maanantai 31. joulukuuta 2012

Millennium!!

Vuosituhannen vaihteessa olin vain 12-vuotias ala-astelainen, minkä vuoksi millenniumia tuli juhlittua jokseenkin hillitysti. Kotona varmaan syötiin höyrytettyjä nakkeja ja perunasalaattia, poltimme tähtisadetikkuja. Nukkumaan yhdeltä. Pihaamme näkyivät vain yhdet raketit. 

Mutta ei se silti tarkoita sitä, ettäkö millennium olisi mennyt minulta jotenkin ohitse, ei toki! Backstreet Boys julkaisi kolmanneksi parhaan levynsä Millennium ja I want it that way -hittiä tanssittiin diskossa. Luokkani tilasi luokkasormukset, joissa luki millenium. YHDELLÄ ÄNNÄLLÄ. Toivottavasti sekin sormus, jossa oli rakastuneen madon kuva, vielä joskus jostain putkahtaisi esiin. (Teetetäänkö nykyään enää luokkasormuksia? Onko se ihan ysäriä ja 2000-luvun alkua?)

Koko maailma pelkäsi että voi hitsin pitsit sekoavatko kaikki tietokoneet nyt. Itse juhlailtana, sen muistan vieläkin, huomion nappasi itselleen Venäjän presidentti Boris Jeltsin, joka ilmoitti eroavansa tehtävästään. Tilalle tuli yksikin Vladimir Putin. Ja ihmiset juhlivat, voi veljet ihmiset juhlivat ja miljoonat rahayksiköt haihtuivat räjähtäen taivaalle! Todellisilla bilettäjillä oli yllään tietysti millennium-lasit (sellaiset, joissa luvun 2000 kaksi keskimmäistä numeroa muodostivat ne rillit) ja hatut ja kaikki vermeet.

Tässä videossa juhlintaa ympäri maailmaa, Moskovasta Lontooseen, Pariisista Sydneyhin, Vatikaanista Egyptiin. Ja yksi kuvaruutuun törmäävä lintu.


Tuota katsoessahan ihan herkistyy pieni ihminen. Oi vanhat hienot ajat!

3 kommenttia:

 1. Millenium, tietysti yhdellä ännällä, oli kyllä hieno tapahtuma. Uutta vuotta juhlistin hyvin samalla tavalla silloin kuin nytkin, kummieni luona. Minulla oli pitkä, musta ja erittäin muodikas hame ja kaulassa strassein koristeltu 2000-koru. (Tein siitä myöhemmin 20-vuotiskorun.) Minusta oli hienoa täyttää 13 eli aloittaa teini-ikä juuri noin hienona vuonna!

  VastaaPoista
 2. Itse olin myös teini-iässä tuolloin. Harmi vaan, että tuo vuoden (ja vuosituhannen) vaihde meni kuumeessa. Sitä sitten tuli vain telkkarin välityksellä katseltua raketteja.

  VastaaPoista
 3. Mitähän ihmettä, oonko nää kaikki vuodet eläny pimennossa koska oon 23 ja vasta NYT sain tietää et se kirjotetaan kahella äNNällä! :DDD

  Otsikon luettuani rupes muuten itellä soimaan päässä Kummelin joku Millenium-laulu :D Muistaakseni ihan lyhyt ja sanoista ei hajuakaan, mut Heikki Silvennoinen laulaa vinkuvalla äänellä :D Valitettavasti en löytäny tuota YouTubesta kuitenkaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.