perjantai 11. lokakuuta 2013

Pari pikkuleluhahmoa: Darlin Dinos & Magic Diaper Baby

Edelliskesänä näin kirpputorilla myytävän minigrip-pusseja, jotka oli täytetty pienillä muovisilla leluilla. Niissä kokoelmissa ei ollut mitään erityisiä helmiä, mutta erikseen samalla myyjällä oli paljon muitakin pikkuleluja, jotka olivat tuttuja. Muun muassa aivan ihana Elvis-trolli! En ostanut, mitäpä niillä tekisin, on tuota roinaa muutenkin ihan tarpeeksi. Näin myös ensimmäistä kertaa 90-luvun jälkeen tällaisen ihanan dinosauruksen. En sitäkään kyllä ostanut, kunhan hipelöin ja muistalin. Kyllä siihen vähän googlettelua tarvittiin, mutta löytyihän niiden nimikin lopulta: Darlin Dinos! Siis tällaisia pieniä, ehkä about 5 senttiä korkeita erivärisiä dinosauruksia, joilla oli hieno liinava tukka, vähän niin kuin My little ponyillakin. Niiden värit vaihtelivat samoin kuin asennot: ne poseerasivat "tavallisesti" sekä balettianssijoina.

Darlin Dinos on siitä jännittävä lelu, että niitä itseasiassa valmistettiin vain vuosina 1992-1993. Lyhytikäinen, mutta nostalginen pikkuolio!

Lisää näihin voit tutustua mm. täällä.


Piti piirtää kuva itse, kun ei löytynyt mitään kovin 
hyvää kuukeloimalla.
Dinoja oli myös juuri näillä väriyhdistelmissä, mutta
ei tarkalleen ottaen näissä asennoissa.


Tulin sitten miettineeksi enemmänkin tällaisia pikkuleluasioista. Kinder-munista tulleet lelut ovat tietysti asia erikseen. Monet teistä muistanevat vaippapeppuiset vauvanuket, ihan pikkuisen kokoiset todellakin. Niiden vaipan väri muuttui, jos ne kastoi lämpimään veteen. Kyseessä on siis tietysti Magic Diaper Baby. Värinvaihto indikoi stereotyyppisesti nuken sukupuolta: pinkiksi muuttuva vaippa kertoi tyttövauvasta ja sininen pojasta. Tattaraa. Näitä oli ihmishahmojen lisäksi myös esimerkiksi dinoja (taas!) sekä merenneitoja (Magic Diaper Dino Baby, Magic Diaper Mermaid Baby). Googlettamalla löytyy tietysti paljon kuvia :) Joku vaipanväriä vaihtava vauvanukke minullakin oli, mutten ole varma mahtoiko se olla ihan aito Magic Diaper Baby. Niitä aitoja voit kuitenkin ihailla täällä.

11 kommenttia:

 1. Hihii! Muistan nuo! Itselläni taisi olla pari kappaletta taikavaippavauvoja. Nuilla dinollakin oon varmasti leikkinyt, mutten muista, että olisin itse omistanut sellaista.

  VastaaPoista
 2. Magic Diaper Babiesit oli ihan huippuja ja oon kans blogiin niitä kuvaillu. Darlin Dinoistakin pitäis jaksaa kuvia ottaa. Aivan ihania<3

  VastaaPoista
 3. Siskolla oli tuo Mimi mimi (tai sitten sen kopio, mutta ihan saman näköinen). Meillä oli sellaiset vauvat, joilta lähti vaippa kokonaan pois kuumassa/kylmässä vedessä. Noista aidoista Magic diapereista ei kyllä ole mitään muistikuvia, vaikka ilmeisesti pitäisi olla.

  Muistatko sellaisia pehmeää kumia olevia n. 6-senttisiä alastomia nukkeja, joita pystyi juottamaan ja sitten kun mahasta painoi, ne pissasivat? Pää oli suuri vartaloon verrattuna. Niille ei myyty vaatteita(!), mutta kaikenlaista rantaelämään liittyvää oheistavaraa oli kyllä. Olen yrittänyt googlailla, mutta en ole keksinyt sopivia hakusanoja. Nukkesarjan nimikin on täysin unohtunut. Veikkaisin vuosiksi 92-94. Oma nukkeni taisi lopulta homehtua sisältä...

  VastaaPoista
 4. Tiikku: Olen itsekin yrittänyt etsiä noiden pissaavien vauvojen nimeä, mutta en vielä ole löytänyt. Onneksi siun kommenti luo uskoa etten ole keksinyt noita vauvoja omasta päästäni :D Kunpa joku muistaisi niiden nimen!

  VastaaPoista
 5. Voi ei noi dinot!
  R-Kioskilta tuli viikkorahoilla joskus ostettua.

  Näistä tuli vahvasti mieleeni pienet keräiltävät koirat, jotka oli mulle ehkä kaikista rakkaimpia leluja ysärillä. Vähän googlettelin, ja kyseessä näyttäisi olevan "Puppy In My Pocket" -niminen sarja. <3

  VastaaPoista
 6. Tiikku: Hei mullakin taisi olla juuri tuollainen nukke, jolta lähti vedessä se vaippa kokonaan pois, niinhän se oli :) Kiitos muistinvirkistyksestä.

  Pissaavista vauvoista en osaa tähän hätään sanoa. Tällä sivulla on kuitenkin listattuna monia 90-luvun leluja monien niiden ominaisuuksien mukaan. Mm. nukkeja, mm. suhteessa niiden teemoihin ja esim. vauvanuket erikseen. En nyt tähän hätään ehdi käydä noita kaikkia läpi. En tiiä löytyiskö sitä tuolta, mutta ehkä:

  http://www.ghostofthedoll.co.uk/toys-type.htm

  VastaaPoista
 7. http://www.ghostofthedoll.co.uk/tinkletots.htm Olisko ollut nää Tinkle Tots?

  Magic diaper babies oli kai suomeksi vaippapöksyt, koska muistan mainoslaulun: "Vaippa-vaippapöksyt, vaippalemmikit, veteen kasta niin näät tuloksen!" tms.

  VastaaPoista
 8. Kyllä, Tinkle Totsit oli kyseessä, kiitos!

  VastaaPoista
 9. Haha, omistinpas sellainen Tinkle Totsinkin! En tiennytkään, että mulla on ollut niin paljon "hittileluja" ;)

  VastaaPoista
 10. Voi kiitos Sirje linkistä! Olipa ylläri kun tulin tänne ja Tinkle Totsien arvoitus olikin selvinnyt. :)

  VastaaPoista
 11. Mikä olikaan nimenä niillä "vauvanukeilla" joita R-kioskilta sai 5 markalla? Paketti oli vähän päälle 5cm ja oli tulitikkuaskin tapainen. Sisällä oli pieni nukke jolla oli haalari ja hassu tonttulakki jonka alta pilkotti etutukka. Näitä nukkeja oli hirveästi eri haalarin/silmän/ihon värin omistavia.. olisko niillä ollu vielä huivikin.. niitä minä keräilin..

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.