90-luvun lelumuistoja: My Little Pony

Tiesittekö, että on olemassa eri sukupolvien my little poneja? Niinkuin on kolmannen sukupolven kännyköitä. Huoh. Menin tästä tiedosta sen verran hämilleni, etten oikeastaan tiedä, minkä sukupolven poneilla lapsuudessani leikin, mutta oletan että ensimmäisen: sitä ekaa sarjaa Hasbro valmisti 1983-1995, toista settiä vuodesta 1997 vuoteen 2000, jonka jälkeen oltiinkin jo päästy siihen kolmanteen sukupolveen. Neljäskin on jo olemassa.

Jos kiinnostaa enemmän, niin Wikipediaan vaan. Itse en nyt ole (vielä, haluanko edes?) päässyt täydelliseen selvyyteen sukupolvien välisistä eroista, mutta sellaisia ilmeisestikin on -- valmistusvuoden lisäksi siis.
Entä tiesittekö, että kun Hasbro keksi ponit vuonna 1981, niiden nimi oli ensin My Pretty Pony? Aika kivaa :) Tiedä sitten, mikä sinänsä ois parempi nimi.

My Little Pony, kuva täältä.

My Little Ponyssa ei tietenkään riittänyt, että se olisi ollut vain "perusponi" (sikäli jos vaaleanpunaista, sinihiuksista ja sydänkuvioita takamuksessaan kantavaa muovikappaletta voi nimittää perusponiksi), vaan osalla poneista oli siivet (kivaa Pegasos-henkeä!) ja/tai sarvi, siis yksisarvinen.

Jos My Little Ponyt kiinnostavat enemmän, niin Kimsites-sivuilta löytyy tosi paljon kuvia ja tietoa mm. erilaisista tuoteseteistä ja niistä eri sukupolvista. Kuten sivun ylläpitäjä kirjoittaa, "This site will tell you everything you've ever wanted to know about My Little Pony. Every page is a magical journey through Ponyland as all your favorite ponies described in detail by color, symbol, and other special features. This easy-to-use guide will help you identify your vintage Little Ponies, based on a year-by-year guide to ponies and accessories...plus MLP commercials, television episodes, and more for you to learn more about your pony family!"

Sen verran innostuin selaamaan noita sivuja (joilla siis tosiaan on tarkoitus esitellä kaikki ponit), että yritin löytää sieltä sellaisia, joita meillä kotona leikeissä olisi ollut. Tutuksi osoittautui ainakin Sweet Delight vaaleanpunainen poni, joka kantoi takamuksessaan muffinsien kuvia;  Rollerskate-ponit rullaluistimineen; pari Romance-ponia sekä kaksi Little Tabby -pikkuponia... Rakkain minulle kuitenkin oli Bluebell-poni, joka kuului näemmä  Flower Ponies -sarjaan (vuodelta 1990). Se saattoi myös olla ensimmäinen ponini. Söpönen :) Jokunen tätäkin vanhempi poni meillä oli, mutta oletan, että ne ostettiin myöhempinä vuosina kirpputorilta.

Tässä omia ponejani - oliko jollain samoja?

Ihana Bluebell.

Hääponi.

Poni, joka nimi ei ole minulle vielä selvinnyt.

Etualalla tuo muffinssi-poni.

Ja Hasbron sivulta voi tutustua nykyponeihin, mitkä ei tietenkään ole yhtään niin hienoja kuin ne vanhat, joilla minä leikin.

Kommentit

 1. Mulla ainakin oli tuo Hääponi, varmaankin muitakin, mutta tuon muistan. Lähinnä muistan kuitenkin oheiskakun ansiosta, koska sehän toimi sitten ansiokkaasti hääkakkuna myös Barbileikeissä.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin oli hääponi! Muistan ton ihanan kimaltelevan harjan, se oli kyllä ihan suosikki :-D Samoin tuo alimmassa kuvassa vasemmalla oleva keltanen näyttää tutulta. Sit meillä oli kans sellanen, jolla oli rulla tossa rinnassa ja ku sitä pyöritti niin häntä pyöri ja löysinpäs kuvankin siitä (keskellä): http://www.kimsites.net/dreamvalley/graphics/7-dance2.jpg . Se oli siisti vaikkei ihan yhtä nätti kuin esim. hääponi!

