perjantai 1. kesäkuuta 2012

...Ja suvi suloinen

Pienen ihanan maalaisala-asteeni ulko-ovien luo oli tolppiin kiinnitettynä tuoreita nuoria vehmaita koivuja. Aamun aurinko oli aavisteleva ja pihan sora rahisi julkakenkien alla, aamun viileys tuntui vielä käsivarsilla. Tulossa oli aurinkoinen päivä.

Koko koulun väki oppilaineen, vanhempineen ja muutamine opettajineen oli pakkautunut isomman koulurakennuksen puolelle joko vitoskutosluokkaan tai jumppa/puutyöluokkaan (joo, mikä yhdistelmä...) viettämään kevätjuhlaa. Kaikilla kolmella yhdysluokalla oli näytelmä, kevääseen sopien mikä vain näytelmä - oli keijumetsää, pupuja, poliiseja, tyttöjä ja poikia puettuna koulun pukuvaraston ihmeisiin. Pari musiikkiesitystä ja/tai runonlausuntaa, ehkä tanhuhenkinen tantsu. Ja aina kuutosluokkalaisten, ala-asteensa lopettavien oppilaiden kukitus. Jos oltiin viitoskuutosluokassa, luokan liitutaulu oli edellisenä päivänä piirretty liiduilla täyteen kukkia ja muuta kesäistä.

Kevätjuhlan jälkeen todistustenjako, kukkia ja lahjoja opettajalle. Millainenhan tokari tulee?

Ja koulusta poistuessa oli edessä ainakin seitsemänkymmentä auringon kyllästämää hellepäivää ja kilometreittäin uimarantaa, kyläilyjä ja automatkoja ja jäätelöitä torin reunan jäätelökioskeista, kesäaamujen lastenohjelmia tv:stä ja huonoja kesäuusintoja ja grillin tuoksua ja mökkeilyä, Linnanmäen tai Särkänniemen matka. Retkeilyä ja pitkiä aamuja ja pisamia olkapäillä. Koulun jäädessä taakse oli vielä aamupäivä, hiukan viileää, yön kastetta vielä kukkivien kielojen varsilla. Yksi maailma purkautumassa koulusta kotiin.


4 kommenttia:

 1. oih, tämäpä vasta kosketti jotakin oikein syvällä sisimmässä. Kiitos tunnelmakuvauksesta, suvivirttä alan ehkä laulamaan tässä nyt sitten.

  VastaaPoista
 2. sniiiiif :) tämä lämmitti. millainenkohan kevätjuhla siellä nykyään on?

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon, cherrymerrystarbow! Hauskaa että löysit tänne :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.