keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

90-luvun kotini, osa 5: Sisustusvinkkejä

Siitä on jo vähän enemmän aikaa, kun viimeksi kirjoittelin 1990-lukuun liittyviä sisustus- ja kotijuttuja. On siis erinomainen hetki palata teeman äärelle. Näin kevään korvalla ysäri tarjoaa myös kutkuttavan mahdollisuuden väri-iloitteluun kevätkesän hengessä.

Ysärin voi tuoda kotiin hyvin pienilläkin jutuilla. Voit esimerkiksi verhota sohvasi irtokankaalla, jossa yhdistyvät oranssi ja muut kivan pirteät värit pinnassa, joka näyttää hivenen puuväreillä väritetyltä. (Ookoo, ongelma voi olla, että nykyiset trendikankaat ovat hyvin erilaisia, mutta ehkä ainakin kirppiksiltä voisi löytyä, kirppiksethän ovat trendikkäitä.)  Yhdistä keltaiseen pöytään ja verhoon mitä tuolta nyt haluatkin noukkia:

Gerberat # 1
Suuri käsityö 1995

Upeiden värien lisäksi kiinnittäisin tässä ensimmäisessä kuvassa aivan erityistä huomiota ikkunan vieressä olevaan kiemuravartiseen jalkalamppuun. Gerberat ovat aivan itsestäänselviä, mutta on virkistävää, että niitä on niin monen värisiä.


Gerberat # 2
Avotakka 1997

Nyt ois ihanaa punaoranssia kuosia tarjolla olohuonetta piristämään! Luonnollisesti gerberoiden kera. Taidemakuun sopii sohvan takana roikkuva yleisvärikäs abstrakti taulu. Samantyyppistä seesteistä henkeä uhkui eräässäkin olohuoneessa myös vielä vuonna 2001 (mutta koska ilme on niin ysäri, pistän kuvan tähän joka tapauksessa:)

Gerberat # 3
Avotakka 2001

Mukana niin koristegerberoita oranssin ja vihreän sävyisissä maljakoissa kuin myös tuo vinovartinen pöytälamppu. Siis ai että miten iloiseksi tätä katsellessa tulee :)

Ja yhtä varmasti kuin kirkkaanoranssi on ysäriväri, niin sitä on tietysti myös kirkkaansininen:


Avotakka 1997

Siis mitä ihania sinisiä elementtejä :) Sähkönsinisten lampunvarjostimien yhdistelmänä valitettavasti ei ole kiemuroita lampunjalkoja, mutta sinisten pullojen kokoelma kahdellakin eri ikkunalla on hurmaava. Ja yleisvärikäs taulu muuten tuollakin. Voivatko kotien taidemautkin kulkea vuosikymmenittäin?

Tämä seuraava kuva on Avotakan jutusta, jossa sisustettiin uusiksi nuorenparin asunto. Gerberoita ei juuri nyt ole esillä, mutta hedelmäistä vibaa tuovat banaaniverhot - joka ikkunassa tietysti eri väreissä. Iloisin olen silti tuosta oranssista seinästä (Myös vihreä seinä on ihan ookoo, mutta kyllähän se vähän kirkkaampi saisi olla).

Keltaiset verhot pelissä jälleen. Sellaiset
voisin kyllä ihan oikeasti haluta itsellenikin...
Avotakka 1997

Nykyäänhän sisustuslehtien kodit ovat valkoisia ja kirkkaita, nämä ysärikodit taas... Vähintäänkin värikkäämpiä. 90-luvun värit eivät juurikaan ole murrettuja, vaan selkeitä ja kirkkaita perusvärejä. Kaikenlainen retroilu ei myöskään ollut vielä muotia, joten esimerkiksi vanhat emalipannut, kahvipurkit ja muut eksoottiset kirppislöydöt huutavat poissaoloaan. Tuleekohan tämä kaikki pian taas muotiin? 

Aiemmat sisustusaiheiset kirjoitukseni löydät täältä. :)

3 kommenttia:

 1. Oi miten ysäriä! Varmaan muuten tulevaisuudessa tämä nykyhetken trendi kuvata kovin ylivalottuneita kuvia näyttää yhtä 2010-luvulta kuin nämä oranssiin vivahtavat pehmeässä valossa otetut näyttävät ysäriltä.

  Hauskaa sinänsä, että tuossa viimeisessä on paljon sellaisia elementtejä, joita näkee nykyäänkin sisustuslehdiss. Domus-tuolit, yksi eriparituoli, lautalattia ja tehosteseinät. Ja silti kaikki on toteutettu niin ysäristi!

  VastaaPoista
 2. Tosiaan!
  Mun pitikin tuohon kirjoittaa (mutta unohtui ja tuli ajatuskatkos), että onhan noissa, erityisesti viimeisessä kuvassa, myös aika 2010-luvun juttuja, juuri nuo mitkä mainitsit! Erityisesti tuo "yksi erivärinen seinä" -konsepti ei näemmä ole lainkaan uusi. Vaikka paha mennä sanomaan, kuinka yleistä tuollaisen tehoteseinän maalaaminen ja laittaminen kuitenkaan ysärillä olivat.

  VastaaPoista
 3. Jotain tosi ysäriä tuli näistä kuvista mieleen, nimittäin oviverhot! Ne oli 90-luvun alkupuolella jotakin sellaista puukuitua, ja millenniumia lähestyttäessä tietysti läpinäkyvää, värillistä kovaa muovia. Jos niistä juoksi läpi liian vauhdikkaasti, ne saattoi irrota katosta tai kärsiä muuten.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.