Reppukansa


Oma ekaluokan reppuni oli vaaleanpunainen, kuten tytöille on viime vuosikymmeninä hyvin sopinut. Sen etutaskun kohdalla oli sininen "linja-auto", jonka sai nostettu ylös kuin Puppe-kirjojen luukun. Sen alla oli muovin alla pieni lehtiö ja muutama värikynä. Niitä ei koskaan otettu käyttöön.

Tässä kaukainen aavistus siitä ja upeista farkuistani.1990-luku näki muitakin reppuja. Jossain vaiheessa miltei jokaisella kouluni poikaoppilaalla (huomatkaa tärkeä sukupuolijaottelu) oli NHL-reppu (kuvia Aamukahvilla-blogissa).  Kauppoihin vyöryi kaikenlaista änärikamaa putkipenaaleista lippiksiin, ja kuluneet Anaheim Mighty Ducks -reput valuivat olkapäiltä kyynärtaipeisiin.

Ja ne pikkureput...1990-luvulla oma muotinsa olivat sellaiset läpälliset reput, joissa saattoi olla solkikin, joita nykyään näkee aivan kaikilla. Muoti, joka ei välttämättä tullut kouluun asti, olivat tottakai muoviset reput, jotka parhaimmillaan olivat läpinäkyviä.

Vuosikymmenen lopulla oikeastaan kaikilla piti olla Eastpackin yksivärinen reppu. Mitä alempana sitä roikotti, sitä uskottavampaa.

Eastpackia koulujen alun ajoilta 1999:
Nämä seuraavat reput bongasin noin vuosi sitten kippikseltä. Halusin ikuistaa ne erityisesti, koska vasemmanpuoleinen kirkkaanpunainen on takuuvarmasti samanlainen kuin hyvällä ystävälläni oli ala-asteella.
Vuonna 1995 muumikuume oli huipussaan. Allaolevan repun muumimamman kuva on aika suloinen!

Yksityiskohta Suuri Käsityö -lehden jutusta: Muumireppu ja muumilaukku, 1995.


Vuosituhannen taitteessa muotiin tulivat myös ne yksisankaiset reput, jotka olivat muodoltaan lähempänä kolmiota kuin nelikulmiota. (Alla oleva kuva lisätty 26.10.2014)Millainen on sinun ikimuistoisin ysärireppusi?

Kommentit

 1. Ei aivan tämä, mutta samaa henkeä.

  Linkki jonkun tuntemattoman kuvaan.

  http://www.flickr.com/photos/69215985@N07/8139595783/

  VastaaPoista
 2. Unikas:
  Voi että, tuo reppu on niiiin ysäri! :)

  VastaaPoista
 3. mullakin oli eka-tokalla tollanen punainen kukkareppu <3

  VastaaPoista
 4. Tuollainen samanlainen Barbi kirjakerhon reppu oli itelläni esikoulussa vuonna 1997

  VastaaPoista
 5. Koulurepuista 90-luvulla ei kauheasti ole muistikuvia. Joskus ekalla tai tokalla oli semmoinen neonvärinen olkalaukku, josta olin tosi ylpeä (siitä varmaan jäi päälle tämä aikuisiän into kantaa mukana isoja olkalaukkuja).
  Taisipa mulla juuri 1999 kuudennen lopulla ja seiskaluokan alussa olla semmoinen yksiolkaiminenkin reppu (Kotivinkin kuvassa alhaalla vastaavalla designilla, jossa olkahihnojen sijaan tarranauhalla rinnan yli kiinnitettävä hihna). Se oli niin siisti ettei olis malttanut vaihtaa sitä taas uuteen vaikka se alkoikin loppua kohden hajota käsiin. Niistäkin nousi se kohu että mukuloiden selät kasvaa kieroon jos semmosia käyttävät.

  VastaaPoista
 6. Jäänyt itselle mieleen 90-luvun loppupuolelta, kun yhdellä kaverilla oli ala-asteella tällainen reppu, jossa roikkui apina. http://www.londonluggage.com/kpl2020.htm

  6-luokalla oli muotia ainakin meillä päin Dakinen reput, mutta se menikin jo 2000-luvun alkupuolelle. Nimenomaan tällaiset, joissa oli kuminauhaviritys, jollekin skeittilaudalle tms. http://www.dakine-online.nl/dakine-wonder-pack-15l-kamali.html

  VastaaPoista
 7. Ekaluokan reppuni oli violetti-pinkki kelloreppu. Siinä repun etuosassa köllötti iso muovikello. :D Vuosi oli 1991.

  VastaaPoista
 8. Kaverilla oli muistaakseni juuri tuollainen barbiereppu ja mulla vähän samantapainen kun mentiin eskariin. Muis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä jatkaa että muistan joillain olleen myös puhallettavia reppuja mutta koulussa niitä ei näkynyt.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)