torstai 13. joulukuuta 2012

Lapsuuteni paras joululahja

Lapsuudessani jouluisin saamani lahjavuoret olivat melko isoja, ja toisinaan nykyään tuntuu siltä, etteivät ne aivan oleellisesti ole pienentyneet. Ehkä tänä jouluna saan enää vain yhdet villasukat? Aatto sen paljastakoon. 

1990-luvun joulujen odotetuimpia lahjoja eivät tietenkään olleet pyjamat tai tulevaisuuden tarpeisiin saadut astiat, vaan lelut ja pelit. Jossain vaiheessa aloin arvostaa myös levyjä, mutta silloin taidettiin olla jo hyvin lähellä vuosituhannen vaihtumista. Noista ajoista mieleen on jäänyt erityisesti yksi joululahja, jota nykyään pidän ehkä kaikkien aikojen, ainakin kaikkien lapsuuden aikojen parhaimpana, ja sehän on Barbien matkailuauto. Sillä on nimittäin leikitty ihan hirmuisen paljon ja vuosikausia. Sain sen oletettavasti 90-luvun puolivälissä, aivan tarkkaa vuotta en osaa sanoa. 1994, 1995, 1996. Joku noista, arvaisin. 

Luulen tuon lelun olleen myös erittäin kallis, mikä nykyään nostaa sen arvoa silmissäni. Vielä 1990-luvullahan Barbie-nuketkin maksoivat helposti yli sata markkaa, kenties lähes kaksisataa, kun nykyään aivan perus-Barbien voi saada jopa alle kymmenellä eurolla. Että kuinka paljon tällainen valtaisa autokokonaisuus enää onkaan voinut kustantaa? Vanhempiani varmasti siksi miellyttikin se, että auton kanssa leikkiminen ei ollut vain yhden joulun huumaa, vaan käytössä vuosia, niin minulla kuin pikkusiskollanikin.


Siinä sitä nyt leikitään, matkailuautossa taitaa olla meneillään aikamoisen bileet! Huomatkaa myös ultrahienot kollegehousuni. Aika nätit.

5 kommenttia:

 1. Heippa, tulin kommentoimaan paria asiaa, ensinnä, ihana juttu ja tuli mahtavaan saumaan, olen nimittäin kovasti paljon pohdiskellut viime aikoina barbejani ja omaa matkailuautoani.

  Minulla nimitäin oli juurikin tuo sama matkailuauto jolla monet monituiset leikit on leikitty.

  Sille kävi lopulta niin että erikseen irrotettavan auto-osan on äitini siivousvimmassaan hävittänyt (jota en ole voinut antaa anteeksi) kun taas tuo takaosa on edelleen tallessa!

  Ihana!

  Ja toiseksi, joku jätti sinulle viestin mun blogiin:

  "Tässäpä tulee vähän OT kommentti ihanaan essupostaukseen, mutta huomasin, että Nuoruusdiskon Tuuve lukee tätä blogia, enkä pysty jättämään kommenttia hänen blogiinsa (ei ole tunnuksia...). Tuuvelle kuitenkin tiedoksi, että Barbien supermahtava matkailuauto maksoi aikoinaan 470 markkaa - tosin tuokin taisi olla jonkinlainen tarjoushinta, ja veikkaan että normihinta oli ainakin satasen kalliimpi. Inflaation huomioivalla laskurilla nykyarvoksi tulee noin 100-120 euroa, riippuen tarkasta ostovuodesta.

  (jos joku tunnukset omistava ehtii/viitsii, niin voi toki kopioida tämän viestin suoraan Nuoruusdiskoon :)

  -katti-"

  Nyt on terveiset välitetty! :)

  VastaaPoista
 2. Moi ja kiitos viestistäsi! Tuo matkailuaito oli niin mahtava... Onneksi osa siitä on sulla edelleen tallessa. Ajattelin blogata kyseisestä lelusta tulevaisuudessa hiukan pitemmästikin!

  Ja kiitos myös siitä, että olet tässä viestinvälittäjänä, voi että tätä maailmaa :) Hauskaa tietää noita hintoja.

  VastaaPoista
 3. Eksyin jonkin mutkan kautta blogiisi ja se on yksi viihdyttävimmistä blogeista, jota olen koskaan lukenut. Kiitos siitä!

  Olen tunnistanut jo niin monta asiaa, joita itsellänikin lapsena oli, että ei ole tosikaan. Myös tämä Barbien matkailuauto tottakai löytyi, mutta muistan, että lähes yhtä toivottu joululahja jonakin vuonna oli My Little Pony -koulu. Ai että se oli upea. Muistin myös yhden pelin, joka minulla oli ja jollaisen ehdottomasti haluaisin vielä jostain saada käsiini. En tiedä muistatko sinä sitä, tai muistaako kukaan muu, mutta pelin nimi oli Brain Bash ja siinä oli nappuloita ykkösestä neloseen, jota piti painella sitä mukaan, kun ääni masiinassa käski. Jos löydät jostakin lisää tietoa kyseisestä pelivekottimesta, niin olisin iloinen, jos kirjoittaisit siitä.

  Kiitos kumminkin vielä mahtavasta blogista, jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
 4. Minullakin oli barbin matkailuauto. Tosin sain sen varmaan 90-luvun puolivälin jälkeen ja malli oli eri kuin tuon sinun matkailuautosi.

  Minun yksi ikimuistoisimmista joululahjoistani on muumitalo. Osittain tämä johtuu siitä, että reaktio lahjan saamisesta on videoitu ja tätä muistellaan vähintään kerran vuodessa. Samalta joululta on kuvattu myös toinen riemunkiljahdus: "Mikrofoni! Mistä se pukki voi tietää?" Tuohon aikaan siis vilpittömästi uskoin, että joulupukki on saanut selville, että halusin sitä tiettyä Prisman hyllyillä myytyä neonkeltaista mikrofonia.

  VastaaPoista
 5. OMG! Tämä oli kyllä niin paras.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.