Jäin kaipaamaan katsettasi

Suosikki 11/1994

Kaikki olette varmaankin kuulleet, että Suosikin ilmestyminen loppuun tämän vuoden joulukuussa. Onhan se tosi surullista! Nykyinen, 2010-luvun Suosikki ei todellakaan ole mikään hieno lehti eikä juuri lainkaan verrattavissa 90-luvun Suosikkiin, mutta kyllä silti jään kaipaamaan lehteä. Se kuitenkin oli melkolailla suuri osa elämääni 90-luvun lopulla. Luin Suosikkeja kannesta kanteen lukuisia kertoja, sisustin sen julisteilla, tein testit ja askartelin taskupokkarit. Sen ajan Suosikit ovat minulle hyvin rakkaita.

Suosikki oli hyvin suosittu vielä 90-luvulla, vaikka sen suurimmat huippuvuodet tiivistyivätkin 80-luvulle ja Dingo-huuman aikaan. Silloin sen levikki oli parhaimmillaan noin 175 000. Vau! Alamäki alkoi 2000-luvun alussa ja arvatenkin pitkälti internetin leviämisen vuoksi. Tosin on huomattava, että joillakin nuortenlehdillä menee edelleenkin erinomaisesti, kuten nyt vaikkapa Demillä. Pelkillä aikojen muutoksilla suosion romahdusta ei voi selittää. En nyt kuitenkaan ole mikään Suosikin- tai nuorten mediatottumusten tutkija, joten hankala analysoida enempää.

Mutta tämä blogi ei unohda Suosikkia, ei huolta :)

Kerta kiellon päälle: Hot Links! Tässä vielä etsintäkuulutuksia Suosikista 1990-luvun lopulta. Näissä aiheena on se, että on vaihdettu katseita ja niitä jääty sitten kaipaamaan. Mikä klassikko!

"Linja-auto TRE-Forssa su 27.10.96! Tyttö, jolla pun. melko pitkät hiukset, mustat farkut ja musta takki. Sut tultiin hakeen Forssan linja-autoasemalta vastapäiseltä bussipysäkiltä. Muistatko sen jätkän, joka istui bussissa ihan takana ja jonka kanssa vaihdoin katseita? Mulla oli sin. takki, v. sin farkut ja Niken reppu. Olis kiva kirjoitella. Jos kiinnostaa, niin kirjoita minulle os..."
(Suosikki 1/1997)

"Kouvolan Prisma (kassa) 30.10. n. klo 21. Jätkä, jolla valk. farkut, vyötäisillä pun. paita, musta takki. Sulla mohikaanikampaus. Mulla vaal. farkut, musta takki, vaal. lyh. hiuks. Katseemme kohtasivat. Haluaisin tutustua. Ajattelen sua. Tärkeää! Sana kiertämään!"
(Suosikki 1/1999)

"Silja Symphony 24.5.98. Sä ihana poika, jolla oli valk. kalastajahattu + mustat housut + korispaita. Vaihdettiin katseita aika tiheeseen tahtiin illan aikana. Mä oon se vaal. hiuks. tyttö, jolla oli rusk. housut + valk. huppari. Jäin kaipaamaan niitä katseita. Joten jos kiinnostaa ni ota yhteyttä." 
(Suosikki 7/1998)

Täytyy sanoa, että kyllä mullakin katse kohtaa aika monta ihmistä päivässä. Kuinkahan monta mahtaisin niitä edes muistaa enää illalla? En kovinkaan monta.

* * *

Myös Iltasanomiin oli tehty pieni juttu näistä etsintäkuulutuksista, se on tässä. Iltasanomien uutinen Suosikin lopettamisesta ja lyhyesti sen historiasta, katso tästä.

Kommentit

 1. Ihana blogi!! :) itse olen viime aikoina alkanut muistelemaan enemmänkin ysäriaikoja ja tää blogi toi esille niin paljon kaikkee tuttua, kiitos siitä! :) nyt mulle tuli hirmu hinku mennä antikvariaatteihin ettimään vanhoja Suosikkeja, SinäMinä ja Me Kaks- lehtiä :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos hirmuisesti ^_^
  Toivottavasti löydät noita lehtiä :)

  VastaaPoista
 3. Mulle Suosikin lopettaminen tuli kyllä lievänä shokkina. Sehän on lehti mikä periaatteessa on aina ollut olemassa. Ehkä se tosiaan on siinä, että kyllähän lehteä aikalailla uudistettiin loppuaikoina eikä enää sitten löytänyt niinkään uusia lukijoita. Itse en tosin ole vuosiin Suosikkia lukenut, mutta näitä asioita muistan kuulleeni. Veli tilasi Suosikkia 80-luvulla joten silloinpa lehteä itsekin aktiivisemmin lueskelin.

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä aika totta, Suosikki on ollut olemassa _aina_. Erityisesti siitä syystä sen lopettaminen on niin surullista :(

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)