perjantai 4. lokakuuta 2013

Hiusmaskara - tähdenlentoko vain?

Näitä ysärijuttuja kirjoitellessa törmää tietysti kaikenlaiseen, mutta harvoin nyt sentään ihan näin hauskaan lausahdukseen, tälle nimittäin voisi nauraa ihan vedet silmissä:

"En koskaan lähtisi ulos meikkaamatta hiuksiani!"
Milla Jovovich - näyttelijä, huippumalli

Tämä ikiaikainen lausahdus - Jovovich on aivan satavarmasti edelleen vuonna 2013 samaa mieltä - löytyi sattumalta yhdestä L'Orealin kosmetiikkamainoksesta vuodelta 1998. Ei hyvää päivää!

L'Orealin Hiusmaskara, Hair Mascara, 1998.


"MEIKKAA HIUKSESI. Ensimmäinen huipputarkka hiusmaskara.
Lähde rohkeasti mukaan värileikkiin! Säväytä uudella L'Oreal Hiusmaskaralla. Helposti! Hiusmaskaran harja on huipputarkka: saat juuri sellaiset raidat kuin haluat. Tasaisesti! Väri lähtee pois yhdellä pesulla. Valitse omasi 8 upeasta väristä ja yhdistele rohkeasti."

Mainoksessa esitellyt värit: Silvery Moon, Rose Hypnose, Golden Miracle, Fairy Green, Magic Ivory, Copper Mystery, Spell Blue ja Mystic Violet.

Kehtaisiko joku tunnustaa kaunistautuneensa tällä upea tahmealla tuotteella? Itse nostan yhden käden.

Alun alkaen kirjoitin tämän postauksen loppuun näin: "Ja sanon perään, että voi moro, kaikki sitä voi muotia ollakin. Ymmärrän tämänkin toki oman aikansa (tähdenlentomaisen lyhyenä) ilmiönä, ei siinä mitään, mutta samalla en oikein voi sanoa toivovani, että tämä tulisi uudelleen muotiin." Googletellessani huomasin kuitenkin, että hiusmaskaroita myydään yhä. Esimerkiksi Skygroup-verkkokaupan sivuilta löytyi koko joukko maskaroita kaikissa väreissä. Ei siinä vielä mitään. Mutta vastaan tuli myös Ruohonjuuren myymä hiusmaskara. Elänkö ihan täysin tynnyrissä? Siellä ei meinaan hiusmaskaroita ole 90-luvun jälkeen näkynyt.

Jään sulattelemaan tätä. Iloinen uutinen kuitenkin: jos joku haluaa ottaa tulevaisuuden ysäriteemabileet tosissaan, niin ei kuin vain sutimaan :)

13 kommenttia:

 1. Täytyy tunnustaa, että hiusmaskaralla on tullu värjättyä ihan kaikki hiuksetkin joskus :D

  Lumenen hiusmaskara tuoksui kyl hyvälle.. Sen muistaa elävästi.. Tai kait sen muistaa kun sen sarjan sinisellä se koko pää tuli telättyä... :D

  Eipä oo kyllä tullu törmättyä moiseen keksintöön sit vuoden 2000 jälkeen.. Milleniuminahan noita oli myös erittäin glitteröityinä myynnissä :D

  VastaaPoista
 2. Lumenen tuoksu hyvälle? :D ite taas muistan sen ällöttävän mummomaisen meikkituoksun.. ja sininen oli kova sana, punanen tuli hyvänä kakkosena!

  VastaaPoista
 3. Voi joo, mulla oli tuollaista kultaista. Pitihän sitä pari kertaa limpparidiskoon lähtiessä tukkaan laittaa, ja jotain tuubimallista hiuskimalletta kans! Kiitos muistutuksesta, nämä ovat jääneet aivan unholaan.

  Nythän ns. hiusväriliidut/color bugit ovat kovaa huutoa, kaipa nekin on aikalailla näihin verrattavissa :D

  VastaaPoista
 4. Ah muistan nämä. Itsellä oli ihana räikeän pinkki, joka tuoksui oikeastaan samalta kuin näytti. Raidat piti laittaa tuolla tahmealla tökötillä vähintäänkin etummaisiin hiussuortuviin, jotka vielä noukittiin erikseen pois niskaponnarista. Taitaa muuten olla myös jossain albumeiden kätköissä kuva, jossa itsellä on otsatukka väritetty kokonaan tuolla pinkillä. Pyysin vielä äidin tekemään rajaukset, kun en niitä joskus ala-asteen lopuilla itse tehdä. Lopputulos on näin myöhemmin katsottuna vähintäänkin koominen!

