tiistai 22. heinäkuuta 2014

Plastic Fantastic - muovihuonekaluja joka lähtöön


Aiemmin olen kirjoittanut 1990-luvun sisustamisesta, aina rakas aihe, enkä voi tietenkään vastustaa kiusausta, vaikka tämän kirjoituksen keskeisin sisältö onkin vuodelta 2002.

On nimittäin niin, että liitän 90-luvun loppuun kiinteästi kaikenlaiset muoviset, puhallettavat sisustuselementit. Ei minulla kyllä itselläni ollut puhallettavaa tuolia tai valokuvakehystä, mutta tottaki ihailin niitä ainakin Turun Day-kaupassa luokkaretkellä.

Alla oleva kuva on Mix-lehdestä vuodelta 2002. Ingressissä kirjoitetaan:

"Lämpimän etno- ja ekohenkiseen tilpehööriin kyllästyneet voivat sisustaa koppinsa rohkeasti muovilla, jota löytyy luonnollisesti kaikissa luonnottomissa muodoissa ja väreissä."Klikkaamalla kuva isommaksi!

Kuvasta löytyy kaikkia ihanuuksia, kuten huomata voi.

Pumpattava radio, tähtikehykset, puhallettava höyhenillä täytetty tyyny, seinälle kiinnitettävä lehtiteline, muovinen kultakalalamppu, kännykkäteline, cd-telineet, Tiimarin vessaharja, Bart-tabletit, puhallettava aurinkopeili, Tiimarin muovinen teline, Milano-palli, suihkumatot, piikkikala-herätyskello, Powerpuff Girls -roskis, hirvensarven mallinen teline, kahdenistuttava puhallettava sohva, pölyhuiska ja muoviset gerberat. 

Niin, gerberoiden hehku ei suinkaan taittunut vuosituhannen vaihteeseen.

Oliko jollakulla näitä ihania puhallettavia huonekaluja tai kenties vain suurta ihastelua niitä kohtaan? Onko puhallettavalla sohvalla hyvä istua?

12 kommenttia:

 1. Voi, mun suuri unelma lapsena oli saada puhallettava tuoli/sohva! Ja miksei edelleenkin olis ;D

  VastaaPoista
 2. Tottakai sitä yksi puhallettava tuoli piti olla! Se oli punainen ja siinä oli - yllätys yllätys - gerberoiden kuvia. :D Epämukava kun mikä, mutta kyllä sitä huoneessaan piti!

  VastaaPoista
 3. Ahahah, mulla oli ihana pinkki puhallettava nojatuoli. Onneksi oli sentään sellainen muovinen jalalla poljettava puhalluskoje, että tuolin sai vähän nopeammin istumakuntoon. Tosin en siinä koskaan istunut, koska se haisi pahalle ja oli ihan älyttömän epämukava : D

  VastaaPoista
 4. Voih, olisin niiiin kovasti halunnut puhallettavan nojatuolin, mutta valitettavasti jouduin tyytymään puhallettavan nojatuolin muotoiseen kännykkätelineeseen, johon 3110-mallini sujahti täydellisesti. ;)

  VastaaPoista
 5. Muistan aikanaan lukeneeni tuota samaa lehteä ja aukeamaa syvästi huokaillen, niiin siistiä! Multa löytyi ainakin tuollainen kokolattiamaton ylempänä mainitsema puhallettava kännykkäteline ja sydämenmuotoinen valokuvakehys. Jonkinlainen höyhentyyny oli myös. Ja reppu! :')

  Kaverin luona oli tällainen melkein kattoon asti yltävä pinkki alien, siitä olin superkade. http://www.thepartyworks.com/ip/images22/225403/85339.jpg

  VastaaPoista
 6. Varmaan puhallettava tyyny löytyi joskus muttei mitään sen kummempaa. Muistan tän aukeeman ja varmaan joskus haaveilin pinkistä puhallettavasta tuolista. :)

  VastaaPoista
 7. Mäkin olisin niin halunnut sellaisen puhellattavan tuolin (kaverilla oli ja olin älyttömän kateellinen), mutta kuten kokolattiamattokin kommentoi, niin tyytyminen oli vastaavanlaiseen kännykkätelineeseen.

  Sen lisäksi mulla oli tuollainen puhallettava koristetyyny, jonka sisällä leijaili höyheniä (äärimmäisen epämukava, kun kokeilin joskus nukkuakin sillä) ja tuon auringonmuotoisen valokuvakehyksen omistin myös (on muuten edelleen jossain tallessa). Tuo valokuvakehys oli mielestäni noista kaikista se "järkevin", vaikka siihen ei normikokoinen valokuva millään mahtunut. Muistaakseni pidin siinä sitten lehdestä leikkaamani lempibändin kuvaa.:D

  VastaaPoista
 8. Tästä tekstistä tuli mieleen Barbie-nuket, joilla oli puhallettavat tuolit. Yleensä ne oli pinkkejä, violetteja tai ihanan limenvihreitä Muovikehykset kyllä muistan :)

  VastaaPoista
 9. Luin "kauhistuttava puhallettava sohva" ja sitähän se nykynäkökulmasta kieltämättä on :D Meillä oli siskon kanssa puhallettavat jakkarat, sellaiset isot ja pyöreät. Läpinäkyvää muovia, jonka sisällä oli kirjavia muovilärpäkkeitä. Aivan kamalat istuttavat, ahteri hikosi ja luisui minne sattuu, mutta pitihän ne nyt saada...

  Oli myös edellämainittu kännykkäteline ja Kanarialta raahattu kirkkaankeltainen puhallettava reppu! Se oli kyllä suunnaton ylpeydenaihe. :)

  VastaaPoista
 10. Mulla oli muistaakseni puhallettava valokuvakehys, etten olisi voittanut jostain huvipuiston narunvedosta tai jotain sellaista... Kyllähän noita nojatuoleja himoittiin, mutta mahtoi kyllä olla epämukavat näin jälkikäteen ajateltuna! Etenkin näin helteellä. ;)

  VastaaPoista
 11. Näiden kaikkien ylistävien kommenttien jälkeen en ehkä olekaan kamalan katkera siitä, ettei mulla koskaan ollut sitä puhallettavaa tyynyä tai tuolia :D

  VastaaPoista
 12. Minulla oli puhallettava muovituoli ja muihin kommentteihin nähden - siinä oli mukava istua! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.