torstai 20. marraskuuta 2014

101 joululahjaideaa vuodelta 1997 (2/2)

Toissapäivänä jaoin teille Katso!-lehden joululahjavinkit vuodelta 1997. Tässä listan toinen puolisko, silvuplee. Ysärejä viboja ei voi estää.


51. Hanson: Snowed in -cd. Amerikan teini-ihmeet joulutunnelmissa.

52. Nalle Puhin joulu -video.

53. Raija Oranen: Pitkät hiukset

54. Cure: Galore - The Singles 1987-1997 -cd. Oivallinen lahjaidea suvun synkkikselle.

55. Spice Girls -polaroidkamera. Maustemimmien mukaan nimetty polaroidkamera ei varmastikaan tee kenestäkään vielä muotikuvaajaa, mutta ainakin se on pirtsakan värinen. Ja voi olla, että kamera kestää käytössä pidempään kuin bändi konsanaan.

56. Tuula Kallioniemi: Reuhurinteen ala-aste.

57. John Lennon: Lennon Legend -cd

58. Raila Kinnunen: Elämäni Eskona

59. NHL '98 -peli. Viime vuosien tiukimman lätkäpelin viilattu 98-versio tuo jouluun reilua ryskettä, vaikka pukki olisikin unohtanut luistimet Korvatunturille.

60. Martti Kainulainen: Taiteen takapihalta

61. Hopeaharja-video. Nelosella seikkaileva uljas ori Hopeaharja on päässyt myös videolle. Tarpeeksi jännittäviä tilanteita, jotta pojatkin kiinnostuvat.

62. Tööt-Taksihalli. Tööt-Taksitallin neljä kumijalkaa törmäilevät riehakkaasti tarttuvan musiikin tahdissa. Sopii myös perheen pienimmille.

63. Vilman luona. Tv:stä tutun Vilman ja kavereiden seikkailuissa on realismia. Nämä nukkeanimaatiot tuntuvat purevan taatiaisiin kaikkein parhaiten.

64. Matti Salminen: Suomalaisia joululauluja.

65. Joo! Näin toimi... -video. Varsinkin pojat tahtovat tietää, miten vehkeet toimivat. Traktoria tai lentokonetta ei tarvitse enää hajottaa osiksi, ja äitikin säästyy konetekniikan kurssilta, kunhan työntää videolaitteeseen Joo! Näin toimii... -sarjan kasetin.

66. Donald Spoto: Diana - Viimeinen vuosi. Spoto pakottaa ahmimaan lisää tietoa traagisesta prinsessasta.

67. Heidi videolla. Hellyttävä ja nukenkasvoinen Heidi rakastaa vuoristolaiselämää, isoisää ja Vuohi-Pekkaa. Näitä videoita jaksaa aikuinenkin katsoa.

68. Remu Aaltonen ja Nina Honkanen: Seitsemän ilon kyyneleet.

69. Pingu cd-rom. Pikku Kakkosesta tuttu Pingu opettaa ystävänsä Robbie-hylkeen kanssa 3-6-vuotiaille mm. värejä, kirjaimia, matematiikkaa ja musiikintekoa. Pingumaisen hauska.

70. Jukka Lemmetty: Leo Z ja pillerinpyörittäjä


Hifi-videonauhuri.

71. Hifi-videonauhuri. Joulun ehdoton lahja vannoutumattomallekin vidiootille. Uhraus takaa kunnon stereoäänet seuraaviksi jouluiksi.

72. Pingu videot. Sarjasta on julkaistu yhteensä seitsemän riemukasta videota.

73. Diana - sydänten prinsessa. BBC:n tuottama virallinen muistovideo on huolellisesti tehty dokumentti prinsessa Dianan elämästä ja työstä. Osa videon tuotosta menee Dianan muistorahastoon.

74. Laajakuvatelevisio. Ei vielä aivan välttämätön joka kodin joululahja, mutta kovista ja isoista paketeista tykkäävät kaikki. Leveyttä lahjassa ainakin piisaa.

75. Lucy Cousins: Kaisa ja Pekko puuhailevat.

76. Digitaalikamera. Joulukuvarullaa on turha pantata kamerassa juhannukseen asti. Näppärällä digitaalikameralla aattotunnelmia voi verestää jo joulupäivänä vaikka tietokoneen kuvaruudulta.


Asu vapaan nallekuvoiset kravatit ja Kauniit ja rohkeat -kirja.
77. Ultra Bra: Kroketti

78. Star Wars -trilogia. Uudet trikit, satumaista seikkailua ja Han Solo, kolme syytä jättää joulukinkku jäähtymään. Maailmanmenestyspaketti järisyttää kotikatsomoa, vaikka ensimmäinen versio löytyy jo varastoista.

79. Kaunotar ja kulkuri -video. Ikimuistoinen spagettisuudelma sulattaa sydämet vaikka joka joulu.

80. Teho-osasto pilotti. Muistojen virkistämiseksi, hengityksen tasaamiseksi ja silmäniloksi tarjoillaan Teho-osaston ensimmäinen jakso. Eli mistä kaikki alkoikaan?

81. Anakonda-video

82. MiniDisc. MiniDisceja saa nyt useammalta valmistajalta, ja digitaalilevyn ympärille on rakennettu laadukkaita stereojärjestlmiä. Hyvän äänenlaadun ystävälle mieluisa yllätyslahja,

83. Ransu-reppu. Kaikkien karvakuonojen ykkösrekulla varustettu reppu on kuumaa kamaa koulutiellä. Varttuneemman selässä se osoittaa loistavaa nostalgian tajua.


