tiistai 22. tammikuuta 2013

Spice Girls -krääsää

...sillä krääsäähän tämä kyllä on.

Brittiläinen tyttöbändi Spice Girls oli luultavasti 1990-luvun parhaiten tuotteistettuja ilmiöitä. Äärimmäisen hyvin suunnitelu tuote kaikenkaikkiaan. Viisi aivan erityylistä tyttöä lempinimineen, heidän joukostaan kuka tahansa pystyi löytämään suosikkinsa. Ei Spaissareiden musiikkiakaan voi haukkua, vaikka tietysti tyttöjen laulutaidosta voi olla sitten jo useampaa mieltä. Ja koska suurin kohderyhmä taisivat olla nuoret tytöt, niin krääsän ostajat, eli lasten vanhemmat, olivat kivasti siinä valmiina. Kuulun itsekin niihin, joilla oli kaikenlaista Spaissari-kamaa.

Yhdestä Suosikista löytyi sivun reunasta pieni mainos. Sivulla oli ilmoitus kilpailusta, jossa saattoi Sokoksessa voittaa itselleen liput Spaissareiden Helsingin-keikalle vuoden 1998 toukokuussa. Sille viimeiselle keikalle ennen Gerin lähtöä. Mukaan oli laitettu allaolevien tuotteiden mainokset. Nuo hinnat ovat siis Sokoksien hintoja ja tietysti markoissa.Ja näistä wannabe-barbeistahan yksikään ei näytä Barbielta eikä kyllä esikuviltaankaan, ainakaan minun mielestäni. Onneksi maustetytöt olivat niin kivasti brändättyjä, että Vickyn, Gerin, Emman ja Melit kyllä tunnistaa siitä huolimatta. Oikeastaan on jopa aika jäätävää, miten rumia nuo nuket ovat, vaan olisiko se todellista Spaissari-fania häirinnyt. Enpä tiedä. Sattuiko joku omistamaan yhden tai vaikka useammankin nuken? Anteeksi haukkumiseni, jos joku pitää noita nukkeja hienoina, se sallittakoon myös. Jotenkin itse toivoisin, että noiden kohdalla olisi panostettu vaikkapa nukkejen kasvoihin. Victoria sentään näyttää olevan hiukan vakavampi.

Osa niin Spice Girlsin kuin muiden artistien fanitusta ovat tietysti fanipaidat. Spice Girlsin kohdalla maailma varmasti täyttyi niin aidoista fanituotteista kuin myös ties missä hikipajoissa tehdyistä vaatteista, joissa tyttöjen kuvatkin olivat vähän sinne päin. Nämä tuotteet lienevät kuitenkin hieman aidompia, sillä näitä myytiin Suosikin sivuilla eikä Tallinnan Mustamäentorilla tai Merekeskuksessa.

Ps. Mikä on collage? Eikö oikea sana olisi college?
Vai olenko elänyt valheessa koko elämäni?


Tämä alempi paita näyttää jopa hivenen tutulta, ties vaikka jollain kaverilla olisi ollut juuri tuollainen. Näitä on varmaankin myyty hiukan kaikissa marketeissa sekä esimerkiksi toreilla ja markkinoilla. Aitoja ja vähemmän aitoja luomuksia. (Voi hitsit jos onnistuisin joskus löytämään Spaissari-t-paidan kirppikseltä...) Itse en koskaan omistanut Spaissari-paitaa tai muutakaan SG-vaatetta, Titanic-paidan kylläkin. Pikkusiskolla oli ainakin Nick Carter -t-paita. Äärimmäisen ysäri käytettynä varsinkin sellaisen tatuointikaulakorun kanssa. 

Viime aikoina olen tehnyt kivoja kirpputorilöytöjä Spice Girls -tuotteisiin nähden, vaikka sellaista t-paitaa ei olekaan tullut vastaan. Sen sijaan olen löytänyt alkuperäispakkauksissaan niin hiirimaton (mitä sillä muka kuvittelen tekeväni? En edes käytä hiirtä) kuin lahjakassejakin (jos joskus järjestäisin blogiarvonnan, nuo olisivat varmasti osa palkintoa).


