10 markalla karkkia, kiitos!


Taas on aika jakaa muutamia kuvia menneistä karkeista. Saadessani käsiini yhden kuvan en viitsi tehdä siitä postausta, koska mielestäni on kivampaa koota kuvia näin yhteen. Tässä siis viimeisin kokoelma 1990-luvun "nannoja". Osaa ei enää valmisteta, osan ulkoasu on muuttunut, osa jatkaa matkaansa iättömässä kostyymissä.

Chymoksen Bonnie-lakritsimakeisia vuodelta 1991:

Chymos, Bonnie. 1991.

Fazerin Fazerina-suklaan mainoksessa oli sama ruskeanpehmeä ja romanttinen tunnelma kuin sen vanhassa tv-mainoksessakin, jossa kappaletta laulaa Ressu Redford.


Ja ihan vain vanhojen mainosten ystävänä tähän vielä kaiketi 80-luvun alusta oleva Fazerinan mainos, joka kertoo kaupan olleen jopa 4 erimakuista Fazerina-suklaata!


Fazer, Fazerina. 1990.

Tuo Fazerina-mainos/kilpailu on sympaattinen: vastaamalla voi voittaa videokameran!

Fazerin pikkupatukat ovat itseasiassa yksiä suosikkejani karkkihyllyssä. En osaa sanoa, olivatko ne sitä vielä 90-luvulla. Kuvassa alinna oleva Julia-patukka on sittemmin tainnut kadota kaupoista, kun taas Dacapoa, Suffelia, Pätkistä ja Jimiä on edelleen myynnissä. Juliaa myydään kuitenkin konvehteina ainakin joulun aikoina.

Fazer: Dacapo, Suffeli, Pätkis, Jim, Julia. 1996.Seuraavissa kahdessa mainostetaan uusia irtokarkkeja, kuvat ovat vuosilta 1996 ja 1997. Molemmat ovat Fazerin mainoksia. Löytyykö tuttuja karkkeja?

Dinosirius (omenanmakuinen), Jupiterin kuu (pippurinen hedelmäkarkki), Kraaterirotta (salmiakki), Villi komeetta (kirpeä kola) ja Avaruussukkula (lakritsi).

Fazer, uusia irtokarkkeja 1996.

Seuraavan vuoden uusia karkkeja olivat Mad virus, Hacker, Crazy bit, Cabel net ja Black enter. Karkkien nimet ovat vähintäänkin kansainvälisiä ja viestittävät selkeästi uuden tietoteknisen ajan ilmaantuneen Suomeenkin!

Fazer, uusia irtokarkkeja 1997.


Tässä taas parit karkkipussit. Ylinnä Pingvin-merkin uutuus vuodelta 1997, Red devils. Ilmeisesti aika kirpeitä, mutta minkäänlaista muistikuvaa näistä minulla ei ole. Alla taas Halvan kaksi uutuutta niinikään vuodelta 1997, Salmiakki ja Vekaramix. Vekaramix on muuten aika nätti pussi!

Pingvin: Red devils. 1997.

Halva: Aito alkuperäinen salmiakki sekä Vekaramix, 1997.

Loppuun Karvis-mainos vuodelta 1990. En näitäkään juttuja muista, mutta mainos näyttää niin kivalta! Mukana limsaa ja karkkeja. Ainakin limsa on Sinebrychoffin. Ovatko nämä tuttuja muille? 

Karvinen-karkkia ja -limsaa. 1990.


Löytyikö kuvista tuttuja karkkeja?

Loppuun vielä mahtava mainoskatko vuodelta 1995. Mukana muun muassa Bonbonin Kaatissäkki, Maraboun suklaata sekä tulevana ohjelmistona Marienhof!


Kommentit

 1. Black Enterit <3 Niitä sai ainaki muutama vuosi sitte vielä Makuunista, ihan hetkeen en oo nähny.

  VastaaPoista
 2. Mulla on säilyneessä karkkiaskikokoelmassani pari tuollaista Karvinen-askia myös :). Eli ovat sinällään tuttuja, mitään muistikuvaa karkkien mausta minulla ei kyllä ole.

  VastaaPoista
 3. Muistan tuon Kraaterirotta-mainoksen, taisi jonkun Koululaisen sivulle semmoinen olla useampaankin otteeseen. Niistä karkeista en varmaan koskaan muita maistanutkaan kuin niitä sukkuloita.

  Pingvinit muistan myös, joskaan niitäkään en koskaan syönyt.

  Halvan salmiakki on edelleen yksi suurimmista suosikeista, joskus vielä 10 vuotta sitten sitä myytiin myös isoissa laatikoissa noiden pussien lisäksi. Laatikot katosivat ihan yllättäen joskus 2000-luvun puolivälissä ja nyt niitä saa enää risteilijöiden tax free -kaupoista. En tosin muista enää vähään aikaan nähneeni noita pussejakaan kaupassa. Harmitti ihan hirveesti kun niiden laatikoiden myynti lopetettiin, nykyään niitä sitten tulee hamstrattua laivareissuilta mukaan.

  VastaaPoista
 4. Ihan kuin noita Julia-patukoita olisin vielä kaupan hyllyllä nähnyt. Fazerin pikkupatukat on kyllä herkkuja, mutta ikäväkseni jouduin toteamaan tässä yksi päivä yliopistolla, että Suffeli ei pitkän ajan jälkeen maistunut enää niin hyvältä kuin lapsena. Ehkä reseptia on muutettu jotenkin tai aika on vain kullannut muistot. Ja voi että tuo Fazerin mainos on ihana, tuollaista söpöä ysäriromantiikkaa <3

  -Elina

  VastaaPoista
 5. Sanat eivät riitä kertomaan, miten paljon -86 syntyneenä rakastan tätä blogia! Voisin viettää täällä tuntikausia.

  Mietinkin, että ehkäpä joku täällä muistaisi My Little Pony -karkkiaskit, joita kaipaan 90-luvun alkuvuosilta. Kukaan lähipiirissäni ei niitä muista, vaikka miten selitän, että ne olivat sellaisia vaaleankeltaisia, -sinisiä ja -punaisia ja hieman kartionmuotoisia... Voin yhä tuntea niiden maun suussani, vaikka alan pikku hiljaa epäillä, että mokomat karkit ovatkin mielikuvitukseni tuotetta ;)

  VastaaPoista
 6. Niina:
  Voi kiitos! Ihanaa että viihdyt ^_^

  Henkilökohtaisesti en muista noita askeja, mutta olen nähnyt niistä kuvia, joten ne eivät todellakaan ole vain mielikuvituksesi tuotetta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Ysäri-tietovisa

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Ysärin alun parhaat kesän pihalelut