Muffininukke, tuoksuva tottakai

Eräässä Barbie-lehdessä tuli vastaan tämä Cherry Merry Muffinin mainos:

Barbie-lehdestä, 5/1991.

Yksi näistä nukketytöistä, tuo ylimpänä kuvassa oleva blondi, on itse Cherry Merry Muffin. Muut nuket ovat (vasemmalta oikealle, jos kuvasta ei saa selvää tai jaksa avata isommaksi) Chocolottie, Trudi Frutti, Penny Peppermint, Lily Vanilly ja Greta Grape. Ihan söpöjä tapauksia! Itselläni ei ollut tällaista tuoksunukkea, enkä muista että ystäviäkään olisi hellitty näin mahtavilla leluilla. Ja poikkeuksellisella päättelykyvyllä sanoisin, että kukin nukke tuoksui nimensä mukaisesti suklaalta, greipiltä ja kuka miltäkin. Mielestäni nämä ovat melko samaa sarjaa kuin ne Cupcake Doll -nuket, joista olen tainnut aiemmin kirjoittaakin. Jälkiruokaa ja herkkuja, huutaa 90-luku! :D

Kuten mainoksen tekstistä käy ilmi, nukkejen mukana tuli "pellillinen tuoksuvia leikkimuffinseja ja raaputettava tuoksukortti". Hmm. Raaputettava tuoksukortti? Voisiko se olla myös osa leikkiä tai lelua? Vai onko se niinkuin sellaiset raaputettavat hajuvesinäytteet? Älytöntä, sanon ma. Mutta onneksi sentään veikeän hatun saa itselleen myös rannekoruksi, kuten kuva hyvin havainnollisesti esittää. Aika samaa henkeä kuin Barbiessakin. Niitten kohdallahan sai myös usein jostain Barbien tavarasta itselleen korun, tuoksugeeliä, vyölaukun, harjan tai mitä nyt milloinkin. Välttämätöntä kaiken kaikkiaan.

Ja vakavasti vähän tietoakin: Mattel valmisti Cherry Merry Muffin -nukkeja vuosina 1988-1990. Ilmeisesti näitä kuitenkin myytiin Suomessa vielä vuonna 1991, koska siltä vuodelta tuo löytämäni mainoskin on. Todellisuudessa Cherry Merry -tuoteperheeseen kuului vaikka mitä muutakin kuin vain nämä nuket. Nukkejen piirrettyjä kuvia kun löytyi myös muun muassa eväsrasioista, pussukoista, repuista ja niin edelleen. Kysymykseen siitä, mitä todellisuudessa myytiin Suomessa, en osaa vastata. Mutta näemmä nukkeja nyt ainakin :)

Jos sattuu kiinnostamaan enemmän, niin netistä löytyy tietysti kaikenlaista, esimerkiksi tämä Merry Muffin Land.

Onko Cherry Merry Muffin kellekään tuttu? kysyy tämä kyynikko.

Kommentit

 1. Minulla mitä ilmeisemmin oli tuollainen nukke, koska minulla on tallessa mekko ja tuollainen pellillinen muffineita. Nukesta minulla on vain hämärä aavistus, joten on tainnut hukkua jo varhain. Hattua enkä varsinkaan raaputettavaa tuoksukorttia en muista. Mekkokin on keltainen, jollaista en tuosta kuvasta löydä, mutta siinäkin on tuollainen muffinssi-nappi rinnassa. Pitääpä googletella.

  VastaaPoista
 2. Nopealla googlauksella kävi ilmi, että minun nukkeni nimi oli Banancy ja tuoksui yllätys-yllätys banaanille. Tosin alan epäillä, että mekko ja muffinssit ovat jääneet joltain kaverilta meille, koska nukke tuntuu niin vieraalta.

  VastaaPoista
 3. tuttu on, joooo! paitsi mulla ei ollut muffinssinukkea, mutta jollain mun kaverilla oli koska muistan olleeni kateellinen erityisesti pellillisestä muffinsseja :)

  VastaaPoista
 4. Olinkin ihan täysin unohtanut nämä(kin) nuket! Ensin kun näin tuon kuvan, muistin, miltä nukke tuoksui ja sitten jostain kovalevyltä palautui tieto, että mullahan oli tuo suklaanukke. :) Tuoksu oli kyllä aika muovinen, ei mitenkään aidontuntuinen. Tuo mekko oli mielestäni ihan järjettömän hieno ja minulla ainakin oli essukin tuohon kokonaisuuteen. Olikohan se sitten jotain eri nukelta, koska ainakaan tuossa kuvassa ei tuolla suklaatytöllä näy mitään essua (tosin se essu kyllä haisi tuolle suklaalle ja siinä oli samaa materiaalia kuin tuon helman röyhelöissä). :)

  VastaaPoista
 5. mulla on noita kaks, nykyään tyttären leikeissä, ja ne tuoksuu edelleen vähäsen :) hiuksissa tuoksu on pysynyt parhaiten, muffinivuoat ei ainakaan oikein enää tuoksu vaikka kuinka nuuhkisi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)