tiistai 18. marraskuuta 2014

101 joululahjaideaa vuodelta 1997 (1/2)

"Joululla on paha tapa tulla joka vuosi turhan äkkiä. Kokosimme suhteellisen kattavan lahjavinkkilistan kiireisten avuksi."
~Katso 50/1997 ~

Seuraavat ehdotukset joululahjoiksi löytyivät Katso-televisio-ohjelmaoppaasta joulukuun puolivälistä 1997. Miltei jokainen kohta on hauskaa ajankuvaa, varsinkin tekniikan osalta.

1. Paljon videonauhaa. Tänä jouluna kannattaa nauhoittaa loistavat elokuvat vaikka välipäivien katsottavaksi, jotta jouluaattona ei tarvitse aterioida television edessä.

2. Iltalypsyn Rosa-lehmä.

3. Smurffit: Tanssihitit vol 3 -cd. Musiikin riemujuhlaa täydentää Smurffien joululevy.

4. Televisio-video-yhdistelmä. Kodin 14-tuumainen kakkosruutu on vielä kätevämpi, jos siihen lisätään videonauhuri. Nyt ei jää Kauniit ja rohkeat enää koskaan näkemättä.

5. Aku Ankan Juhlasarjat 7 -sarjakuvakirja.

6. Best of Sting & Police -cd

7. Mr. Beanin parhaat palat -video.

8. Sony Playstation. Viime joulun yllätyshitti petraa menestystään tänä jouluna. Luvassa loistavia pelejä sekä pienille että isoille tontuille.

9. Heikki Hietamies: Sydän toivoa täynnä.

10. Batman & Robin -video

10. One for all -monitoimikaukosäädin.

12. Kari Hotakainen: Klassikko-kirja

13. Formula F1 98 (Playstation) Vaikka formulakausi on talviunilla, kotiradoilla käy vielä armoton taistelu. Huiman pelinautinnon lisäksi on takuuvarmaa, että pelissä kolarointi ei johda syytteisiin tai pisteiden menetyksiin.

14. Viides elementti - puuttuva tekijä -video. Milla on megamimmi, jolle ei löydy vertaista tästä maailmasta. Uskomaton mielikuvitusseikkailu saa sukat pyörimään ja nauruhermot hersymään.

15. Eppu Nuotio: Etsivätoiminto Jalka & Lamppu. TV1:n joulukalenterin "oheisteos". Sopii parhaiten kouluikäisille.

16. Crash Bandicoot 2 -peli (Playstation) Playstationin maskottivastine Super Mariolle vie kakkososassa hyppelypelit taas muutaman poronloikan eteenpäin. Crash tarjoaa takuulla joulun svangaavimmat pelinautinnon.

17. Queen: Queen Rocks -cd

18. Jari Sarasvuo: Sisäinen tuli

19. Jalka ja lamppu -cd-romppu TV1:n joulukalenterin etsiväsankarien Aliisan ja talonmies Jalkasen tempauksia pääsee seuraamaan myös cd-rommilta. Hilpeä kuvitus ja oivat äänitehosteet maittavat takuulla vanhemmillekin.

20. Salaiset kansiot -seinäkalenteri vuodelle 1998. Ultratyylikäs almanakka lievittää Salaisten kansioiden poissaolon tuskaa sentään hieman.

21. Tuttu juttu -lautapeli

22. Con Air -video


23. Herkules-hahmot. Nyt jäävät barbie-leikit, kun leikkitantereelle astahtaa lempeä jättiläinen Herkules. Leffasankarin lisäksi saatavilla on aimo kasa muita elokuvassa esiintyviä hahmoja.

24. Mauri Kunnas: Kuningas Artturin Ritarit

25. PIkku Veturi -tv-paita. Nyt jokainen aamuvirkku pikkutaapero voi katsella mieliohjelmaansa asianmukaisissa varusteissa. Saatavissa myös veturipipo.

26. Tommi Mäkinen International Rally Championship -peli

27. Hyvää joulua -sukat

28. Sami Toivonen ja Aino Havukainen: Vauhtiässät Max ja Olivia

29. Enya: Paint Sky With the Starts - The Best of Enya -cd

30. Kotiteatteri. Kunnon kuuntelunautintoon satsaaminen ei maksa enää niitä kuuluisia maltaita, sillä surround-järjestelmiä on jokaiseen makuun ja hintaan. Tänä jouluna joulunkellot kajahtavat myös takakaiuttamista.

