torstai 27. syyskuuta 2012

Siirtokuvia monenmoisia

Muistatteko ne lähinnä kai Unisetin siirtotarrat? Niitä vaikkapa A4-kokoisia "taustakuvia", joihin saattoi liimata erilaisia liikuteltavia kuvia ja yksityiskohtia, ja niitä pystyi irrottamaan ja kiinnittämään uudelleen ja uudelleen. Minullakin oli sellaisia pari, muistaakseni ainakin yksi purppurakantinen, jonka aiheena oli koululuokka (mutta saatan muistaa väärin, ja aiheena oli ties mikä mörrimöykky tai maatalon eläimet). Mutta muistojeni mukaan kaikkein hienoimmat Uniset-siirtokuvat löytyivät kuitenkin seurakunnan kerhosta, josta ennen kouluikää kävin. Ne olivat isompiakin, ja erityisiä tietysti ihan vain siksi, etteivät ne olleen omiani.


Unisetilla lienee ollut (ja on yhä) sopimus Disneyn kanssa, sillä lukuisissa tarra-arkeissa teemana olivat eri Disneyn elokuvat. Kuten nyt vaikka Pocahontas ja rakkaansa John tuossa yläpuolella. Useilla lienee ollut myös tällainen muumi-aiheinen kokonaisuus. Minullakin taisi olla. Sellainen merenrantateemainen. Jossain vaiheessa näitä myös jaettiin lapsille Finnairin lennoilla, olisikohan se muumi voinut olla juuri nimenomaan lentomatka-ajanvietettä? Who knows. Ja näitä ilmeisesti valmistetaan yhä.

Disneyn hahmoja on seikkaillut toki muuallakin siirrettävien kuvien markkinoilla. Vastaan tuli nimittäin tällainen markka-ajan ihme:Tässä pressers-arkissa on siis ideana tuon muovisen työkalun avulla raaputtaa arkin kuvia paperille. Muistan, että ystäväkirjaani joku oli raaputtanut tällaisia kuvia. Ai miten hienoja :) Ja tässä tuotteessa oli sen löytäessäni tallella myös autenttinen hintalappu. Ostopaikkana on ollut Tiimari ja hintana 8,90 mk. Jotain 1,40 euroina, sikäli jos tuo muuntaminen nyt kovinkaan mielekästä edes on.

Tästä pääset katsomaan Smurffit -Pressers-arkkeja, näissä taas on muun muassa Looney Tunes -hahmoja.

5 kommenttia:

 1. Oi nuo olivat ehdottomia suosikkejani! Mulla oli tuollainen Pocahontas (en oo kyllä varma oliko just toi, vai oliko niitä kenties erilaisia) ja sitten esimerkiksi My little Pony ja Aladdin. Ovat kyllä edelleen kaikki tallella :) Mulla oli myös sama muumien merenranta-aiheinen siirtokuvasysteemi ja muistaakseni niitä sai juurikin Finnairin lennolta.

  VastaaPoista
 2. Oi, minä olin jo melkein unohtanut nuo! :D Vaikka en olekaan varma, oliko minun jo 2000-luvun puolelta. Muistan viettäneeni hämmentävän pitkiä aikoja kehittäen eri tarinoita pupu- ja ratsastustarroillani, ja oli minulla myös kai Kaunotar ja kulkuri. Olisikohan nuo vielä tallessa...

  VastaaPoista
 3. Näihin tosiaan törmäilee silloin tällöin, ainakin J:llä oli vuosi-pari sitten joku kirjanen, jossa oli siirreltäviä tarroja. Olisiko ollut Autot-aiheena :)

  VastaaPoista
 4. Minullakin oli ainakin Pocahontas siirtokuvia! Sitten minulla taisi olla paljon tuollaisia, joissa ei ollut mukana sitä taustaa. Joskus kävi niin, että sitä kuvaa ei raaputtanut kunnolla joka kohdasta ja se repesi. Voi harmia!

  Oli minulla niitäkin, joita sai siirrettyä. Yksi suosikeistani oli piknikliina, jossa oli erilaisia kakkuja ja toinen suosikki oli koira-aiheinen. Finnairiltakin sain sellaisen. Saman ikäinen kaverini matkusti perheemme kanssa ja vain minulle, 13-vuotiaalle, annettiin tuollainen. Olin loukkaanutnut (vaikkakin kieltämättä rääpäle), mutta yhdessä me silti sillä iloisesti leikittiin lennon aikana.

  VastaaPoista
 5. Mahtava blogi! Olen syntynyt -86 ja elänyt modeemin vinkunassa Suosikkia lukien. Mitä fiilistelyä lukea tätä! ^.^

  Mulla oli juurikin tuo Pocahontas siirtotarrakirja. Ja onko vähän nostalgista kun olen löytänyt omille pojilleni samanlaisen, Autot-aiheisen. Oioioi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.