keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Ala-asteen muotihuiput, 1998

Tällä kertaa suuntaamme muistelevan katseemme syksyyn 1998, vaatekaapin kautta. Kaikki seuraavat kuvat ovat Anttilan syksyn 1998 suurkuvastosta. Itse olin tuolloin 11-vuotias ja avot, olisin varmasti riemumielin ottanut nuo kaikki tyttöjen vaatteet omakseni, älyttömän muodikkaita kapistuksia!

Olen iloinen, että kerrankin löysin sellaisia lasten- ja nuorten muodin vaatteita, joita ihan oikeasti käytin itsekin vuonna 1998. Tältähän se ihan oikeasti silloin näytti!

Ribbipusero pienillä kauluksilla ja vetoketjulla, mieluiten oranssina, olen myyty!

1990-luvun lopulla poikien muotiin alkoivat hiipiä isot hiphop-henkiset housut, joilla olisi voinut vaikka tanssia breakdancea. Kääntölippis on myös muodikas.

Tyttöjen farkut olivat taasen trumpettimallia. Parhaimmillaan ne oli koristeltu kukkasin.


Jotenkin Spice Girls -tyylisillä poseerauksilla myytiin värikkäitä trikoohousuja ja isoja neulepaitoja. Huomataa toki myös a. vyötärölle solmittu neulepaita sekä b. haitaripanta pitämässä hiuksia pois otsalta. 

Tällaisessa neulepaita+trikoot+monomaiset jättikengät -yhdistelmässä taisi joukko minunkin luokan tyttöjä tulla päivittäin kouluun. Eipä siinä.Muodikkaat bootlegit. Seuraava askel niistä viime sivun kukkatrikoista olivat varmaankin nämä trikoot. Chenille-neuletakki vie myös ajatukset suoraan ala-asteelle.

Noin paksupohjaisia ja maustetyttöisiä kenkiä minulla ei tosin koskaan ollut. Toisaalta nythän niitä taas ovat kaupat pullollaan, halutessani voisin tilkitä tämänkin kokemusaukon kivasti.


Täältä tulevat sporttiset tyypit! Kiiltävä verryttelypuku ja kukkalahkeiset housut. Kengät joilla pysyy pystyssä.


Siniset maastokuvioiset reisitaskuhousut. Jaa-a, mitäpä siihen lisäämään. Arvostan myös tuon cooleimman pojan Nick Carter -keskijakausta.


Spice Girls -collegepaita on kateutta herättävä, ja hienot ovat myös printtikuvioiset trikoohousut ja paksupohjaiset kengät. Resorinen neulepaita kruunaa kokonaisuuden.

Ja jos tuttavapiiristäni löytyi/olisi löytynyt joku noin sikamakee poika, olisin varmasti rakastunut ja vuodattanut ihastukseni Titanic-elokuvan kuvin koristeltuun lukolliseen päiväkirjaani <3


Lienevätköhän tässä luokan siisteimmät tytöt? Vasemman puoleisesta tulee elävästi mieleen yksi luokallani ollut tyttö, tai ehkä parikin, ja nuo maastokuvioiset trikoot haluaisin kaappiini heti. Siis, jos nyt menisin aikakoneella vuoteen 1998.Vain yksi puuttuu: kaulapannat. Niillä minä lopuksi koristelisin itseni, radiosta soisi E-Typen Here I go again.

8 kommenttia:

 1. Mulla oli tuo chenilleneule mustana. Ja tuon mallinen lippis... hyi kamala mikä yhdistelmä. :D

  VastaaPoista
 2. Ai kauheeta, mulla oli melkein joka kuvasta joku vaate! Myös kadehdittavan ihana Spice Girls -college. ;)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Ensinnäkin kiitos postista. Kortti oli ihan "mun näköinen". ;)

  Sit tähän tekstiin...Olin 17.v. vuonna 98 joten nuo vaatteet menee vähän ohi, mutta tuollaiset kamalan paksupohjaiset kengät omistin. Ihan hirveät (lue painavat) kävellä. :D

  VastaaPoista
 4. Tulipa nostalginen olo! En pysty vieläkään käyttämään pyöreällä pääntiellä varustettuja collegepaitoja ysärifibojen vuoksi, mutta luulen, että olisin himoinnnut 8-vuotiaana noita vaatteita itselleni :)

  VastaaPoista
 5. Minulla oli tuollainen kolmannen kuvan punainen kirjoneule, kun olin esikoulussa vuosina 1998-1999. :D

  http://1.bp.blogspot.com/-9DfPOJ2VR4w/Vat9uj9tcpI/AAAAAAAAEX8/1MNfWjsfMNs/s1600/IMG_0004-001.jpg <- Kyseinen paita oli ylläni kouluvalokuvassakin.

  VastaaPoista
 6. Minulla oli tuollainen kolmannen kuvan punainen kirjoneule, kun olin esikoulussa vuosina 1998-1999. :D

  http://1.bp.blogspot.com/-9DfPOJ2VR4w/Vat9uj9tcpI/AAAAAAAAEX8/1MNfWjsfMNs/s1600/IMG_0004-001.jpg <- Kyseinen paita oli ylläni kouluvalokuvassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mä en kestä miten söpö! Ja ysäri! Kiitos kuvan jakamisesta :)

   Poista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.