keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Tik Tak ja Barbiet - Yllättävän samanlaisia

Jo vuosituhannen vaihteessa kiinnitin huomiota yhteen jännään asiaan. Miten ihmeessä julkisuuteen pongahtaneet Tiktak -bändin tytöt ja Generation Girl -sarjan kuusi barbia pukeutuivat aivan samoihin vaatteisiin?

Tässä Tiktakin kuusi tyttöä -Noora, Tuuli, Mimmu, Petra, Nea ja Emppu- ensimmäisen sinkkunsa kannessa. Se julkaistiin kesällä 1999.


Tässä taas kuvia Barbie Generation Girl -sarjan mainoksesta.
Tiktak nousi julkisuuteen kesällä 1999 singlellään Sekoitat mun maailman. Sen musiikkivideossa oli niinikään samana vuonna julkisuuteen Saku Salinina ampaissut Jasper Pääkkönen. Samat vaatteet bändin jäsenillä on muuten myös tässä videossa, ja videon alussa Pääkkönen saa narunvedosta itselleen barbien. Ehkä tässä on suurempi tarina takana. Lienenköhän ainoa, joka on huomannut yllättäviä yhtäläisyyksiä.Loppuvuonna 1999 Tiktakilta julkaistiin sinkku Lopeta. Näitä meillä ala-asteella kuunneltiin paljon, ja jopa "esitettiin" Tiktakia. Bändin ura jatkui vuosien ajan vielä 2000-luvun puolella. Tiktak lopetti vuonna 2007.

10 kommenttia:

 1. Et ole ainut, minä ainakin olin tietoinen näistä barbie-tiktak-yhtäläisyyksistä. Tosin syytä barbivaatteiden taustalla en tunne.

  Minä leikin Barbeilla vielä niin myöhään, että minullakin oli pari noita Generation girl nukkeja. Tuo kiiltävämekkoinen Barbie ja tummaihoinen tyttö, jonka nimi oli muistaakseni Nichelle. Nichelle oli usein spaissari-leikeissä yllättäen Mel B.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin mäkin vielä tuossa iässä leikkiä barbeilla, vaikken varmaan enää saanut uusia.:)
   joo, Nichelle nimeltään :)

   Poista
 2. Mä muistan huomanneeni yhtäläisyyden noissa vaatteissa, mutta en kyllä itekään tiedä mikä sen takana oli. Kiinnostais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ois aikaa ja vaivannäköä, tätä olisi kiinnostavaa selvittää!

   Poista
 3. Wau, en itse oo koskaan huomannu mitään tällästä, mutta oonkin ollu niin nuori esimerkiksi tuolloin -99, vasta 4-vuotias, mutta hyvin mielenkiintoista lukea tälläsiä juttuja koska Tiktak on aina ollut mun suosikkibändi. On edelleen, vaikka lopettikin jo 7 vuotta sitten :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiktakilla on kyllä tosi paljon hyviä kappaleita, joista itsekin pidän. Tuli aikanaan myös luettua kaikki sitä koskevat lehtijutut :)

   Poista
 4. Oho! Enpä ollut aiemmin tajunnut. Päässä alkaa pyöriä heti kaikenlaiset salaliittoteoriat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Asia vaatisi selvittämistä, sillä lienee kuitenkin joku looginen selitys.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Heippa! Löysimpäs mielenkiintoisen blogin, jäin seuraamaan :)
  Itse muistelisin tässä Barbi-Tik Tak jutussa takana olleen tarinan niin, että Barbit tuli ensin, sitten tuli TikTakin vaatekuvat ja video aiheeseen liittyen.
  Että ei sen suurempaa tarinaa tässä takana, voin toki olla väärässäkin!
  Terv: -86

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.