Ysärikirja

Ysärinostalgia on täällä myös tietokirjan muodossa!

Olemme yhdessä joensuulaisen FT, sukupuolen- ja kulttuurintutkija Aino Tormulaisen kanssa työstäneet Ysärikirjan, joka käsittelee erityisesti 90-luvun lapsuuden ja nuoruuden teemoja valaisten ysärin kulttuurihistoriaa laajemminkin. Miten pukeuduttiin, mitä syötiin, mitä katsottiin televisiosta?

Ysärikirja julkaistiin 19. syyskuuta 2017.Kirjan ideana on valottaa suomalaista 1990-lukua erityisesti lasten, nuorten ja arjen näkökulmasta. Arkinen, tavallinen, sitä kautta helposti unohtuva kiinnostaa meitä, politiikkaa ja suuria linjoja on käsitelty muuallakin. Ysärikirja toivottavasti innostaa Sinuakin muistelemaan omaa 90-lukuasi. Kirja on monipuolisesti ja värikkäästi kuvitettu pläjäys.

****

Upea kokoelma leluja, leikkejä, ruokia, henkilöitä, sarjoja, elokuvia ja ilmiöitä, jotka tuottavat pakahduttavia nostalgia-aaltoja kaikille ysärilapsille.
Helsingin Sanomat

Kirja toimii. Lukukokemusta värittävät toinen toistaan seuraavat pintaan putkahtavat muistot. 
Karjalainen

Mikään ei lämmitä sydäntä yhtä paljon, kuin kunnon pläjäys nostalgiaa! Hauskasta Ysärikirjasta löytyvät kaikki lapsuutemme suosikit sekä kiinnostavaa faktaa niin vuosikymmenten populaarikulttuurista, muodista, politiikasta kuin urheilustakin.
Cosmopolitan

Tuore Ysärikirja summaa upealla tavalla 1990-luvun. Luimme kirjan ja innostuimme.
HS Nyt Facebook

Ysärikirja on mainio täsmälahja 1990-luvulla kasvaneille, sekä hyvä lähdeteos kirjailijoille ja toimittajille. -- Kiinnostava ja hauska teos!
Sininen kirjahylly -blogi, Laura Honkasalo

Oli ihanaa päästä oikein kunnolla muistelemaan ysäriä tämän kirjan kautta, sillä harvoin tulee muisteltua noita vuosia niin suurena kokonaisuutena.
Kirjakaapin avain -blogi

 ****

Lisää kirjasta, ks. Ysärikirja Atenan sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.