tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kuuma ja villi neonkesä 1989

Matkamme 1980-luvulla jatkuun! Ollaan vuoden 1989 keväässä, kuuma kesä siintää edessä. Siihen varustaudumme Citymarketin kautta. Katsotaan siis, mikä nyt olisi makeeta! Kevään ja alkukesän suurin hitti oli Kim Lönnholmin Minä olen muistanut. Ei niin kuuma ja villi. Niinpä taustamusiikkina olkoon kevään 1989 toinen suuri hitti, Roxetten The Look. Lambadaa tanssittiin myöhemmin samana vuonna.Piha somistetaan - paitsi kukilla - niin ennen muuta upeasti kuvioiduilla tuoleilla, suoranaisilla lepolasseilla ja badenbaden-tuoleilla. Ne ovat joka pihan ja parvekkeen kaunistus ja mahdollistavat maksimaalisesti kesäisen loikoilun. Kesävieraita varten löytyy kokoontaitettava vuode.Jippii! Koulu loppuu, kesäloma alkaa! Koska nyt puhutaan lapsuuden kesistä, emme niinkään kiinnitä huomiota aikusten vaatteisiin, mutta lastenvaatteitakin on kuvastossa kahden aukeaman verran. Värit ovat enimmäkseen kirkkaita, kuten myös vaatteiden graafiset, kesäiset kuviot. Onko sinullakin ollut kiva hedelmät-paita?

Lasten kesävaatteita. Citymarketin kuvasto, 1989. Merkkeinä mm. Tutta.

Toivomme tietysti hellekesää, ja niinpä sopivat puvut rannalle ovat myös hakusessa. Tervetuloa kuuma ja villi neonkesä! Voimme varmasti olla yhtä mieltä siitäkin, että nämä eivät heti mene muodista, vaan kesäretki vaikkapa Särkänniemeen taittuu näissä väreissä ihan mainiosti vielä kesällä 1992. Ehkä siskolta tai veljeltä perityissä vaatteissa, toki.

Huomaa myös edulliset lasten satiinishortsit oikeassa yläkulmassa. Vain 25 markkaa.

Lasten kesävaatteita ja uimapukuja, Citymarket 1989.

Palataan kotipuutarhaan tai keittiöön ja hommataan myös villiin neonkesään sopivat astiat. Yllättäen kesään 1989 ampaistaan melkolailla 1970-luvun väreissä: ei niinkään neonvihreillä lautasilla, vaan retrohtavan keltaisilla ja punaisilla astioilla. Yleensähän liittäisin 1980-lukuun neonvärit ja pastellit. Tämän sävyisiä muoviastioita voisin hyvin ottaa omaankin kaappiini.

Bon Appetit -kertakäyttöastioita ja Julie-lautasliinoja sekä Julie-pöytäliina.
Citymarket 1989.

Hammarplastin muoviastioita, Citymarket 1989.Lopuksi palataan vielä alkuun, ja ihaillaan hetken aikaa sivuponnaria. Jotenkin sielussani pohdin, miksei vanha kunnon sivuponnari enää ole muodikas. Miksi?Kuvat Citymarketin kuvastosta 9/1989.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.