Lelu- ja muromainoksia

Yleisöä olen kuunnellut, ja siksipä tämä kirjoitus toivotusta aiheesta :) Nyt vuorossa siis lasten kannalta niitä merkittävimpiä tv-mainoksia. Luvassa siis leluja, pelejä ja muroja!

Tässä mm. Stiga, Nikko-autot, Muuttuva Labyrintti ja Buckaroo.

Tästä pätkästä muistan itse ainakin tuon Muuttuva labyrintti -lautapelin mainoksen. Kyseistä peliä on muuten tullut pelattua viimeksi pari viikkoa sitten - lasten peli ehkä, mutta sopii se kivasti vähän vanhemmillekin :D Hävisin kyllä radikaalisti.

Tässä taasen on mm. Tähtien sodan ukkeleita, Uniset-siirtotarroja, 
Triple Wheels, Legoja ja Barbien piknik-auto.

Eipä ole maailma paljoa muuttunut! Vaikka en kyllä rehellisesti voi tunnustaa, että tätä nykyä edes katselisin lelumainoksia, joita ehkä tulee tv:stä lähinnä ennen joulua sekä viikonloppuaamuisin lastenohjelmien mainoskatkoilla.

Ja lopuksi vielä jotain, mikä varmasti on niinikään suunnattu lapsille. Muromainoksia! Valitettavasti tässä ensimmäisessä on pitempiä mainoskatkoja, mutta löytyy sieltä CocoPopsia ja RiceCrispietäkin muiden joukosta :)CocoPops sekä Rice Crispies.

Kellogg's Frosties vuodelta 1991.

Weetabix, 1990-luvun puoliväli.

Itse muistan paremmin sellaisen Weetabix.mainoksen, jossa kivan heteroydinperheen eri jäsenet esittelevät miten syövät mieluiten omat weetabxinsä. Joku söi maidolla, joku jugurtilla, joku marjojen ja joku banaanin kanssa. Mums!

Enempää suomenkieliä muromainoksia en valitettavasti löytänyt. Luultavasti englannin-, saksan- ja muun kieliset ovat kuvallisesti ihan samoja kuin Suomessakin pyörineet, mutta kieli nyt tietysti on eri. Kahden viimeisen mainoksen kohdalla kävi kyllä tuuri, sillä ne on ladattu YouTubeen vasta muutama päivä sitten.

PS. Tässä linkki hauskaan I will survive -kappaletta soveltavaan Weetabix-mainokseen. Kannattaa tsekata!

Kommentit

  1. Oi mikä mahtava nostalgia boostaus tässä tenttiinlukemisen lomassa! Erityisesti muistin juuri tuon Weetabix mainoksen (ne rullaluistimet <3), nenäkkään tytön Muuttuva labyrintti mainoksesta ja Coco pops -mainoksen.

    Huomasin muuten, että nämä ovat paaaljon hidastemposempia kuin nykymainokset ja huutamista on vähemmän. Tämä on hauska linkki, jossa voi sekoittaa tämän hetken tyttöjen ja poikien mainoksia keskenään:
    http://www.genderremixer.com/flash/

    Niissä näkyy myös nykymainosten "levottomuus" verrattuna näihin. Ja olisi muuten aika veikeää sekoittaa noiden Micromachines ja Barbien picnicauton mainosten äänet keskenään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Muumilimsasta Friscoon - 1990-luvun limonadeja

Ysäri-tietovisa

Jogurttipurkki poikineen

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Cool Colors - 1990-luvun lopun Barbiet

Pukinkontti täyteen Citymarketista (1995-1996)

2000-luvun alun teinidraamaa Roswellista