maanantai 10. joulukuuta 2012

Seikka on saletti!

Vuonna 1997 se tapahtui: MTV3 esitti ensimmäistä kertaa maanmainion ja edelleen muistetun joulukalenteriohjelman nimeltä The Joulukalenteri. Oi, muistan se niin hyvin! Olin 10-vuotias ja kalenterin Näsä oli aika pelottava hahmo. Joskus kavereita oli luonani kylässä siinä joulukuussa ja kammottava Näsä alkoi vainota mieltäni heidän lähdettyään ja minun jäätyä yksin kotiin sinne metsän keskelle. Hyh!

Mutta siitäkin huolimatta The Joulukalenteri oli aivan mahtava. Suosikkihahmoni oli ja on edelleen Kerttu. Silloin 1990-luvulla toistelimme siskon kanssa usein Kertun lausahdusta "Olli, minä seison mistelinoksan alla!" Ah, se oli hauskaa :) Joulukalenterissa oli perinteinen idea siitä, että tonttujen pitää ratkaista pikku pulma ennen joulua. Tässä tapauksessa pitäisi ehtiä viemään soittorasian vetoavain ajoissa tonttu Iki-Iäkkäälle, mutta lentokoneen potkuri on hajonnut, ja luolassa hengaavat tontut Hande, Kauko ja Toivo yrittävät sitä korjailla. Siinä samalla puhutaan suomienglantia ja lauletaan joululauluja. Tonttujen ikiaikainen vihollinen Näsä taasen on asettunut Olli ja Kerttu Santasen luo oleilemaan ja hamuaa pilata tonttujen suunnitelman.

Minun ja teidän kaikkien onneksi tähän joulunajan ilonpitoon voi nykyään paneutua erityisesti Youtubessa.5 kommenttia:

 1. Voi, The Joulukalenteri oli aivan loistava! Täytyykin tutustua Youtuben antiin tarkemmin, sillä 90-luvun jälkeen en ole tuota ohjelmaa nähnyt.

  VastaaPoista
 2. Tää tuli kai tv:stä uusintana (Subilta tai jostain) jokunen vuosi sitten. Mut en kyllä silloin tainnut katsoa kuin jakson tai pari. On kyllä niin mahtava :D

  VastaaPoista
 3. Olen jo pidemmän aikaa kurkkinut välillä sivujasi ja tykästynyt menoon! Itse olen vuosimallia -81, mutta paljon tuttuja leluja ja ilmiöitä olet jo käsitellyt.

  Minun ja avomieheni yhteisessä blogissa on linkki joulukalenteriimme, jossa esittelen 80-luvun ja 90-luvun tarroja:

  http://lonkeropiirakka.blogspot.fi/2012/12/lonkeropiirakan-joulukalenteri.html

  VastaaPoista
 4. Kiitos tosi kivasta kommentista! Kävin myös kurkkimassa tuota joulukalenteria, olipa kivoja tarroja! Muutamat olivat tutunnäköisiä mullekin, vaikka nuorempi olenkin :) Erityisesti niitä kotimaisia vihanneksia ala-asteen opettajat aina liimailivat vihkoihimme.

  VastaaPoista
 5. Oi loistavaa! Mä katon nämä joka joulu uudestaan. Aina jaksaa naurattaa, seikka on saletti! :- )

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.