maanantai 10. syyskuuta 2012

Hameenhelmoja ja ysärikuvioita

Niinhän se taitaa olla, että muodit kiertävät ja nyt on se aika elämästä, kun 1990-luku on in ja jees ja hottista. Näin voi päätellä kuka tahansa kauppoja koluava, muotiblogeja seuraava ja jopa minä, joka selailin vuosien 1996 ja 1997 Muoti+Kauneus-lehtiä, ja kiinnitin huomiota, kaiken muun ohessa, pitkiin hameenhelmoihin. Kaltaiselleni hukkapätkälle pitkät hameet ja mekot eivät sovi alkuunkaan, mutta muoti on muotia, 1990-luvulla ja 2010-luvulla.

Kuvat Muoti+Kauneus -lehdistä vuosilta 1996 ja 1997.

Nykyhelmoista löytyy niin tasaraitaa kuin ehkä sahalaitaakin, mutta yhdessä asiassa ei nykyään taideta kuitenkaan olla aivan 1990-luvun tasolla, ja se on ne kuviot. Ne pienet, geometriset hersyvät kuviot! On nimittäin niin, että miltei jokaisessa vastaan tulevassa pitkässä ysärimekossa on kuvioita enemmän kuin tarpeeksi. Hienoimmillaan kuvioitu hame liitetään erikuvioiseen mutta silti vahvasti kuosiseen paitaan tai samaa kangasta olevaan yläosaan. Kerrassaan mainiota!

Ja erityismaininta ylemmän kuvan vasemman reunan turkisliivistä. Jee! Kyseisessä lehtijutussa tehdään siis turkista esittävästä kankaasta kaikenlaisia lisäosia pukuihin, kuten nyt vaikkapa tuo liivi tai hihansuut (siinä kuvassa näkyykin kiva karvainen ranteenlämmitin...).  Jotenkin vetää sanattomaksi.

Molemmat kuvat Muoti+Kauneus -lehdestä vuodelta 1996.

Ja parhaimmillaan, kuten kaikissa ylläolevissa kuvissa,  värimaailma ei ole pelkkää mustaa ja valkoista, vaan värien viekas leikki kankaalla on mitä hurmaavinta. Olen toisaalta hiukan pettynyt kirkkaanvihreän ja oranssin poissaoloon (mutta on niitäkin kuvia vielä tulossa!) sekä vain samansävyisten vaatteiden yhdistämiseen keskenään. Kirkkaansininen kun sopisi mainiosta yhteen kirkkaanpinkin ja -keltaisen ruutukuviota leikkivän kankaan kanssa.


2 kommenttia:

  1. Voi kuule, kyl on niin paljon syksyn muotilehdet täynnä juuri tuollaisia silmiin koskevia kuvioita! Myöskin ensi merkit ysärin lopun housut+hame -yhdistelmästä ovat jo nähtävissä. Apua!

    VastaaPoista
  2. Oh no!

    Jotenkin musta silti tuntuu, etten ole lähdössä tähän hommaan (enää) mukaan :D Enkä niihin hamehousuihinkaan. Vaikka toisaalta onhan se ihan kätevät...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.