torstai 13. marraskuuta 2014

Tuggles - talutettavia leluja

Tosielämässä kuten myös Moderni perhe -tv-sarjassa joskus tulee eteen miete siitä, onko oikein pukea lapsensa valjaisiin.

Se minulle ensimmäisenä tuli mieleen tästä vuoden 1998 lelusta. Kyseessä on Baby Tuggles, pehmeä vauvanukke, joka konttaa, kun sitä vetää - talutushihnasta. Hihna on tässä nimetty vauvaliinaksi, mutta hei, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä!
Kyseinen lelu ei ole minulle tuttu, enkä muista nähneeni tuollaista kuin tämän lelukirjan sivuilla. Lelua on kuitenkin mainostettu televisiossakin, joten tämä lienee löytynyt ainakin jonkun lelulaatikosta. Halusin kuitenkin jakaa tämän kanssanne, sillä katsoin mainosta pari kertaa, mutta taisin kuitenkin lukea sen oikein jo ensimmäisellä vilkaisulla.

Nätit lakerikengät ja pitkäsukat tytöllä muuten.

Ja no niin. Pääosin nämä Tuggles-lelut olivat kylläkin talutettavia eläimiä:Toisin kuin jotkut vastaavat koiralelut, näissä ei ollut pattereita, mutta niitä talutettiin yhtälailla. Vauva-Tuggles oli siis vain yksi osa tätä sarjaa - hieman kummallinen mielestäni edelleen. Lieköhän nämä koirat teille tutumpia?

"Kolme erilaista hauskaa fantasi hahmoa". Niinpä niin.
7 kommenttia:

 1. Mun mielestäni tietyissä tilanteissa valjaat on tosi hyvä juttu. Toisinaan kuulee joidenkin ihmettelevän, jopa kammoksuvan valjaita lapsilla, mutta mulla on vain positiivisia kokemuksia. Tässä pari:

  Kun olin lapsi, naapurintädin jaloissa oli jotain vikaa, ja hän pystyi liikkumaan vain hyvin rauhallisesti kävellen. Hänen lapsensa ollessa 1-2-vuotias, tälle laitettiin valjaat + naru matkalle leikkipuistoon, koska äiti ei olisi saanut autotielle juoksevaa lasta ikipäivänä kiinni. Valjaat olivat lapsella noin 300 metrin matkan ja perillä aidatussa puistossa lapsi sai tietenkin liikkua ilman valjaita.

  Itselläni on ollut valjaat, koska putosin tarpeeksi monta kertaa päälleni syöttötuolista. Valjaat eivät antaneet mahdollisuutta nousta syöttötuolissa seisomaan, eli myöskään putoamisvaaraa ei enää ollut.

  Kaverini lensi kahdella koneenvaihdolla Aasiaan. Mukana olivat sylivauva ja 2-vuotias. 2-vuotias liikkui lentokeltällä valjaissa + narussa, ja pysyi tallessa. :)

  VastaaPoista
 2. Olipa hauska kuulla!
  Itselläni ei valjaista ole kovin suurta mielipidettä, kai jokaisen vanhemman on mietittävä, mitä sopii parhaiten omaan tilanteeseen. Enkä ole äiti, joten en ole (ainakaan vielä) joutunut törmäämään kysymykseen omalla kohdallani! Olen kuitenkin kuullut keskusteluja vierestä ja onhan sitä käsitelty mm. tuossa mainitsemassani Modernissa Perheessä.

  Jotenkin tämän lelun kohdalla tilanne vaikutti minusta vähän höpsöltä! :D

  VastaaPoista
 3. Mä muistan, kun telkassa mainostettiin noita talutettavia nukkeja. Kellään mun kaverilla ei kuitenkaan tainnut olla sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaikuttavat olevan lähinnä mainoksista tuttuja :)

   Poista
 4. Oon nähnyt tuollaisen nuken jossain lapsena. En kyllä muista oliko kyseessä vaan mainos vai oliko jollain kaverilla sellanen... Itellä oli joku pattereilla toimiva koira talutushihnalla. Sain sen joululahjaksi ja kuulemma isovaari omi sen heti kun ei ollut ennen vastaavaa nähnyt. Mä vaan kitisin vieressä kun se leikki mun koiralla ihan innoissaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiän mitä koiraa tarkoitat! Täytyy laittaa siitä kuva seuraavaan lelupostaukseen. Ihan mahtava muisto sulla! ^^

   Poista
 5. Itellä on kokemusta oikeista lastenvaljaista! Miulla on nimittäin kaks pikkusiskoa, jotka sattuu olemaan kaksoset. Liikuttiin monesti äitin kanssa neljästään ties missä joten ku kyseessä oli kaksi touhuavaa 3-vuotiasta ja yksi n. 7-vuotias (eli minä), tuli ne valjaat kyllä tarpeeseen ;)
  Kerran meinas toinen siskoista jäähä auton alle ku serkun kanssa lähettiin juoksemaan ja äiti kerkes vaan huutaa siskoo nimeltä ja se pysähty siihen suojatien reunaan korjaamaan tasapainoaan just ku auto ajo eestä ohi... Ite en tätä muista ku ehkä todella hämärästi, mut valjaat oli kyllä tosi hyvä keksintö vastaavien incidenttien välttämiseen.

  (Kommentoin muuten aiemmin nimellä Aada, mut vaihoin sen sitten nimimerkkiini, joten oon "vanha" lukija vaikka nimi on ehkä vieras :))

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.