sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Satunnaista tavaraa 90-luvulta 2: Laukku-avaimenperät

Oikeastaan en tiedä, millä nimellä näitä kyseisiä pikkuesineitä pitäisi kutsua. 1990-luvulla näitä kuitenkin löytyi leikeistämme useampia.

Kyseessä ovat siis pikkuruiset kassit, laukut ja reput, joiden sisällä oli avaimenperäksi soveltuva lenkki.


Tämä tässä ylhäällä on Turtles-reppu Raphaelin naamalla. Korkeutta noin 6-7 senttiä, vuodelta 1990. Tämä ei ollut leikeissä, vaan on myöhempää kirppislöytöroinaa. Takapuolella ovat repun kantohihnat.

Sen sijaan alla olevat laukut on taidettu täyttää Barbien kengillä tai hiusharjoilla. Nämä miniesineet olivat nimittäin etupäässä mukana Barbie-leikeissä nukkejen laukkuina. Eivät ne oikein muuhunkaan olisi soveltuneet. Ehkä avaimenperiksi toki, mutta siinä tarkoituksessa nämä eivät koskaan olleet.


Kai näitä nyt joillain muillakin oli?

4 kommenttia:

 1. Hahaa, itellä oli 101 dalmatialaista reppuavaimenperä vuonna -96 pienenä eskarilaistyttönä. :) Varmaan sitä barbileikeissä käytettiin ja koulurepussa roikkumassa.

  VastaaPoista
 2. Jep, Barbie-leikeissähän noita käytettiin! En muista koskaan laittaneeni noihin avaimia.

  Hih, turtleseista tuli mieleen, että koska ovat taas muodissa, olen tehnyt töissä pari turtles-aiheista peliä. Siinä on 90-luvulla lapsuuttaan eläneet isät ihastelleet niitä!

  VastaaPoista
 3. Mulla oli tollanen pokemon reppu, muistaakseni pikkusen isompaa kokoa, mutta juurikin Barbileikkeihin ne sopi loistavasti. Oisiko se ekan pokemon leffan videon mukana saatu, näin muistelen.

  VastaaPoista
 4. Täällä yksi, jolla on tismalleen samanlainen turtles-laukkuavaimenperä! En ole nähnyt kellään muulla, hämmennys! :o Isoveljelleni ilmeisesti alunperin hankittu ja mie oon sen sitten ominut ja säilyttänyt. On se vaan hiano!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.