keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Omo-info, kuinka voin auttaa?Kenties mainostemppuna, kenties huolesta suomalaisten pyykkiä kohtaan, Omo-pesuainevalmistaja lanseerasi 1990-luvun jälkipuoliskolla puhelinpalvelun nimeltä Omo-info. Mahtava ajankuva hetkeltä, jolloin Internet oli murtautumassa läpi!

Tämä mainos löytyi vuoden 1997 Suuresta Käsityöstä (11/1997), mainoksia tietysti lienee ollut julkaisussa jos toisessakin. Omo-infoa mainostettiin myös televisiossa. "Omo-info, kuinka voin auttaa?" Alla olevasta mainoskoosteesta Omo-infon mainos löytyy kolmen minuutin kohdalta, maaliskuulta 1998.
"Haluamme auttaa sinua, jotta pyykinpesusi sujuisi helpommin ja saisit pyykkisi puhtaammaksi. Siksi olemme ottaneet  käyttöön Omo-infon, jonne voit soittaa kun tarvitset neuvoja pyykinpesuun.

- Mitä teen tahroille, jotka eivät lähde pesussa?
- Voiko tämän vaatteen pestä koneessa?
- Mikä pesuaine sopii värillisille vaatteille?
- Onko olemassa hajusteetonta pesuainetta?

Soita Omo-infoon, kun sinulla on pyykinpesua koskevia kysymyksiä."Omo-infon kulttimaine perustui ensinnäkin siihen, että numeroon soittaminen oli ilmaista. Niinpä puhelinlinjalle alkoikin päätyä oikeiden pyykkiongelmien lisäksi kaikenmoisia pilapuheluita, ja mistä tiedän, vaikka se olisi niittänyt suosiota myös yksinäisten ihmisten juttuseurana.

Minunkin kaveripiirissäni Omo-infoon soitettiin pilapuheluita. Tosin taisimme keksiä jotain "oikeita pyykkiongelmia", emme esimerkiksi kertoneet itse pudonneemme maaliämpäriin tai jotain muuta hieman vähemmän uskottavaa. Ilmeisesti Omo-infon työntekijät saivat kuitenkin kuultavakseen kaikenlaisia vitsejä ja tarinoita. Omo-infoon liittyviä muistoja löytyykin noilta yleisimmiltä keskustelupalstoilta. Mites on teidän laita, saitteko tekin toteutettua teini-ikäisyyttänne Omo-infon avulla? :D8 kommenttia:

 1. Mahtavaa :D Juuri kerroin tästä mahtavasta Omo-infosta 90-luvulla syntyneille nuoremmille kavereille jotka ei tästä hienoudesta tienneet mitään.

  VastaaPoista
 2. Kröhöm, tunnustan myös soittaneeni pilapuhyeluita tuonne... En kyllä enää muista, mitä sanoin :D

  VastaaPoista
 3. Joo, nokkelana alakoululaisena tuli soiteltua Homo-infoon. Voi niitä Omo-infon tätireppanoita!

  VastaaPoista
 4. Muistan kyllä nuo mainokset. Kertaakaan en kuitenkaan tainnut omo-infoon soittaa.

  Kiitos flashbackista :)

  VastaaPoista
 5. Voi, voi. Nuokin työpaikat ovat kadonneet aivan turhina. Paljonkohan Omo-infon työntekijöille maksettiin ja millä meriiteillä sinne pääsi töihin?

  VastaaPoista
 6. Joo homoinfo-nimellä mäkin sen muistan. Mutta kyllä, teini-ikäisyyttäni toteutin minäkin muistaakseni omoinfo-sähköpostin kautta, ja vastausosoitteeksi kaverin sähköposti. Kysymys taisi olla jostain spicegirls-paidasta ja sen traagisesta kuvitteellisesta onnettomuudesta.

  VastaaPoista
 7. Hahah. Muistampa tarinan,että jotkut poijaat olivat kyselleet, miten rahaa pestään :D

  VastaaPoista
 8. Onkohan se ollu tämä vai joku muu Omon mainos, mistä pieni minä hämmenty aikanaan :D Toi slogan kuulostaa kyllä äärimmäisen tutulta, mut tuntuu et oisin ollu nuorempi ku 7-vuotias... Mut voin olla väärässäkin.
  Anyway, se pointti:

  Muistan siis pienenä ihmetelleeni aina tota Omoa, koska luulin et siinä sanotaan ja et sen tuotteen nimi on Homo, ja ihmettelin et miks pesuaineella on kirosana nimenä! Ja kyllä, luulin nuorempana homon olevan kirosana :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.