Vanhat hyvät ajat, niinkuin ysiviis

Toukokuussa 1995 Suomi hullaantui.

Kuva: Iltalehti.

7. toukokuuta Leijonat saavuttivat Suomen urheiluhistorian ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruuden. Sittemmin on toki sanottu, että aika huonoja joukkueita huippumailla oli tuolloin mukana. Entäs sitten. NELJÄ YKS!! SUOMI ON UUSI MAAILMANMESTARI HEI MAAILMANMESTARI HEI MAAILMANMESTARI. NELJÄ YKS!!

Meidän koulussa päheimmillä viidennen ja kuudennenluokan oppilailla oli jopa maajoukkueen pelipaidat. Tietysti Jokereiden senaikainen liilavihreävalkoinen kävi myös. Teemu Selänne oli vielä nuori poika eikä MM-kisoissa ollenkaan.

Juti nosti kultaisen palkinnon Globenilla kattoon ja kansallissankarit ottivat omakseen Ruotsin maalilaulun Det glider in.

NELJÄ YKS!! JUTI PELTONE MAAILMANMESTARI WUUHUU!!

Muu Suomi kuunteli Scatmania, jonka Scatman ja Scatman's world olivat kevään ja vuoden suurimpia hittejä.

14. toukokuuta Etelä-Suomessa pyrytti lunta ja kaikki oli taas mallillaan. Suomeen keksittiin sana "kettutyttö". Suomen Maaseudun Puolue kuopattiin. Tilalle perustettiin Perussuomalaiset.

Keväällä 2011 Perussuomalaisista tuli yksi Suomen isoimmista puolueista, Suomi sai toisen maailmanmestaruutensa. Se liukui taas maaliin ja poika saunoi. Nykypäivän kettutytöt kuvaavat videoita ja Ajankohtainen Kakkonen ne näyttää.

Nyt on kevät 2012, vielä ei sada lunta ja jääkiekkoa pelataan edelleen. Oletteko huomanneet, että kovin kovin usein Hartwall-areenalla paukahtaa soimaan (syvästi inhoamani) Rednexin Cotton eye joe? Yäk. Kanadan "maalilauluna" on soinut kappale, joka sekin on 90-luvulta, vaikka itse siihen vasta 2000-luvulla rakastuinkin.
Blur-yhtyeen Song 2.

Ysärissä vara parempi.
Kommentit

  1. Arvattavaa, että mun on pakko kommentoida tähän vaan, että: SAKU <3<3<3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Muumilimsasta Friscoon - 1990-luvun limonadeja

Ysäri-tietovisa

Jogurttipurkki poikineen

Cool Colors - 1990-luvun lopun Barbiet

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Pukinkontti täyteen Citymarketista (1995-1996)

2000-luvun alun teinidraamaa Roswellista