tiistai 2. huhtikuuta 2013

Blondi tuli taloon

Kolmoskanavalla pyörinyt Blondi tuli taloon on yksi ikimuistoisimmista 1990-luvun kotimaisista tv-sarjoista. Ensimmäisen kerran se pyöri teeveessä 1994-1995. Ei sen pitempään, vaikka sillä ainakin minun mielessäni on niin vankka sija kyseisen vuosikymmenen televisiomaisemassa. Sarja tosin uusittiin jo 1997 ja 1998, mikä saattaa vaikuttaa omaan kuvaani ja muistoihini. Sadattuhannet suomalaiset seurasivat Blondia, joskin eihän tuohon aikaan televisiokanaviakaan ollut montaa. Se oli ensimmäinen suomalainen useammin kuin kerran viikossa pyörinyt sarja ja sitä näytettiin klassiseen aikaan 19.30-20.00. Salkkari-aika siis! Ja Ihmeidentekijöiden aika! Sarjassa Hanski-niminen nuori nainen (Anu Hälvä) muuttaa Hurmaloiden perheeseen kotiapulaiseksi. Hurmaloilla asuvat hajamielinen tiedemiesisä Hannu (Esko Salminen) sekä hänen teini-ikäiset lapsensa Matti (Niko Sinervä) ja Missu (Lotta Onttonen). Hanskilla on muassaan ala-asteikäinen tyttärensä Liisa (Saara Ylitalo). Liisa oli aivan mainio hahmo, hiukan kepposteleva ja aina niin suorapuheinen rohkea tyttö. Eniten tunteita taisi kuitenkin herättää Hurmaloiden naapurissa asuva tiukka opettajatar Margit Haukkamaa (Eeva Eloranta). Skismaahan siinä syntyi, sillä Margit oli kiinnostunut Hannu Hurmalasta, mutta Hanskin ja Hannun välille syntyi kipinöitä. Ja Liisa oli Margitin silmissä vallan kuriton.

Koko sarja on julkaistu dvd:llä. Blondi tuli taloon oli harmitonta ja kepeää draamaviihdettä, vaikka kaipa siellä toisinaan jokin hieman vakavampikin aihe taisi välissä luikahtaa. Ennen sitä löytyi joitain pätkiä Youtubestakin, muttei valitettavasti enää. Siksi saatte tyytyä pelkkään tunnariin.


3 kommenttia:

 1. Hehee, tämä piti aina nähdä, vähintään sitten nauhalta, jos ei muuten kerennyt. :D Ala-asteikäisten jumppa loppui perjantaisin(?) seitsemältä. Äitini ja kaverini äiti jäivät usein parkkipaikalla suustaan kiinni meitä hakiessaan, ja joskus jouduimme jo huutamaan takapenkeiltä, että "nyt äkkii kotiin, Blondi alkaa!"

  Liisa oli tietysti paras, Margit kamala ja Matti vähän pöhkö.

  VastaaPoista
 2. Tää oli klassikko, ja olisin itsekin sanonut, että tätä näytettiin takuulla enemmän kuin yksi tuotantokausi. Ehkä muisti pätkii ja ihmeiden tekijät tuli korvaavaksi. Meilläkin nauhoitettiin ahkerasti :)

  VastaaPoista
 3. tää oli mun suosikki lapsena. Ostin sarjan dvd boksin ja kyllä tykkään edelleen, paras sarja! myös metsolat, ihmeidentekijät - parhaat vuodet oli suosikkeja, mut blondi vei kyllä voiton! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.