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Ei ole Millalla kyllä hiusmaskaraa tuossa kuvassa. :D

  Kinusin ja kinusin tuollaista sinistä vaikka kuinka kauan, kun se vaikutti niin upealta tuotteelta. Kun lopulta sellaisen aarteen sain, se ei näkynyt tukassani yhtään, paitsi rasvaisen näköisinä tahmaantuneina raitoina. Luulenpa, että itkin. Mulla oli luonnostaan keskiruskeat tosi paksut hiukset, joissa ei pari vuotta myöhemmin näkynyt edes ensimmäinen väri, mahonki.

  Siskon vaaleassa tukassa maskara tietysti näkyi, mutta ei se kyllä ollut mitenkään mainoksen raitaan verrattavissa. Vähän kuin olisi ollut vesiväriä tukassa. Meidän maskara ei muuten ollutkaan L'Orealin, vaan jonkun muun firman. Ehkä siinä oli syy.

  Kauhea pettymys se oli joka tapauksessa!

  Oletko muuten maininnut jossakin glitterin? Sitä piti laittaa kulmiin, kun lähti jonnekin joskus viidesluokkalaisena. :) Sellaiseen meikkaamiseen äitikään ei puuttunut...

  VastaaPoista
 7. Vähänkö hauskoja muistoja teillä!

  Tiikku: Glitteristä en sen kummemmin ole kirjoittanut kuin sivulauseissa. Toistaiseksi. Erilaisia meikkikuvia mulla on kyllä koneella aika paljon, pitää joskus koota niitä yhteen postaukseksi. Glitteriä niistä löytyy varmasti!

  VastaaPoista
 8. Mulla oli just tuota nimenomaista hiusmaskaraa sinisenä ja vihreänä. Voi sitä pettymystä kun ei se ainakaan mun hiuksiin tarttunut sitten millään :,(

  VastaaPoista
 9. Mulla oli ysärillä pronssista. Se oli ihanaa. Huutelin monta vuotta puolileikilläni hiusmaskaroiden perään, kunnes ne pari vuotta sitten tosiaan teki paluun! Ostin heti pinkin. Se on ihanaa ;D

  Tämän hetken hiusmuodissa on kyl kovempaa huutoa hiusliidut. Niinköhän nekin 15 vuoden päästä vaikuttaa yhtä tyhmältä ajatukselta...

  VastaaPoista
 10. Muistan tuon mainoksen vieläkin elävästi, koska tuo tuote vaikutti niin mageelta. Varsinkin kun Spaissareillakin oli ollut hiuksissaan pinkkejä, sinisiä ja ties minkä värisiä hiuslisäkkeitä. Tuollahan oisi voinut luoda oman Spaissarilookin nimittäin. Tai niin ainakin muistan ajatelleeni. Yritin kinuta vanhemmilta, että olisivat ostaneet, mutta jostain ihmeen syystä eivät oikein lämmenneet tuolle tuotteelle.

  Tekivät siis nähtävästi hyvän ratkaisun, kun eivät tuotetta ostaneet. Sillä näitä teidän muiden kommentteja lukee, niin ei näköjään tuote ihan vastannutkaan mainoskuvaa.
  Mutta kyllä se silloin lapsena kirpaisi, kun oli ihan varma, että tässä olisi ollut jotain taikaa. ;)

  VastaaPoista
 11. Apua, joo itsellänihän oli noista "upeista" väreistä tuo sininen, MIKSI??

  VastaaPoista
 12. Jep jep, pinkkiä hiusmaskaraa sudin hiuksiini aina kun koulussa järjestettiin disko.

  Muistan edelleen sen, miltä se tökötti haisi...

  VastaaPoista
 13. Punertava (olisko ollut juurikin tuo Copper Mystery) hiusmaskara oli paras keksintö ikinä, kun ei saanut värjätä hiuksia mutta oli kova hinku olla Ginger Spice... Ja juurikin koko päähän sitä läträttiin ja haju oli ikimuistoinen. Kaveri oli vielä luovempi ja teki tummansinisiä raitoja äitinsä ripsivärillä. Kovettuivat oikein tyylikkäiksi :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.