maanantai 2. huhtikuuta 2012

Mainoksia ja maitoviiksiä

Miten musta tuntuu, että 1990-luvulla oli mitä muodikkainta mainostaa maitoa, siis erityisesti jos olit a.) suomalainen urheilija, b.) amerikkalainen nuorisoidoli. Olenko väärässä? Koska ei minusta ainakaan nykyään maitoa mainosta kuin joskus vähän Kiira Korpi (ja muodikasta on ruuansulatusjogurtti, vaan ei ollut ihmisillä vatsavaivoja 90-luvulla).

Puhuttaessa maitomainoksista tulee ensimmäisena ehdottomasti mieleen Teemu Selänne, joka oli Valion maidon kansikuvapoikana kuumaa kamaa.

Teemu mainostaa ValioMaitoa, tarra omasta arkistosta.

Ja juu, ei tämä Milk-kampanja ihan pelkkiin valokuviin jäänyt, vaan päästiin ihan televisioon saakka:Mutta ei tämän terveysjuoman mainonta ollut suinkaan vaan tällainen peräpohjolainen keksintö. Muistan nimittäin selanneeni jo 90-luvun puolella amerikkalaista Seventeen-lehteä, ja siellä aina oli niitä mukahauskoja maitomainoksia, joissa esiintyi erilaisia julkkiksia isoine maitoviiksineen (ilmeisesti suuressa maailmassa maidon kuuluu olla hyvin rasvaista; yritä nyt muka saada rasvattomasta maidosta talomaalilla maalattujen näköiset viikset - sorppa, ei onnaa). 
   Ja tämä maitoviiksimainosinnostus ei ole laantunut sittemmin yhtään mihinkään. Googleta "Got milk?" ja löydät vaikka keitä: Mischa Barton, David Beckman, Hanson, Dr Phil, Batman (juu!!), Britney Spears, Beyonce, Matthew Fox, Heidi Klum, Usher... (Ja sitten löytyy tietysti lukuisa määrä erilaisia kuvamanipulaatioita, kuten Hitler maitoviiksissä.) Ja Backstreet Boys:

Backstreet Boys maitoineen. Kuva on täältä.

Ja onhan Nylon Beatkin tehnyt Valion maitomainoksen "Panit maitoa tulemaan...".

5 kommenttia:

 1. Iiihana blogi, KIITOS tästä! <3 Itse olen sinua pari vuotta vanhempi, mutta silti samojen asioiden parissa kasvanut. Suosikki-postaus oli mitä kutkuttavin :)

  Muistathan hypetyksen Rantarockista! :)

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä, kiitos kehuvasta kommentista!
  Yritän olla Rantarockia unohtamatta. Itse oli liian nuori ollakseni siellä paikanpäällä, mutta olin onneksi nauhoittanut vhs:lle jotain esityksiä, joita lienee tullut Jyrkissä :)

  VastaaPoista
 3. herranjumala tuo teemu selänne<333

  ihana blogi, ja vielä ku muistaa itse suurin piirtein kaikki täältä. näistä kaikista ei tuu niin hulluja nostalgiaviboja, mut jotain kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Vai Nylon beat teki maitobiisin..
  Sehän on vuoden 1981 maitomainoksesta.
  http://www.youtube.com/watch?v=zuNMUXKv4X0

  VastaaPoista
 5. Pitäisi kai muotoilla uudelleen, että teki oman versionsa :)

  Tuo 1980-luvun alkuperäinen laulu ja mainos ovat tietysti ihan klassikkoja! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.