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ollut hääponia, mutta jostain jännästä syystä muistan sen kuitenkin erittäin hyvin :) lelukateus oli se lapsuuden perusolotila, mutta onneksi reilut kaverit antoivat myös joskus lainata hääponia leikeissä ;)

  VastaaPoista
 4. Mulla oli myös tuo samainen hääponi (on vissiin ollut suosittu)ja kakku tosiaan toimi myös barbien hääkakkuna :)

  VastaaPoista
 5. Tietysti kakku barbien hääkakkuna! ilmiselvää. :)

  VastaaPoista
 6. Mä tutustuin viime kesänä vähän tarkemmin kanssa My Little Ponyihin, kun elättelin toiveita omieni myymisestä hyvään hintaan :D Valitettavasti (tai ehkä onneksi) omat ponini eivät olleet mitään keräilyharvinaisuuksia, joten päätin nyt kuitenkin yhä säästää ne. Eipä niitä olekaan kuin kolme kappaletta.

  VastaaPoista
 7. Kaverillani oli hääponi ja varmaan mistään lelusta en ole ollut niin kateellinen. ;) Itselläni on ollut vaan kolme ponia(kaksi pikkuponia ja yksi aikuinen), jotka kävivät aikaa myöten tylsiksi, kun ei ollut mitään vaihtelua. Mutta tosiaan kaverillani oli ihan hillitön määrä noita hienoimpia poneja ja mm. merirosvoponi oli aivan järjettömän mahtava (muistaakseni punainen urosponi, jolla oli merirosvohattu). Kaverin luona sitten aina pistettiin hillittömät ponileikit pystyyn. :D

  VastaaPoista
 8. Mullakin oli hääponi! Varmaan tosi yllättävää, että mulla oli ihan roppakaupalla näitä poneja. Tai on ne kaikki vieläkin meidän mökillä. Ja oli mulla sellainen hieno ponikotikin. JA mulla oli myös tuo uros merirosvoponi, sekä muutama muu urospuoleinen, sekä tietenkin lapsiponeja, jotta pystyi leikkimään perheitä. :D

  VastaaPoista
 9. Ei mä en kestä, merirosvopoikaponi! En ole kyllä muistaakseni koskaan nähnyt sellaista, mutta kuulostaa todella upealta :)
  Ja kylläpä ne Hääponit olivat täällä suosittuja ja yleisiä. Onkohan niistä ollut suurtakin kampanjaa? Tai ehkä vanhempamme ovat ajatelleet, että kaikista poneista juuri hääponi sopii pienelle tytölle parhaiten :)

  VastaaPoista
 10. Mulla oli kasa noita vanhoja poneja, sain ne joltain tutulta. Yhdellä oli siivet, mukana taisi olla myös pikkuinen, yksi saattoi olla kokonaan kimalteinen, hääponikin taisi mulla olla. Harmi, että ne meni annettua pois, ois kiva ottaa selville tarkemmin niiden nimet

  VastaaPoista
 11. Ai että. My little ponyt <3 Muistan, että mulla oli ainakin sellainen pieni valkoinen poni, jolla oli siivet ja neonkeltainen harja, sitten oli joku pinkki sinisellä harjalla, joka tuoksui joltain piparkakulta(?), sitten hämärä muistikuva jostain rullaluistimilla varustetusta on myös :D Voi kun olisi tajunnut säästää ne omalle tyttärelle :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Ysäri-tietovisa

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Masse Majavasta Sipsu Simpanssiin - NamiNami!