Ransu-reppu ja DVD-kuvalevysoitin.

84. Muumien Joulutarina. Joulu saapuu myös Muumilaaksoon, eikä muumiperhe malta vetäytyä vielä talviunille. Perheen pienimmille tarkoitettu tonttumainen videopaketti on aina varma valinta.

85. The Bold and the Beautiful -kirja. Suosikkisaippuan kymmenvuotisjuhlateos kertoo sarjan näyttelijöistä melkein kaiken ja vähän enemmänkin. Mukana on myös varteenotettava lista sarjassa vierailleista tähdistä.

86. Manu ja Matti 2 - suuri aarteenmetsästys -peli. Hurjiin seikkailuihin tottunut parivaljakko jatkaa menoaan Herra Kalmion inhassa linnassa. Venkojen juonenkäänteiden lisäksi peli tarjoaa kunnon tietoa mm. aurinkokunnasta.

87. Asu vapaa -solmio. Solmio on yksi joululahjojen ikihiteistä. Ajassa mukana oleva joulushoppaaja ymmärtää kaapata herkän nallekuosisen Asu vapaa -solmion niiden tylsien vinojen raitojen tilalle.

88. 3D-kortti PC:lle. Suurin osa nykyisistä hittipeleistä suorastaan vaatii 3D-grafiikkakiihdytinkorttia, ennen kuin ne suostuvat näyttämään parasta osaamistaan. Pelifriikin joulu on pelastettu, kun tappomäiske piirtyy ruutuun liki fotorealistisena.

89. The Best of Wham -cd

90. Lasten Merirosvo-paidat. Hiiohoi ja joulua päin! TV 2:n suositusta Merirosvolaiva-lastenohjelmasta on nyt markkinoilla collegea ja t-paitaa. Piraattijoulun kruunaa merirosvohenkinen purkkapurkki, ksylotolia tietty!

91. Kuninkaan salaisuus -cd-rom. Satuseikkailut ovat varsin harvinaista tavaraa tietokoneille. Kuninkaan salaisuudessa pelaaja pääsee itse ohjailemaan sadun kulkua arvoitusten ja muiden haasteiden avulla.

92. DVD-kuvalevysoitin. Tämän syksyn kohutuin uutuustuote tuo lisää laatua leffojen kotikatseluun. Varsinainen DVD-rynnäkkö on odotettavasti vasta ensi vuoden puolella, mutta viisas osaa varautua jo etukäteen.

93. Pyhimys-videot. Kylmän sodan kausi heijastuu vahvana 60-luvun suosikkisarjan Pyhimyksen myyntivideoissa.

94. James Bond -kengät

95. Heikki Kinnunen ja Reijo Korpeinen: Kansalainen Kinnunen

96. Jedi Knight -peli. Tähtien sodasta kertovien pelien joukko sen kuin kasvaa. Jedi Knight tarjoaa loistavaa avaruusräiskintää sitä halajaville.

97. James Ellroy: L.A. - langennut kaupunki.

98. Virtual Springfield -cd-rom. D'oh, mikä romppu! Vieraile Moen baarissa, metkuile Bartin tapaan, ole vaikka Maggie. Löydä myös Homer itsestäsi!

99. Finnkinon Joululiput. 140 markalla koko perhen leffaan. Leffalipputarjouksen neljästä lipusta piisaa katselunautintoja myös sinkuille, sillä ne ovat voimassa ensi kesään asti.

100. Katson vuosikerta.

101. 101 Dalmatialaista - koiran elämää -video. Kauniiksi lopuksi vielä kaikille koiran- ja lastenmielisille pakollinen ostovideovinkki. Lupsakkaat luppakorvat jaksavat hellyyttää myös videolla.

**

Siinäpä ehdotus poikineen! Kuten tietysti olette huomanneet, keskittyvät nämä vinkit aika paljolti peleihin, leffoihin ja televisio-ohjelmiin oheistuotteineen. Se tietysti liittyy siihen, että lista on Katso-lehdestä, joka oli siis tv-ohjelmaopas. Naistenlehdissä vinkit olisivat olleet tyystin toisenlaisia.

Näissä on kyllä mainiota ajankuvaa varsinkin tekniikan suhteen. Cd-rom-pelit ovat muodikkaita ja DVD-soittimen uskotaan tekevän läpimurtonsa ensi vuonna; leffat katsotaan vielä vhs-kaseteilta.  Ja dvd-soitin on nimeltään kuvalevysoitin. Hmm. Onko mukana tuttuja pelejä tai muita?

Löytyisikö mieleistä lahjaa, jonka vieläkin haluaisit pukinkontista?

2 kommenttia:

  1. Ah, Manu ja Matti 2! Oli muuten ihan mahdoton peli, en päässyt sitä koskaan läpi ennen kuin aika loppui. Vuosi sitten taisin etsiä Youtubesta nostalgiapäissäni arvostelua tosta ja ilmeisesti myös vähän varttuneemmalla pelaajalla oli ongelmia saada peliä läpi. Tuli vähän parempi fiilis : D

    VastaaPoista
  2. Hahaa :D itse en tiedä peleistä hitustakaan, mutta esim. Koululaisissa on paljon arvosteluja ja kuvauksia niistä. Voisin laittaa niitä blogiin jahka tietäisin, mitkä niistä ovat oleellisimpia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.