torstai 25. kesäkuuta 2015

Mitä kaipaat 90-luvulta?

Kesän kunniaksi pieni kysely teille, hyvät lukijani.

Mitä sinä kaipaat 90-luvulta? Mitä toisit ysäriltä vuoteen 2015?
Ainakin osalle teistä on luultavasti välittynyt ajatukseni siitä, että kaipaan 90-lukua erityisesti aikana, jolloin kaikki ei vielä ollut aivan niin teknologisoitunutta ja digitalisoitunutta kuin tänään. Toki olin 90-luvulla lapsi, minkä vuoksi kokemukseni on lapsen kokemus, mutta samalla olisi ihan mukavaa palata aikaan, jolloin kaikkien ei pitänyt olla koko ajan tavoitettavissa. Aikaan, jolloin kirjoitettiin käsin (ehkä horjuvalla kaunolla, mutta kirjoitettiin kuitenkin), tietosanakirjoja tarvittiin ja piti mennä kaverin ovelle katsomaan, onko tämä kotona. Kännykät ja netti ovat tuoneet paljon mahdollisuuksia ja helppoutta elämään, mutta ehkä kestäisin ihan pystypäin ainakin sen kännykättömyyden.

Usein tietysti muistellaan myös kaikkia mahtavia karkkeja ja muita ruokia ja herkkuja, joiden tuotanto on lopetettu. Minne menivät Friscon limsat ja Metsätähti-jogurtti? Entäpä kaikki kunnon televisio-ohjelmat, joita oli pakko katsoa jos jotain mieli katsoa, kun televisiokanavia oli vain kolme?

Joillekin rakkaita ovat 90-luvun kirkkaat värit, napapaidat, eurodance, Metsolat, Radio Mafia, c-kasetit, markka ja Mika Häkkisen maailmanmestaruudet. Vaan entäpä sinulle?

Sivupalkista löytyy pieni aiheeseen liittyvä kysely. Voit valita useitakin vaihtoehtoja! Olisi myös kivaa lukea ajatuksianne tämän jutun kommenteista, myös tarkennuksia vastauksiinne, jos sellaisia tulee mieleen.

On tietysti myös sallittua olla kaipaamatta 90-luvulta tai muiltakaan menneiltä ajoilta yhtikäs mitään!

19 kommenttia:

 1. Musiikki, karkit ym. ja lisäisin vielä autot oli silloin vielä autojen näköisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et taida olla autonostalgiasi kanssa yksin, vaikka minä itse en niistä niin perusta. Kuulun Facebookissa Parasta ennen -ryhmään, ja siellä ihmiset jatkuvasti postaavat kuvia vanhoista autoistaan :)

   Poista
 2. Eurojytä, jäätelöt, tv-ohjelmat (varsinkin lastenohjelmat), lelut, energia! Näitä kaipaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi energia on muuten ihan totta! Erityisesti 90-luvun loppu oli superoptimistista ja energistä aikaa :)

   Poista
 3. Kaikkea mahdollista, ysäri jyystöö eli musiikkia, tiettyjä karkkeja, kännykätöntä aikakautta, markkaa, kiireettömyyttä, tv-ohjelmia. Siis antakaa mulle koko 90-luku takaisin!!!

  VastaaPoista
 4. Irtokarkkeja kaipaan! Sitä riemua valita markalla noita ja viidelläkymmenellä pennillä tuota. :)

  VastaaPoista
 5. Kaipaan sitä, että joka sunnuntai oli aamupalalla paistettuja kananmunia ja teeveestä tuli Joka kodin asuntomarkkinat. Kaipaan aikaa, jolloin ei tullut pelkkiä uusintoja ja että kotona piti olla kun Ruusun aika tai muu tärkeä sarja alkoi. Hienoa oli myös vastata lankapuhelimeen kun koskaan ei tiennyt että kuka soittaa. Kaipaan toki myös Planet Fun Funia joka oli ehkä siistein paikka ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kaikki on niin totta (vaikka PFF:sta mulla ei kyllä ole kokemusta). Tässähän ihan liikuttuu!

   Poista
 6. Kaipaan piirrettyjä lastenohjelmia nykyisten tietokoneanimaatioiden sijaan. Vanhoissa lastenohjelmissa oli mielestäni paljon enemmän luonnetta ja persoonaa, mikä teki jokaisesta sarjasta ainutlaatuisen. Nykyiset ohjelmat ovat niihin verrattuna kovin muovisen ja sieluttoman oloisia, jotkut jopa rumia.

  Kiitos muuten mainiosta, laadukkaasta ja hyvin katetusta blogistasi, jota olet jaksanut jo pitkään kirjoittaa. Tätä on iloa lukea varmasti jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sanoit piirretyistä, on mielestäni aivan totta! En tietenkään enää seuraa lastenohjelmia, mutta ne mitä sivusta joskus sattuu näkemään, ovat kaikki samannäköisiä, vähän liian uudenkarheita omaan makuuni.
   Ja kiitos ihanista kommenteistasi, tulinpas tosi iloiseksi ^_^

   Poista
 7. Tuomiopäivänkultteja. Vuosituhannen lopussa tekivät harva se päivä jotain kahjoa joka ylitti uutiskynnyksen, nykyisin ei tapahdu enää mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä kukaan enää pelkää saatananpalvojia. Pöh.

   Poista
 8. Kamalia tietokoneita, ihania pelejä: Slick'n'Slide, Master of Orion, Wing Commander, Fallout, Nethack, ADOM, UFO…

  Kaipaan myös mörköhevin epäironista diggailua ja eurohumpan totista vihaamista. Good times! :D

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Se fiilis. Se fiilis, mikä silloin oli. Perhekeskeisyys. Musiikki. Markka. Se, että oli enemmän kivijalkakauppoja ja lähikauppoja. Kaikki se uusi ja ihmeellinen koski ihan jokaista jollain tasoa. Apua, siis no, yksi sana: FIILIS.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Pahoitteluni ylimääräisestä häsläämisestä noiden kommenttejeni kanssa :') )

   Poista

Kiitos kommentista, muru! :)