keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Fanipostia, ihailijakirjeitä

Seuraava on kai sanomattakin selvää: minusta on aivan ihanaa saada teiltä kommentteja tähän blogiin. Joskus kolahtaa myös sähköpostia näistä blogiasioista, ja se on tietysti yleensä päivän kohokohta (vaikka tosin: on mulla muutakin elämää kuin Nuoruusdisko ja 90-luku, uskokaa tai älkää :P). Se, kun joku sieltä nimimerkin takaa tai jopa nimellään vähän kehaisee, lämmittää mieltä älyttömästi. Haluan tässä siis kiittää suunnattomasti kaikista ihanista kommenteistanne ja kehuistanne! Yritän tehdä aina vain kivampaa blogia, ja siinä suhteessa tietysti ehdotuksia otan aina vastaan. Olisihan tämä blogin kirjoittaminen ehkä noin sata kertaa tylsempää, jos kukaan ei tätä lukisi tai ikinä kommentoisi. Alun alkaen ajattelin, että ihan hitsin kivaa jos saisin edes yhden lukija, joten en tunne live-elämässä, mutta teitähän on jo ihan valtavasti enemmän. Ja vain parempi niin!

Tämä liittyy vähän asiaankin. Sain muutama päivä sitten mailia, jossa kirjoittaja kommentoi ja kiitti blogiani ja kirjoitti eräästä 90-lukuun liittyvästä teemasta. Olin tietysti todella ilahtunut ja vastasin tottakai. Hieman nauratti saadessani tältä lukijalta vastauksen: "Ooh, miten hienoa oli saada vastaus! Tunsin itseni ihan pikkutytöksi, jolle idoli vastaa fanikirjeeseen! :D" Oli siinä tietysti paljon muutakin, sitä itse asiaa. Oolalaa, just kivaa! <3 Henkilö tietysti tunnistanee tästä itsensä.

Fanipostikulttuuri ei ole näin 2010-luvulla kadonnut minnekään. Luin uusimmasta Kodin kuvalehdestä (19/2013) vloggaaja Soikusta. Jutusta kävi ilmi mm. se, miten hän saa seuraajiltaan paljon konkreettista fanipostia. Ilahduin siitä aika paljon. Ihanaa, että tässäkin ajassa on ripaus aitoa postia!  Itsekin kirjoittelen kyllä mielelläni kirjeitä ja postikortteja kavereiden kanssa. Aika on tietysti muuttunut sitten 1990-luvun kaikesta huolimatta. Nykyään idoleihinsa saa sekunneissa yhteyden internetissä. Tai ainakin yhteyden saa jonkun tahon ylläpitämään Facebook-fanisivuun, mutta suuri osa eri alojen julkkiksista toki itsekin päivittää omia FB-sivujaan ja Twittereitään ja muita medioita, joiden kanssa en ole kovinkaan tuttu.

Osoitetietoja 1990-luvun Suosikissa.


En muista itse satuinko koskaan kirjoittamaan 1990-luvulla idoleilleni - Spice Girlsille, Backstreet Boysille, XL5:lle ja niin edelleen. 1990-luvulla lehdet, ensisijaisesti tottakai Suosikki, pullistelivat kuitenkin toisinaan idoleiden yhteystietolistoja. Niitä löytyi myös vähän aikaa sitten esitellystä Pop/Rock-lukuvuosikalenterista. Lähestyttäessä 90-luvun loppua rinnalle ilmestyivät idoleiden nettisivujen osoitteet. Mahdollisuuksia yhteydenottoihin varmasti siis oli. Luulen, että monet artistit myös "vastasivat" postiinsa lähettämällä fanille ihailijakuvan tms. Tai tällaisen kuvan olen ainakin saanut.

Onko täällä ketään ihailijakirjeiden kirjoittajia?
Saitteko vastauksia?

5 kommenttia:

 1. Itse kirjoitin teini-ikäisenä suosikkiyhtyeelleni, joskin tämä tapahtui 2000-luvun puolella. Näin oikein vaivaa ja kirjoitin yhtyeen joka jäsenelle oman kirjeen, hehheh.
  Sain pienimuotoisen vastauksen, kun yhtye lähetti postikortin oikein nimikirjoituksin varustettuna! Mulla pitäisi kortti olla vielä jossain tallessakin, toivottavasti!

  VastaaPoista
 2. Lähetin kirjeitä esim. Don Huonoille, Mr. Beanille, Me&My:lle, Waldo's People:lle.. Sain fanikortit näiltä kaikilta, Me&My vielä vastasi kaikkiin kysymyksiini erillisessä kirjeessä :) harmi, kun tuo kirje ei ole enää tallessa..

  VastaaPoista
 3. Minä kirjoittelin joskus ahkerastikin, nuorempana lähinnä bändeille ja sitten ysärin loppupuolella hurahdettuani Buffy vampyyrintappajaan myös sarjan näyttelijöille. Näyttelijöiltä tuli kaikilta paluupostissa (valmiiksi painetut) nimmarikortit, mutta kotimaiset bändit saattoivat joskus personoidakin vastauksiaan. Muistan 1997 kiittäneeni Don Huonoja keikasta ja paluupostissa tuli nimmaroitu kortti, johon oli vielä piirrelty kukkia ja perhosia sekä lisäksi vielä toivotettu "Hannalle kesäterveiset". Vieläkin tulee hyvä mieli, kun kortti aina jostain eteen tupsahtaa.

  Lisäksi bongasin joskus Buffysta myös yhden bändin, jonka nettisivujen vieraskirjaan jätin terveisiä ja sen jälkeen laulaja laittoi minulle viestiä takaisin. Hetken aikaa kirjoiteltiinkin eestaas kaikenmoista. Mutta se oli jo sähköpostiaikaa se.

  VastaaPoista
 4. Mä olin joskus 2001 vuonna tuhottoman ihastunut Juha Tapioon, meikäläinen oli silloin 10-vuotias :D

  Sähköpostittelin Juhan kanssa silloin vaikka kuinka monet kuukaudet, etsin Juhasta aina vain enemmän tietoja, kävin "keikoilla" ja juttelin aina Juhan kanssa, oltiin ns. tuttuja..

  Sitten kerran keikallaan, Juha kertoi vaimostansa ja mun sydän särkyi!!! :'( :D Ja tottakai sydän särkyneenä poistin kaikki sähköpostit, enkä enää vastannut, jos Juha kyseli kuulumisia :D

  Mä en vaan vieläkään ole tajunnut, kuinka mä olin aina sivuuttanut sen, että se oli onnellisesti naimisissa! :D

  VastaaPoista
 5. Kirjotin Schwarzeneggerille joskus 90-luvun jälkipuoliskolla. Ei vastannu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.