perjantai 14. syyskuuta 2012

Seisoskelin kymmenen metrin päässä, muistatko?

...Ja kun vauhtiin on päästy, niin kas tässä lisää mahtavia etsintäkuulutuksia 1990-luvun loppupuoliskon Suosikeista. 

Useissa hakuilmoituksissa kyse on lopultakin vain siitä, että joku on nähnyt ohimennen kaupungilla kivannäköisen ja kiinnostavan vastakkaisen sukupuolen edustajan. Nämä ilmoitukset ovatkin mielestäni aika hönttejä, kuinka moni oikeasti viitsisi ainakaan nykyään lähestyä ketään sillä verukkeella, että hei kävelimme toistemme ohi kolme kuukautta sitten, en saa sua mielestäni millään.

"Hennes&Mauritz 1.10.1999. Olen se ruskeehiuksinen tyttö, jolla oli beessi huppari ja mustat housut. Olin menossa pukukopeille ja sä kävelit mun ohi ja katoit mua hymyilit mulle. Olis kiva tutustua, jäin kaipaamaan hymyäsi. Eli jos kiinnostaa kirjoita: ..." (Suosikki 12/1999)

[Kuolen nauruun.]

"7.7. Turun Kauppatorin pysäkki n. klo 13.30. Tyttö, jolla oli valkoinen minihame, tummanvihreä toppi, korkeakorkoiset kengät ja ruskeat hiukset. Olen se poika, joka nojaili mainostauluun, mulla oli vaaleet hiukset, ruskee paita ja vihreet housut. Sä odotit jotain kaverias. Ota yhteyttä jos kiinnostaa tai sano ainakin et oot nähnyt tän!" (Suosikki 10/1999)

"Vuokatti 21.3.98! Sä söpö n. 16-17v. poika, jolla ruskeat hiukset ja sin. laskettelupuku. Sua etsii se tyttö, johon katseesi juuttui "kaupan" edessä. Mulla oli vaal. hiukset ponnarilla, harmaa pipo ja ja oranssi lask.puku. Jäin kaipaamaan. Kirjoita minulle (ja lähetä kuvasi) osoitteeseen... PS. Mulla oli punapukuinen kaveri." (Suosikki 6/1998)

"Lintsi 4.6.99. Söpö piikkikampauksinen jätkä, päälläsi vaaleat reisitaskushortsit ja vaalea college. Katselit kolmea likkaa Space shotin vieressä. Mä olin pisin, vaaleahiuksinen ja mulla oli päällä farkut, sininen toppi ja vaalea neuletakki. Kirjoita jos muistat." (Suosikki 8/1999)

"Seinäjoki 5.3. Sä tumma jätkä, joka olit isäs ja 2:n pikkuveljes kaa. Sulla oli puna/kelt. takki. Remember? Pitkä, vaaleahko tyttö lyhyen brunetin kaa. Mulla oli mustat farkut, takki, laukku ja s. farkkupaita. Nähtiin eka Heses, sit Anttilas. Kirjoita. Oon vm. 83." (Suosikki 6/1999)

Mitä nämä sitten kertovat ajastaan? Luulen, että yksi syy lähettää näitä ilmoituksia Suosikkiin on ollut aito kiinnostus, mutta myös nimettömyyden tuoma suoja. Voi lähettää viestin tulematta välttämättä ulkopuolisten tunnistemaksi. Itse en ainakaan olisi halunnut tulla tunnistetuksi omasta viestistäni - paitsi tietysti itse kohteen muistamana! Ovathan nämä ilmoitukset melko epätoivoisia, ja osin siksi tuntuukin järjettömältä, että näihin olisi tullut vastauksia - ainakaan näissä pelkissä vilkuilu- ja seurailutapauksissa.

Ja loppuun vielä yksi seurailujuttu, jonka löysin edellisen postauksen jälkeen:

"Silja Europa 20.-21.3.98! Sinä poika, jolla oli t.sin. Filan paita ja t.sin. luult. Adidaksen verkkarit. Sulla oli t.rusk. hiukset ja pelasi aika ahkerasti pokeria ja voititkin. Me ollaan ne kax likkaa, tumma ja vaalea, jotka seuraili sua ja pelas hedelmäpeliä Casinolla kunnes rahat loppu. Meillä oli mol. tummat vaatteet. Olis tosi ihanaa, jos ottaisit yhteyttä meihin, koska me jäätiin kaipaamaan sua. Osoitteemme ovat..." (suosikki 6/1998)

2 kommenttia:

  1. Nämä juttusi kolahtavat kyllä joka kerta! Osaat niin mainiosti tuoda esiin juuri niitä asioita, jotka todellakin olivat totisinta totta, ja jotka olen jo itse unohtanut. Nytkin tulivat mieleen nämä ilmoitukset - niitä luettiin ihan tosissaan! Lisäksi kirjoiteltiin Sinä & Minä -lehteen kysymyksiä ja luettiin Koululaisen kirjeenvaihtoilmoituksia jättijulisteen takaa. Huhhu, repeilen täällä aina kun lueskelen....

    VastaaPoista
  2. Kiitos Liisa! ^_^
    Minullekin tuli Koululainen, ja muistan ne julisteen taustan ilmoitukset oikein hyvin. Sinä&Minää tuli luettua kirjastossa, mutta Koululaista ja Suosikkia vähemmän :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.