31. Elina Karjalainen: Uppo-Nallen iltasatuja.


32. Jyrki-lippis. Musta on muokas aina, varsinkin Jyrkissä. Lippis kannattaa suosiolla pitää lippa eteenpäin osoittaen, sillä muuten komea logo jää auttamattomasti pimentoon. Saatavilla myös Jyrki-t-paita.

33. Monty Python's Plying Circus -videoboksi. Klassisin brittiläinen tv-komediasarja 14 videon paketissa. Ajanlaskumme parhaita sijoituskohteita.

34. Sisar Wendyn taidematka. Tv:sta tuttu katolinen nunna sisar Wendy Beckett ja taiteilija Patricia Wright vievät meidät matkalle länsimaisen maalaustaiteen historiaan. Upea kuvitus.

35. Akun tähtiparaati -vdeo.

36. Katriina Rinne: Herkkuja ja herkuttelijoita. Ansa Ikonen opasti vanhimman tyttärensä ruoanlaiton jaloon maailmaan, ja nyt näyttelijä Katriina Rinne n konnut parhaat reseptinsä vuosien varrelta ja tarinoinut sekaan mukavia juttuja.

37. Roope Ankan elämä ja teot -sarjakuvakirja.

38. Nintendo 64 -pelikonsoli. Suomen kakkoskonsolimerkki voi ylpeillä sekin hyvällä pelivalikoimalla ja mainioilla ominaisuuksilla. Super Mario ja uusi James Bond ovat varmoja jouluhittejä.

39. Tommy Tabermann: Desire

40. Scream-video. Valmistaudu huutamaan. Yhdysvaltoja järisyttänyt sarjamurhaajakertomus saattaa heikkohermoisen kuilun reunalle, eikä kovakaan kuori säily säröttä.

41. Donald Spoto: Ingrid Bergman -kirja.

42. Tomb Raider 2 -peli. Peli-ihmisille Lara Croft on jo instituutio. Virtuaalineito on vallannut varsinkin pelipoikien sydämet samoilla avuilla kuin Pamela Anderson Lee. Niin, ja osaahan hän ampuakin.

43. Richard Bachmann: Kirous-kirja

44. Muumi-lippis.

45. Else Holmelund Minarik: Pikku karhun tarinat -kirja Lyhyet, ihanat Pikku Karhu -sadut nyt samoissa kansissa. Upean kuvituksen on tehnyt Maurice Sendak. Iltasatujen aatelia.

46. David Bowie: The Best of 1969/1974 -cd

47. Dick Bruna: Milla lastenvideot. Selkeät, yksinkertaiset Milla-videot sopivat leikki- ja esikouluikäisille. Milla ystävineen on tuttu hahmo Pikku Kakkosesta.

48. Hercules -peli. Huh huh, mikä kaappi tuo Herkules! Antiikin ajan kovin Arnold niittaa pelissään lohikäärmeet siististi pinoon ja pelastaa siinä sivussa kauniin Megaran sekä vähintään puoli valtakuntaa.

49. Pure Rock Ballads -cd

50. Sam McBratney: Arvaa kuinka paljon sinua rakastan. Herttaisessa ja hellässä pikku tarinassa Iso Pupu ja Pikku Pupu kilpailevat, kumpi rakastaa toista enemmän.

Seuraavat 51 ideaa parin päivästä päästä, stay tuned!

Kuvat ja tekstit: Katso-lehti viikko 50 /1997.

3 kommenttia:

  1. Oi oi, Jyrki-paidan ja Salaiset kansiot -kalenterin voisin vaikka oikeasti laittaa pakettiin tänä jouluna. :D

    Herkules-nukke näyttää lihaskimpuksi aika jäykältä.

    VastaaPoista
  2. Multa löytyy tuo smurffien kolmos levy ja joululevy :) toimii yhä
    Roope Ankan elämä ja teot - on kyllä yksi kaikkien aikojen parhaimmista joululahjoista, jonk olen ikinä saanut. Don Rosan sarjikset on cool

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.