keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kosmetiikkaa ja meikkausta 90-luvulta, 2: Millenniumin bilehile

Hohdokasta uutta vuotta 2014!


Glitterit ja hileet, siinä yksi ysärin hehkuvan meikkitaiteen kruununjalokivistä! Tuo ihana kiilto tuli muotiin 90-luvun loppupuolella ja mikäpä olisikaan paremmin sopinut vuosituhannen vaihteeseen ja millenniumin ilotuliteräjähdyksiin!

Millenniumin tuntuun voitte aivan ensin virittäytyä Yle Teeman Retrolissun ysärit -sarjan viimeisellä jaksolla - Millenniumista tottakai.

1990-luvun lopun lehdet - aineistona tässä ensisijaisesti Demi ja Suosikki - noteeraavat kiillon ja glitterin estoitta, ja näkemykseni mukaan hopeanhohde saa huippunsa vuosituhannen vaihteessa. Vuoden 1999 viimeisessä Demissä annettiin tarkkoja ohjeita hyvän meikin tekemiseen:Tunnustan kyllä itsekin sipaisseeni kerran jos toisenkin jotain glittergeeliä silmäkulmiin, erityisesti 2000-luvun taitteen kotibileitä varten. Olin varmasti aivan säteilevän kaunis ilmestys! Kuvia ei niistä ihanuuksista valitettavasti ole tähän hätään, enkä ole varma onko sellaisia alkuunkaan olemassa. Toista se on nykyään, kun on digikamerat ja kännykkäkamerat.

Ihana glittergeeliä on kollaasissa Arcancilin voimin kahdessakin kuvassa.

Klikkaamalla isommaksi!
Nämä kuvat vuoden 1999 sekä 1/2000 Suosikki-lehdistä.


Sen glittergeelin ohella hohde tarttui ulkoasuuni useimmiten kynsilakan muodossa.

Ja jottei totuus unohtuisi: hohdetta sai nauttia ihan riittämiin myös esimerkiksi vaatteissa ja miksei vähän muissakin asusteissa. Ensimmäinen kuva on Demistä 12/1999 jutusta, jossa esitellään joululahjavinkkejä. Läpinäkyvä hopeanhohtoinen pikkureppu ja upeita millennium-meikkejä.


Ja tämä kuva on ennenkin Nuoruusdiskossa nähty, mutta onhan tässä tyylissä nyt vaan ysäriä niin paljon että hirvittää.
Ja vielä PS:
Mahtaako jotakuta yllättää nämä Lumenen kevään uutuudet? Kuvakaappaus Facebookin etusivultani, jonne näitä (ärsyttäviä) sponsoroituja mainoksia aina tipahtelee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.