maanantai 17. heinäkuuta 2017

Lautapelailemaan!

Kesä on itselleni parasta aikaa lukea kirjoja, mutta miksei se voisi myös aikaa pelailla lautapelejä.

Alla olevat kuvat ovat pelimainoksesta, jonka ihana lukijani oli skannannut käyttööni. Kiitos Sari! Kuvat saa klikkaamalla vielä vähän isommiksi. Olettaisin lehtisen olevan vuodelta 1996.


Yllä kuvassa Alias, Tuttu Juttu, Piirrä & Arvaa, Kimble, luontoaiheisia palapelejä sekä peliklassikoita: Domino, Kiinanshakki, shakki, Tammi & Mylly, Backgammon, Täyskäsi, Yatzy...

Timo Koivusalon ja Joel Hallikaisen luomaan Tuttu Juttu -televisio-ohjelmaan perustunutta Tuttu Juttu -lautapeliä olen kerran pelannut kavereiden kanssa. Se on parisuhdepeli samassa hengessä kuin sarjakin oli (eli ideana selvittää, kuinka hyvin oman kumppanin tuntee), mutta kävi sen pelaaminen tavallaan ystävienkin kesken. Pakkauksen takaosassa oli myös iso kuva Hallikaisesta ja Koivusalosta, ah!


Ja nämä pelit ovat vähän vähemmän klassikoita: Kolme pientä porsasta, Funny Ha-ha, Spiderman-peli, Pähkähullut paahtoleivät, Slapshot, Flipper, Gooey Louie ja Taikakengät. En itseasiassa ole kuullut näistä yhdestäkään. Ovatko pelit sinulle tuttuja? Vuoden peli 1996: Touché! Kätevinä matkapeleinä oli myös saatavilla montaa klassikkopeliä, kuten Ludoa ja Bingoa.


Ja täällä viimeisessä on sitten lisää lastenpelejä. Choco on näistä kenties minulle eniten mieleen. Meillä ei ollut sitä kotona, mutta Chocoa on kyllä tullut pelattu, liekö sellainen ollut päiväkodissa ja ehkä jonkun kaverinkin luona. Suklaisten muovikuppien nostelu oli jotenkin koukuttavaa, ja mielestäni niiden alta paljastuvat kuvat olivat tosi söpöjä.

Lasten Alias tuli meille joululahjaksi joskus vuoden 1995 aikoihin, ja sitä tuli pelattua paljon. Juuri tuossa keltavihreässä Junior Aliaksessa oli kiva pelinappulat (tuollaiset eri väriset pahvihahmot) ja pelikortteihin oli sekä kirjoitettu että piirretty haettu sana. Tätä tuli pelattua kotona jonkin verran. Pitäisikin taas kaivaa tuo vanha lasten Alias vintiltä ja selailla kuvia, ne näyttäisivät varmasti nostalgisen tutuilta!

3 kommenttia:

 1. Minulla on töissä sekä Choco että tuo aito ja alkuperäinen Junior Alias! Niitä saan pelailla lasten kanssa nostalgian nälässä. Chocoa minullakaan ei ollut ja allekirjoitan kyllä tuon, että niiden suklaiden hypistely on jotenkin tosi koukuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että pääset edelleen pelailemaan näitä! Eihän hyvät pelit vanhene minnekään :)

   Poista
 2. Chocon muistan olleen suosikkipelini hoitotädin luona. Junior Alias oli aikonaan kotona, sitten myytiin ja aikusten Alias tuli tilalle. Touche on eräällä kaverillani, se on tosi hyvä taktikointipeli. Tuttu Juttu oli jollan ihan lapsesuudenkaverillani. Oltas haluttu pelata sitä, muttei tajuttu lainkasn että sehän on parisuhdepeli. Oltiin tuolloin jotain neljä- viisi vuotiaita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.