sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Juonisaloja syksyltä '99 - Miten käy Dawson's Creekissa?

Syksyllä 1999 yksi nuorten ja nuorten aikuisten televisiosarja oli Suomessa ylitse muiden. Kyseinen sarja on tottakai jenkkidraama Dawson's Creek. Sarjan näyttelijöistä oli taajaan juttuja kohderyhmän lehdissä - kuten nyt vaikka Demissä! Sarjasta lisää piakkoin, mutta nyt tuudittaudutaan juonipaljastuksiin vähän muistakin televisiosarjoista syksyltä 1999. Kyseinen juttu on Demin numerosta 11/1999.

Juonipaljastuksien ainoa kotimainen sarja oli vuonna 1995 TV1:lla alkanut Kotikatu. Se on vähän yllättävää, sillä esimerkiksi Salatut Elämät pyöri jo MTV3:lla täyttä päätä ja Jasper Pääkkönen keikkui idolilistojen kärjessä. 

Kuten kuvastakin näkyy, Kotikadun Mirja oli vielä nuori tyttö. Kotikadusta kirjoittamani juttu tässä.


Sitten ulkomaisten sarjojen kimppuun.  Sitcom Dharma & Greg -sarjassa boheemi Dharma ja konservatiivisempi Greg rakastuivat ja yrittivät elää yhteiselämää erilaisista luonteistaan ja perheistään huolimatta.


Dawson's Creek oli Suomessa vielä varsin uusi tulokas. Mitä olisi ollut sunnuntai-iltapäivä ilman Dawsonin elokuvaharrastusta, tämän vanhempien suhdekoukeroita, Paceyn suhdetta opettajaansa, Joeyn vinoa hymyä ja (ärsyttävää?) Jenia.

Tai no, tässä vaiheessa Pacey oli jo siirtynyt piirittämään uutta neitosta, Andieta.Sunnuntai-iltapäivien olennainen osa niinikään oli Dawson's Creekiin verrattuna vanha tekijä, jo yhdeksännellä tuotantokaudellaan pyörinyt Beverly Hills 90210.  Oma ikisuosikkini sarjassa oli Kelly.Sunnuntai-iltapäivä se vain jatkuu ja jatkuu. Palataan Neloselle ja Viiden jutun parin. Itse inhosin sarjaa, koska en pitänyt sen näyttelijöistä. Siksi minulla ei ole siitä paljoakaan sanottavaa, kun en kerran juurikaan seurannut.

Ollos huoleti, tulossa myös postaus sunnuntai-iltapäivien tv-sarjoista, jossa sarjoihin paneudutaan tarkemmin. Aion päästä yli Neve Campbelliin tuntemastani inhosta.


1990-luku oli sitä aikaa, kun teini-ikäiset tytöt ilmeisestikin seurasivat Kauniita ja Rohkeita ihan oikeasti. Miksi muutoin sarjan juonipaljastuksia olisi ollut Demissä? Siksipä mietin, kuinka moni 14-vuotias nykyään tätäkään seuraa.

"Brooke luottaa, että jonain päivänä hän todella saa Ridgen omakseen." Oi aikoja, oi Kaunareita.Sokerina pohjalla mennään keskiviikkoiltoihin MTV3-kanavalla. Melrose Place - sarja, jota olisin halunnut seurata, mutta olin liian nuori. Jotkut kaverini saivat tätä katsoa, olin kateellinen.

Kiinnostavaa: Vuonna 1993 Suomessa alkanut Melrose Placea pidettiin Beverly Hills 90210:n suurimpana kilpailijana. Näin ainakin Suosikin sivuilla.Kaipaatko jotain näistä sarjoista? Dawson's Creekia tulee uusintana TV5:lla, Kaunarit toki pyörivät edelleen.

4 kommenttia:

 1. Katsoin muutaman jakson joistain näistä sarjoista, mutta en oikeastaan seurannut mitään näistä...

  VastaaPoista
 2. Kaunareita ja Kotikatua tuli tosiaan vahdattua ala-asteella, koska tarjonta oli aika vähäistä. Ei meillä korvessa näkynyt edes Nelonen! Ilmankos en koskaan päässyt Dawson's Creek -huumaan, aikuisiällä olen sarjan kyllä katsonut, ja lukenut muutaman niistä hupaisista kirjoistakin.

  Suosittelen: http://90210stupid.tumblr.com/

  VastaaPoista
 3. Näistä ainoa jota seurasin edes satunnaisesti oli Kotikatu. Olin paljon enempi kiinnostunut Emmerdalesta, jota nyt en ole muutamaan vuoteen seurannut kun luovuin telkkarista kokonaan.
  Juonipaljastuksia olen kyllä sitten netistä lukenut senkin edestä!
  Emmerdalea aloin seuraamaan joskus 90-luvun puolivälissä, suunnilleen samoihin aikoihin, kun idylliseen kylään rysähti lentokone ja iso joukko hahmoja poistui sarjasta.

  VastaaPoista
 4. Ite en koskaan näitä kattonu, en tykänny saippuasarjoista penskanakaan :D Ja oon syntyny vuonna -91, joten voi olla et noita ohjelmia tuli sillon, ku olin vielä liian pieni lukemaan edes tekstityksiä. Salkkarit kyllä olis kiinnostanu sillon alussa, koska serkku katto niitä. Äiti vaan kielti sen miulta. Sit serkun luona katottiin aina uusin jakso ja joskus katoin jopa salaa omassa huoneessa. Sit äiti tuli ja sammutti telkkarin.

  Äiti ite katto kauan Kauniita ja rohkeita ku olin pieni, ja se vanha tunnari kameran sulkijan äänineen jäi hyvin mieleen. Muistaakseni se lopetti sen siinä vaiheessa, ku miun siskot (kaksoset) synty ja ei riittäny enää aika. Muutoin se ei oo koskaan kattonu saippuasarjoja.

  Yks mikä on kummallinen asia on tuo Kotikatu. Aina ku kuulen sen musiikin, miulle tulee hirveen nostalginen olo ja sellanen olo niinku palaisin jotenkii omaan lapsuuteen. Joskus vuosia sitten sanoin äitille, et jostain syystä muistan tän lapsuudesta ku sie katoit tätä. Mut äiti ei koskaan kattonu sitä. En vieläkään tiiä miks se musiikki kuulostaa nostalgiselta, jos meillä ei kukaan kattonu sitä, en mie eikä porukat. Mystistä :D Yks vaihtoehto on et telkkari on vaan ollu päällä 24/7 (tai siis aina sillon ku ollaan oltu hereillä ja kotona) ja on sattunu olemaan vaan aina se kanava, jossa tää pyöri. En tiedä, satunnaisesti mietin et mistä se johtuu mut en oo keksiny parempaa selitystä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.