tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 1.

Nuoruusdiskon historian ensimmäisessä joulukalenterissa tutkaillaan lahjaideoita! Joka päivä siis luvassa yksi ysärituote: leluja, mutta myös muita ideoita pukinkonttiin. Kaupoistahan näitä ei ole saanut enää 20 vuoteen, mutta sitäkin suuremmalla syyllä voimme vähän muistella, mitä luukuista löytyykään.

Tämä ensimmäinen olisi oikeastaan ihan surkea joululahja, sillä aattona se olisi jo aivan vanhentunut. Eli joulukalenteri!

Suklaakalenterit tulivat marketteihin tiettävästi 1980-luvulla, ja ainakin 90-luvulla näitä oli jo kaikilla. Suklaan laatu ei päätä huimannut, kun junat, havut ja muiden jouluisten asioiden malliset pikku suklaapalat päivä toisensa jälkeen luukuista nousivat, mutta tuskinpa se juuri ketään lasta on koskaan haitannut.

Tässä Muumi-suklaakalenteri vuodelta 1993. Hintana 14,90 markkaa.

Liekö tuttu?PS. Katso myös aiemmat kirjoitukseni joulukalentereista! Tässä näitä paperisia adventtikalentereita ja tässä taas television joulukalentereita. The joulukalenteri on saanut kokonaan oman postauksensa.
PPS. Tsekkaa myös Ylen Elävän arkiston todella mainio joulukalenterikooste! Tähän on kivasti koottu yhteen joka päivälle luukku poikineen menneiltä vuosikymmeniltä.

6 kommenttia:

 1. Oi niitä aikoja, kun oli vaan yhdenlaisia suklaakalentereita... Mutta onneksi kuvia oli monenlaisia :) Minulla taisi aina olla jouluinen joulupukkeineen...

  VastaaPoista
 2. Tuo muumikalenterin kuva on kyllä niin silkkaa ysäriä! :D

  VastaaPoista
 3. Mulla oli tuo muumikalenteri silloin muinoin. En olisi kyllä sitä muistanut, mutta kuva toi muiston mieleen. Eli kiitos jälleen :).

  VastaaPoista
 4. Olaa vain hyvä muistoista :) Itselläni ei tällaista tainnut olla - tai sitten se on vain unohtunut. Mullakin lienee yleensä ollut joku joulupukki- tai muu jouluaihe suklaakalenterissa.

  VastaaPoista
 5. Penskana joulukalenterisuklaa oli tolkuttoman hyvää ja sitä olis aina halunnu ostaa sellasenaan ja suuremmissa määrin. Mut tietenkään sitä ei saanu muualta ku joulukalenterista. Monena jouluna teinkii sitten niin, et tahalteni jätin avaamatta luukkuja, että sain yhtenä päivänä vaikka viis palaa suklaata! :D Joskus muutama vuos sitten sain melkein vitsillä joulukalenterin mut oli karvas pettymys, ku se suklaahan oli ihan hirveen makusta! Liekö muuttunu, tai penskana se vaan maistunu parhaalta sen takia, ku ties ettei sitä saa enempää ku palan päivässä...
  Yleensä miulla ja sisaruksilla oli kaks kalenteria: kuvakalenteri ja suklaakalenteri. Ite tosin en niin paljon välittäny kuvakalentereista, ei tuonu samanlaista hyvää oloa tälle sokerihiirelle ku mitä suklaakalenteri :D Lisäks huijasin aika usein - ja katoin valoa vasten, miltä luukkujen alla näyttää :::D

  VastaaPoista
 6. Mä muistan tän! :D Meidän naapurin lapsilla oli tälläset ja söivät ne suklaat heti ekana päivänä äidiltään salaa :D Mulla ei ollu suklaakalenterii :) Hehe :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.