keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Väriläiskiä

1990-luku on täynnä väriä. 1970-luvun jälkeen nautittiin kasarilla niin pastelleista kuin neonväreistäkin, ysärillä näiden rinnalle ja ohi tulivat vuosikymmenen puolivälin paikkeilla kirkkaat perusvärit.

Yksi ajan muotiväreistä on keltainen, aavistuksen vaalea keltainen. Se pääsi vuodevaatteiden ja huonekalujen ohella myös esimerkiksi kodinkoneisiin. Ja ihan btw, voisin ottaa itselleni keltaisia kodinkoneita ihan koska vain, jos kohtuuhintaisilla merkeillä sellaisia olisi!

Sillä kyllähän se tiedettiin jo 1996 Avotakassa, että keltainen piristää sisustusta!1990-lukuun yhdistän saumattomasti, tai ehkä juuri saumallisesti, boordit. Mieluiten värikkäät boordit, joissa on selkeitä kuvioita. Se voi johtua siitä, että koska olin silloin lapsi ja värikkäät boordit saattoivat olla nimenomaan lastenhuoneiden juttu.

Ottaisitko sinä naivistiset kukkaruukut, punaiset pionit, eriväriset pallot vai suorastaan Linnanmäen mieleen tuovat autot? Niin, eihän näistä kuin yksi edes ole lastenhuoneessa, ehkä lapsuus-teoriani meni siinä.


Muistakaa myös nämä blogissa jo aiemmi nähdyt väriläiskät:


Kuvat: Avotakka-lehdet 1996, 1997 ja 1998

3 kommenttia:

 1. Ihanaa kun on ollut värejä :) Keltainen kahvinkeitin, tahdon!
  Nykyisin tuntuu että sisustaminen on vaan valkoista, valkoista, ehkä vähän mustaa ja jos nyt ihan hurjaksi heittäytyy niin sitten harmaata. Niiiin tylsää :/

  VastaaPoista
 2. Heh, vaikka kuinka pidän väreistä, niin en kyllä silti haikaile ihan tuollaista sisustustyyliä. Keltaista saisi kyllä olla nykyäänkin enemmän, eikä pelkästään mustan ja valkoisen kaverina.

  Boordit oli ihan ehdoton juttu! Koko lapsuuden minulla oli huoneessa boordit ja se oli ihan itsestään selvyys, että boordi piti olla. Nimenomaan tuossa seinän puolessa välissä, ylä- ja alapuolella ehkä erilaiset tapetitkin.

  VastaaPoista
 3. Boordit, kyllä! Taisin saada niistä ysärillä ja 2000-luvun alussa sellaisen yliannostuksen, ettei tulisi heti mieleen moista seinään liimailla. Tosin, kun tarpeeksi aikaa kuluu, niin boorditkin saattavat alkaa näyttämään taas jotenkin raikkailta... Kuten Karkkiksenkin kommentissa, myös minun huoneessani boordi kulki seinän puolessa välissä ja erotti valkoisen ja violetin maalin toisistaan. Jotain ihmeellisiä kuvioita siinä muistaakseni oli...

  Värit ja kuviot tuovat sisustukseen kotoisuutta mutta minun rajani menee kyllä vessanpöntön kannessa. Siis onko tuollainen kuviollinen tapaus oikeasti ollut jonkun kodissa? :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.