Spice Girls -hiirimatto, kuten kuvasta näkyy.

Spice Girls -lahjakassit. 
Samat, kuin ylimmässä kuvassa.

Kaikenlaisia muitakin Spice Girls -paperituotteita oli tarjolla, itselläni oli ainakin SG-kirjoitussetti sekä sellainen kovakantinen kansio, joka sittemmin tosin on kadonnut teille tietämättömille. Se on harmi, koska sen väliin olen leikannut kaikki mm. Suosikkien Spaissari-artikkelit sekä liimannut tikkarien mukana tulleet tarrat. Spice Girls -leffan aikaan julkaistiin myös Spice Girls -tarrakirja, ja koko meidän luokka keräsi Spice Girls -valokuvia. Näistä hienouksista lisää juttua myöhemmin, elän yhä toivossa että se kansio jostain löytyisi ja saisin painua sen kanssa takaisin 90-luvulle ^_^


7 kommenttia:

 1. Spice Girls-valokuvien keräily oli kyllä kova juttu! Itse löysin oman kansioni aikanaan äitin kanssa kirpparilta ja voi sitä iloa kun siellä oli varmaan yli 100 niitä kuvia! Kansio on varmaan edelleenkin tallessa vanhempien kätköissä.

  Itsellä oli montakin spaissaripaitaa, olivat kovassa käytössä erityisesti ala-asteen liikuntatunneilla. Ja tottakai kaikilla piti olla korkeapohjaiset kengät niin kuin esikuvillakin. ;) Niin ja aina kavereiden kanssa kiisteltiin siitä, kuka spaissareista on kaunein.

  VastaaPoista
 2. Oi, Spice girls krääsää! Minulla oli tuo hiirimatto, pari t-paitaa, tarroja, kynäsettikin ehkä ja tietysti noita valokuvia, joita sitten vaihdettiin. Yhtä t-paitaa käytin joitain vuosia sitten, kun olin juhlissa ala-asteen disco teemalla.

  Nuo "barbit" ovat kyllä tosi rumia, varsinkin Emma. Victoria minulla kuitenkin oli, sillä sille ei löytynyt tavallisista Barbeista vastinetta. Gerinä toimi Anastasia-elokuvan nukke.

  VastaaPoista
 3. Mulla oli noista nukeista Emma, Gari ja Victoria.Nukeistahan tehtiin toiset versiot myöhemmin.Niillä erilaiset asut kun edeltäjillään ja hieman fiksumman näköiset kasvot:D
  Nuken mukana tuli jotain krääsää ja tarroja.

  VastaaPoista
 4. Mulla taitaa olla melkein kaikki SG-krääsä tallella, joita tuli kerätty. Mm. se sinikantinen valokuvakirja (muistaakseni niitä oli nimittäin kaksi erilaista, koska myöhemmin ilmestyi sellaisia valokuvia, joita ei tuon sinikantisen "kuvalistassa" ollut), mappi, kaikki tikkaritarrat, Spice Girlsin oma nimikkolehti ja tietysti lehtileikkeitä.

  Nuket olivat niin kalliita, ettei vanhemmat suostuneet ostamaan, mutta kehittelimme silloin muista barbeista tarpeen mukaan Spaissarit.

  Yksi Spaissaripaitakin oli ja käytin sen kyllä niin loppuun kuin vain voi ikinä käyttää. :) Siinä vaiheessa se meni roskiin (nyyh), kun kainaloista ja helmasta löytyi jo useampi reikä ja musta väri oli muuttunut harmaaksi.

  VastaaPoista
 5. Mulla oli Emma-nukke. Eniten tympäs se, että ne oli täysin eri mallisia kuin mitkään muut edes etäisesti Barbieta muistuttavat nuket, että niille ei sopineet mitkään muut kuin niiden omat vaatteet -.-

  VastaaPoista
 6. Olen aina haaveillut, että omistaisin Spice Girls barbie nuket :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.