tiistai 25. marraskuuta 2014

Muistoja ekaluokalta: keltaisia lippiksiä ja Valion luurankoja

Valion maitomainos vuodelta 1997. "Maito menee luihin ja ytimiin."


Itse aloitin ensimmäisen luokkani syksyllä 1995. Tuolloin koulu tarjosi oppilailleen vihkoja, koulukirjoja, kynät, kumit, terottimet ja niin edelleen.

Vain hieman myöhemmin, ainakin syksyllä 1997, uudet ekaluokkalaiset saivat pahviset salkut, jotka sisälsivät jonkun verran pientä tavaraa: ainakin pieniä muropaketteja sekä Valion luurankokampanjan tuotteita. Itse muistan tuon salkun perin hatarasti, mutta jotain mielikuvia kuitenkin on, sillä siskoni sai sellaisen.

Pian uudet ekat saivat keltaiset lippikset markkeeraamaan omaa ekaluokkalaisuuttaan, niitä oli liikenteessä ainakin vuonna 1999.

Lukijani Keksin ja tein mainitsi asiasta eräässä kommentissaan, muuten aihe ei olisi varmasti tullut mieleeni. Haluaisinkin tietää, muistavatko muut näitä laatikoita, vai olitko sinä jo keltaisten lippiksien ekaluokkaa? Muistettiinko sinun luokkaasi jotenkin aloittaessasi ekaluokan?

7 kommenttia:

 1. Muistan saaneeni ainakin pyöräilykypärän ja jotain hampaiden hoitoon liittyvää sälää. Taisi olla joku hammaspeikkopelikin mikä meni roskiin kun ei meillä ollut vielä -99 tietokonetta kotona.

  VastaaPoista
 2. Itse en vuonna -98 kouluun mennessäni tainnut saada mitään. Ainakin vahvasti on jäänyt mieleen se että seuraavan vuoden ekaluokkalaiset saivat jotkut reput tai jumppakassit ja olin niistä pirun kade. Taisivat nekin olla keltaisia ja oiskohan niissä lukenut "Lapset ensin" ja ollut jotain ukkeleita. Tuon luurankomainoksen muistan kyllä silti, varmaan jossain ruokalan seinällä ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin taisin olla salaa kade kun jälkeeni tulleet ikäluokat sai noita juttujaan :)

   Poista
 3. Olin ekaluokkalainen -97 ja me saatiin myös pahvisalkut. Muistaakseni salkussa luki Koulupakki. Parhaiten siitä jäi mieleen mainitsemasi pikkuiset muropaketit. :D Muistelen, että jossain mainoslehtisessä tms. olisi ollut Jari Litmasen kuva, mutta en mene vannomaan.

  VastaaPoista
 4. Myös minä olen saanut tuon pahvisen Koulupakin muropaketteineen, mutta aloitin kyllä koulun jo v. 1994. Muistaakseni salkku oli valkoinen ja siinä oli vihreä muovikahva.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.