Kun Jasmine Euroviisuissa lauloi

Meidän perheessä katsottiin aina Euroviisuja. Voi niitä kaikkia toukokuisia lauantai-iltoja ja pitkään yöhön jatkuvia pisteidenlaskuja, niitä aikoja kun pisteiden laskussa käytiin läpi kaikki pisteet yhdestä alkaen, nykyään kun pienet pistemäärät läväytetään vain kerralla esiin (ja jos osaanottajamaita on 46, niin ymmärtäähän sen).

1990-luvulla Suomea edusti Euroviisuissa 7 eri artistia ja kolme kertaa Suomi jäi kilpailun viimeiseksi. Vuonna 1990 Beat kappaleella Fri? (jaettu viimeinen sija), 1991 Kaija Kärkinen ja Hullu yö, 1992 Pave Maijanen Yamma Yammaili viimeiselle sijalle, vuonna 1993 Katri Helenoimme Tule luo -viisulla, 1994 CatCat kaarsi limusiinilla Bye bye babya, vuonna 1996 oli Jasminen vuoro ja vuosikymmenen meidän osaltamme päätti Edea ja Aava vuonna 1998. Mutta emme sentään kertaakaan jääneet pisteittä!! Jee!!

1990-luvun Euroviisuista muistan tietysti parhaiten ne vuosikymmenen loppupään tapahtumat, ja no ensisijaisesti tietysti voittajakappaleet. Varsinkin Dana Internationalin Divan, ah! Mutta aivan erityisesti muistan Suomen edustajan Jasminen viisuloinnin vuonna 1996. Ja muistan sen tietysti ihan vain siksi, että esiintyessään Jasmine alkoi laulaa kappaleensa kertosäettä ihan väärässä kohdassa, ja sitten yleisöstä joku huusi "C'mon!". Se kuului erityisen hyvin ainakin siinä radionauhoituksessa, joka meillä c-kasetilla oli. Enkä voi väittää etteikö kappale sinänsä olisi tarttuva. Mutta ainakaan 2010-luvulla tällaisella ei olisi mitään asiaa finaaliin. Ei siis ihme, ettei tästä paljon pisteitä herunut tuonakaan aikana. Vaikka niin oli nätti ruusu kitarassa. Jasmine jäi viimeiseksi, Suomi jäi viimeiseksi, jälleen kerran.


Kommentit

 1. Voi tätä myötähäpeää, mutta mä kyllä muistin, että se ois laulanut enemmänkin poskelleen. Muisti vissiin, että kyseinen kertsi on jo viimeinen, voi parkaa. No mutta, onneks tuli Lordi, joka pelasti maineemme :)

  VastaaPoista
 2. No juu :P kovin ysärimäinen on hän kyllä.

  VastaaPoista
 3. Ai huutaako joku yleisössä C'mon? :O Tätä en ole koskaan huomannut, vaikka olen hc-viisufani. Muutenhan Jasminen sekoilu laulussa on klassikko. :D

  VastaaPoista
 4. Muistui mieleeni tuossa, kun Jasmine oli nimmarikeikalla juuri sopivasti 1996 viisujen aikaan Tampereen Anttilassa. Sinikellot -sinkku on yhä tallessa nimmarilla varustettuna. :)

  VastaaPoista
 5. Joo kyllä siellä huutoa yleisön puolelta on :D
  Hehe, mä en tiedä Jasminesta mitään muuta kuin tämän kappaleen ja esiintymisen. Mut näemmä hänellähän on ollut ihan ura! :) Se sinkku voi jonain päivänä olla pirun arvokas. Tai voihan se olla jo nyt ;)

  VastaaPoista
 6. Tuskin. :D

  Kyllä olen kuullut, että Jasmine yhä tekee keikkaa.

  VastaaPoista
 7. Hahaa, ihan kuulostaisi kun joku espanjaksi yleisön joukosta huutaisi, että Fuera! Vai ehkä se on vain alitajuntani, joka siellä huutelee. :D Ihanan energinen on kuitenkin Jasminen sivuaskel tuon mokan jälkeen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Muumilimsasta Friscoon - 1990-luvun limonadeja

Ysäri-tietovisa

Jogurttipurkki poikineen

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Cool Colors - 1990-luvun lopun Barbiet

Pukinkontti täyteen Citymarketista (1995-1996)

2000-luvun alun teinidraamaa Roswellista