torstai 10. elokuuta 2017

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997


Mitä kuuntelit tasan kaksi vuosikymmentä sitten? Ehkä näitä!

 Tässä sinkku- ja albumilistojen kympin kärjet tasan 20 vuoden takaa, eli elokuulta 1997. Iloinen tanssimusiikki voi erinomaisesti: Paradisio, Sash! ja Bellini pitivät siitä huolen sinkkulistan puolella, Alexia, Princessa ja Sash!  albumilistalla. Rankempaa ja ei-niin-tanssittavaa musiikkia esittivät Apulanta, Oasis, U2, Sentenced ja Paradise Lost. Monenlaiselle oli tilaa listoilla! Tietysti iskelmällisempääkin suomimusaa kuunneltiin, muttei ihan top-10:iin saakka.

Apulanta oli 90-luvun suosionsa huipulla levyllää Kolme. Alkuvuodesta 1997 levyltä irrotettiin sinkuksi Anna mulle piiskaa, ja kesällä oli Mato-kappaleen vuoro.

Tuntuu kummalliselta ajatella, että näistäkin hiteistä on todella jo tasan kaksikymmentä vuotta! Muistanhan kappaleet vielä niin hyvin, ja väistämättä mieleen tulevat Jyrkin iltapäivälähetykset sekä Jyrki Countdown -listaohjelma, joissa nämäkin musiikkivideot pyörivät.


Sunnuntaisin puolenpäivän aikoihin kuuntelin Radiomafiasta Suomen virallista listaa ja yritin nauhoittaa kasetille parhaimpia kappaleita, jotta niitä voisi halutessaan kuunnella uudelleen.

Kesän 1997 todellinen kesähitti oli Paradision Bailando. Minulla ei ole suurempaa käsitystä siitä, mitä Paradision koko levy olisi pitänyt sisällään, mutta tästä yhdestä hitistä nainen silti muistetaan. Se yhdessä Sash!n Ecuadorin kanssa tanssittivat helteellä - kesä 1997 oli nimittäin aivan ennätyskuuma täällä Suomessa :)Erityisesti lähempänä vuosituhannen vaihdetta olin aika kova Tyrävyö-fani, joten silloin oli oikeasti aika tärkeää seurata listaa tarkasti ja toivoa, että jokainen Tyrävyön sinkku vuorollaan nousisi sinkkulistalla mahdollisimman korkealle. Ja olihan se muutenkin jännittävää! Kuunnella listaa radiosta tietämättä mitä seuraavaksi tulee. Samalla kuitenkin tiesi, että järjellä on pakko olla vielä se ja tuo kappale tai albumi, voisiko se olla kärjessä asti? Vai onko joku unohtunut viikon uutuus, joka olisi mennyt suoraan listakärkeen?

**

Listojen lähteet: Jake Nymanin toimittama Suomi soi 4: Suuri suomalainen listakirja

2 kommenttia:

  1. Oi, Bailando ja Bäkkäreiden Everybody, siinä on musiikkia korvilleni. Tuo mainitsemasi Tyrävyö ei niinkään ollut näin nuorten (tuolloin 6- ja puolivuotiaan) kuuntelussa, mutta myöhemmin Tyrävyö tuo aina mieleeni Petri Nygårdin biisin sanat: Heitän Tyrävyöteinit hiuksista v*****n! Ihan mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas olin just se Tyrävyö-teini, josta Nygård lauloi :D Mutta Bailando ja Everybody olivat mullekin tosi kovia juttuja silloin vuonna 1997, edelleen pidän noista biiseistä kovasti.

      Poista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.