torstai 31. tammikuuta 2013

Hainhampaita, perhospinnejä ja haitaripanta

Metallinhohtoisia kynsiä ja perhospinnejä hiuksissa. Eikä vain ala-asteen diskossa Backstreet Boysin As long as you love men tahdissa, vaan myös Muoti+Kauneus lehden sivuilla vuonna 1996.


Metallinhohtohan oli se juttu. Toisena vaihtoehtona on tietysti sellainen glittereinen kynsilakka. Meillä oli siskon kanssa parhaimmillaan hopeista, glittereistä kynsilakkaa. Mikä klassikko! Se oli ihana! Ja jos päälle vielä veti t-paidan, jossa oli hopeat hihat... Oh, what a dancing queen ja yön kuningatar!"Haitaripannalla leijonanharja 
Haitaripannan avulla voi luoda 70-luvuna lun leijonanharjakampauksen. Leijonaharjaa varten hiukset föönataan pöyhkeiksi ja haitaripanta asetetaan niiden ympärille. Kampapiikein varustettuna pantaa liu'utetaan hieman otsalta ylöspäin, jolloin sen taakse jäävät hiukset laskeutuvat runsaina olkapäille. Haitaripanta sopii eritoten kerrostetulle pitkälle tai puolipitkälle tukalle ja sitä voi käyttää apunaan myös kiharakampauksiin."

Minullakin kyllä oli haitaripanta. Tukka ei näyttänyt 70-lukulaiselta tai muutenkaan sellaiselta, kuin artikkeli antaa olettaa. Se oli minulla päässä myös 6. luokan luokkakuvassa (jalassa oli valkoiset kahisevat MicMacit, vaikkeivat ne kuvassa näykään) ja oi järkytys. Jos hiuksia olisi oikeasti tupeeranut tai föönannut pöyhkeiksi, kuten tuossa opastetaan, tulos olisi voinut olla ihmismäisempi.

"Söpöjä pinnejä lyhyttukkaisille 
Lyhyt tukka muuttuu moneksi, kun kiinnittää toisen tai molemmat sivut koristepinneillä. Pinnejä on värillisiä, kankaisia ja strassein koristettuja. Poninhännän kannattaja voi uusia ilmeensä kokeilemalla Bofy Shopin muovisia kulta- tai hopeavärillä päällystettyjä kierresolkia. Toisin kuin metallisoljet, ne eivät katko hiuksia hiertämällä, eikä niiden käyttäjä riskeeraa nikkeliallergiaa."

Strassein koristellut pinnit ja kulta- ja hopeaväriset soljet kuulostavat ihanilta!

"Nuttura kokoon hengettömillä 
Harjaantunut nutturan tekijä kiinnittää hiuksensa lyijykynällä, sukkapuikolla tai kukkakepillä. Edustavamman puikolle väännetystä sykeröstä saa, kun sen kiinnittää koristeellisella nutturapuikolla. Muoviset hai- tai perhoskiinnittimet ovat käteviä, joskin mielikuvituksettomia, niitä on jokaisella. Nahkaisen tai muun koristekorun läpi kulkeva kiinnityspuikko saattaa edellyttää tuekseen pinnejä tai hengettömiä, etenkin jos hiukset ovat kerrostetut ja lentelevät joka suuntaan."

Suosikkini on kuitenkin tässä alimmassa lainauksessa. "Muoviset hai- tai perhoskiinnittimet ovat käteviä, joskin mielikuvituksettomia, niitä on jokaisella." Meidän ala-asteella ainakin! Ysäriä aidoimmillaan. Usein vedettynä päähän hiukan sitä kuuluisaa haitaripantaa matkien. Kyllä on ollut kaunista. Olen tässä vähän funtsinut, että koskakohan ne mahtavat tehdä paluun. Eihän niissä pikkupinneissä sinänsä ole mitään vikaa... Modifioituina 2010-luvun versioina ne vois olla ihan ookoo (en mä niitä kyllä enää päähäni laitteisi paitsi ysäribileisiin). Vaikka taitaahan niitä nykyäänkin kaupoista löytyä. Luoja tietää miten nykynuoret niitä käyttävät, oon liian mummo tietämään itse.

Kuvat lehdestä Muoti+kauneus, 6/1996.

4 kommenttia:

 1. Kyllä, ihanat metallinhohteiset kynsilakat! Muistan että ne tulivat kauppoihin suunnilleen silloin kin olin 13-14 ja ne olivat niin ihmeellisiä. Minulla oli ainakin kunnon hopeista ja muitakin.

  Tuossa oli muuten taas joidenkin vuosien tauko kun mistään ei saanut metallinhohdelakkoja, etsin niitä kissojen ja koirien kanssa joka puolelta. Nyt sitten olen ottanut vahingon takaisin ja hamstraan. :)

  Ps. sulla on sanavahvistus täällä käytössä. Onko se tarkoituksellista? Sitä on hankala näppäillä, omaan blogiin se ilmestyi bloggerin päivityksen jälkeen enkä ollut siitä itse tietoinen.

  VastaaPoista
 2. Haitaripanta, enpä tiennyt senkään nimeä, vaikka sellaisen omistinkin. Ja oli hieno! Hainhampaitakin oli montaa eri väriä ja niitä perhosia ainakin keltaisia ja vaaleansinisiä. Voi miten tyylikästä!

  Ja kahisevat Micmacit, kuinkas muuten.

  VastaaPoista
 3. Sanavahvistus poistettu :) Ei se tarkoituksella ole ollut, itsekin inhoan sitä :P Kiitos kun sanoit asiasta.

  VastaaPoista
 4. Ooh, haitaripanta. (ikäähän mulla on vasta 20) ja silti rakastan haitari pannan helpoutta.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.