maanantai 21. tammikuuta 2013

Ruokahetki Hugon kanssa

Kaikki muistavat varmastikin Hugon, tuon vekkulin pikku peikon, joka joutui taistelemaan tiensä vaikka minkälaisten haasteiden läpi päästäkseen Scylla-noidan luolaan pelastamaan perhettään. Taru Valkeapää juonsi peliohjelmaa, jossa interaktiivisesti puhelimitse saattoi pelata Hugon läpi resiina-, sukellus- tai muun radan. No, siitä ehkä myöhemmin lisää. Hugon elämä ei nimittäin rajoittunut ainoastaan televisioon ja peleihin. Hugoa löytyi elintarvikkeista saakka. Muistaako joku seuraavia?

1990-luvun limsoissa oli se hyvä puoli, että ne olivat lasipulloissa, ja niissä oli isot, paperiset, hienot (kauneus on tietysti katsojan silmässä) etiketit. Erityisesti tämän blogin kannalta on erittäin hieno asia, että isä, tai ehkä minä isän kanssa, liotimme tyhjiä pulloja vedessä saadaksemme hienoimmat etiketit limsapulloista talteen. Siksipä minulla on pienoinen etikettien kokoelma liimattuna yhteen niin sanottuun tarravihkoon. Etupäässä Muumilimsojen etikettejä, mutta on siellä hiukan muutakian. Esimerkiksi Hugo-limsaa!


Tuoteselosteesta päätellen, tiedän ettette saa siitä mitään selvää, kyseessä oli vadelman makuinen juoma. Itselläni ei ole tästä tätä etikettiä enempää mitään hajua, mutta mitä ilmeisimmin olen tätä ainakin yhden pullon joskus 1990-luvuna alkupuolella juonut. Jäin lähinnä miettimään, että onkohan näitä ollut myös itse Hugon kuvalla, eikä vain Hugolinan naamalla. Kenties, se olisi mielestäni loogista, mutta sellaista etikettiä ei vihkooni ole ikuistettuna.

Ja kaikki etikettien ja tarrojen joukkoon on liimattu myös seuraava:


Elävä todiste Peikkojogurtista! Minkähän makuista tämä on mahtanut olla? Pelkkä "peikko" kun ei taida olla mikään maku. Ihailtavan ehjänä olen onnistunut tämän kannen repimään purkista irti. Harmi, että kannessa on päivämäärä vain päivän ja kuukauden tarkkuudella, ei vuotta. Itse epäilisin, että näitä on ollut myynnissä pitkälti samaan aikaan, kun itse Hugo-peliä tuli teeveestäkin, eli 1993-1995.  Ainakin Hugo-tuotteita myytiin jo vuonna 1993, sillä seuraava kuva löydyi Kotivinkin Nam!-ruokalehdestä numero 2/1993. Lehti ei ilmestynyt montaakaan kertaa vuodessa, joten tuo kakkosnumero on loppuvuodeksi 1993.

Nam! 2/1993.

Nam! 2/1993.

Alempi kuva on erittäin pikseleinen, kun sitä piti isontaa niin paljon, pahoitteluni siitä. Mutta kuten kaikki huomaamme, kyseessä on Melian tekemä Hugo-Peikon kaurahiutale. Tavallaan ymmärrän tällaiset erilaisten piirroshahmojen ympärille tehnyt hiutaleet ja muut terveelliset elintarvikkeet, sillä ehkä niillä todellakin saadaan lapset helpommin syömään puuroa ja muuta. Itse en kyllä muista koskaan nähneeni kyseistä tuotetta livenä, joten sitä tuskin ostettiin ainakaan meille kotiin. Samaa kamaahan tuo kuitenkin on kuin mikä tahansa muu peruskaurahiutale. Eniten olen kuitenkin ihmeissäni siitä, että oliko Hugo todellakin aikanaan näin suosittu ja suuri nimi, että sille todellakin kannatti luoda näin paljon kaikenlaisia peliin kuulumattomia oheistuotteita? Luultavasti oli, sillä muuten näiden lanseeraaminen olisi ollut vain typerää. Voisin ajatella näiden tuotteiden olleen parisen vuotta myynnissä, tuskin niille oli kovastikaan kysyntää enää Hugo-ohjelman päätyttyä.7 kommenttia:

 1. Hauskaa! Huga-limppari oli parasta.

  Sattumoisin olin itse pelaamassa Hugo-peliä ja voitin parhaimman palkinnonkin, ison ja aikanaan kalliin mankan! :D

  Yleensähän peliä pelattiin kotipuhelimesta mutta juuri tuolloin kun itse pääsin pelaamaan oli jokin juhlapäivä ja ohjelma kuvattiin siksi etukäteen eikä suorana. Kävin siis paikan päällä studiolla pelaamassa ja tapasin Taru Valkeapäänkin :D

  Olin itseasiassa pettynyt hyvään voittooni sillä olisin halunnut voittaa sen pienemmän palkinnon eli repullisen karkkipusseja!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, Hugo :) En muistanutkaan tuota limsaa! Mutta nyt muistan ja hyvää oli :) Kyllä niitä taisi tosiaan olla myös Hugon naamalla varustetuin etiketein, olikohan se limsa myös vadelmaa? Vai kenties vihreää, päärynäistä juomaa? Yksi suosikeistani oli myös kielen siniseksi värjäävä Spiderman-limsa.

  VastaaPoista
 3. Ei mulla mitään muistikuvia tällaisista, mutta J sai joulupukilta Hugo-pelin Wiille! Herätti hänen vanhemmissa, tädeissä ja sedässä muistoja <3

  VastaaPoista
 4. Hugo-puuroa muistan syöneeni :D Tuo limsakin vaikutti etäisesti tutulta.

  VastaaPoista
 5. Oi kuinka hauskoja asioita tämän blogin ansiosta muistuu mieleen! :)Peikkojogurtissa muistaakseni oli 3(?) eri makua, keltaisessa purkissa (banaani) oli Hugoliinan kuva ja punaisessa Hugon kuva. Hih, kaikkea sitä muistaa, vaikka aika pikkutyttö silloin olen vielä ollut. :D

  t. 90-syntynyt

  VastaaPoista
 6. ei vitsi :D piti ihan äipältä kysyä näistä.. kuulema piti aina minulle ostaa hugoliina-limpparia ja veljelle hugo-limpparia saunajuomaksi ♥ voi vitsi ku ite en muista näitä :(

  VastaaPoista
 7. Hugo-hedelmäkarkkipusseja oli myynnissä vuonna 1993. Samaan aikaan kohistiin atsovärien terveysvaikutuksista ja jossain lehdessä oli atsovärijutun kuvituskuvana kupillinen Hugo-karkkeja. Niinpä päättelin 2. luokkalaisen viisaudella, että juuri nämä nimenomaiset karkit aiheuttavat syöpää, enkä enää suostunut maistamaan niitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.