tiistai 18. maaliskuuta 2014

Blondi tuli taloon 2010-luvun silminViikonlopun ja alkuviikon aikana korkkasin jokin aika sitten ostamieni Blondi tuli taloon -dvd:iden pinon. Niitä oli ainakin vielä jokin aika sitten mm. Citymarketissa myynnissä kolme kpl = 10 euroa tarjouksella. Valikoimaan kuului myös ainakin Puhtaat valkeat lakanat, Sydän toivoa täynnä sekä Ruusut aika -ohjelmat. Kaikki ehtaa ihanaa ysäriä!

Sitä katsoessani tuli kuitenkin mieleen, miten hidastempoinen tuo sarja todella oli. Yhdessä jaksossa ehditään tavallisesti seuraamaan kahta tai korkeintaan kolmea käytyä keskustelua, eikä jännittävistä, dramaattisista kohdista ole tehty suuria huipennuksia. Toisaalta se siis kuvaa elämää sellaisena kuin on, mutta näin 2010-luvun silmin eron nykyohjelmiin kyllä huomasi.

(Ja lisäys noin pari viikkoa myöhemmin: Eikä, jaksoissa on mainittu muun muassa se, pitäisikö Suomen liityä EU:hun sekä Laura Voutilainen! Ihanaa, kun sarjassa viitataan ajankohtaisiin asioihin.)

Monet 90-luvun ohjelmat ovat kestäneet hyvin aikaakin, esim. jotkin lastenpiirretyt tai vaikkapa Twin Peaks. Myös Puhtaat valkeat lakanat on ollut todella positiivinen yllätys näin aikuisiällä. Jotkin toiset kotimaiset draamat taas näyttävät aika vanhentuneilta. Ei silti, että olisin pettynyt ostokseeni, kyllä noita jaksoja katselee ihan mielellään, kunhan vaan alkuhämmennyksestä selviää! Etenkin kun en kaikkia Hanskin, Hannun ja Margitin juttujen käänteitä muista tai tiedä.

Onko teille tullut samaa vastaan? Miltä 1990-luvun ohjelmat näyttävät nyt? 

Tässä Blondi tuli taloon -sarjan ehkä menevin osa, eli alkutunnari. Sen musiikki on kyllä mainion ysäri ja mieleenjäävä!


Viime huhtikuulta löytyy laajempi postaus Blondi tuli taloon -sarjasta.

6 kommenttia:

 1. Hyvä sarja! Kuten Sydän Toivoa täynnä, Ihmeidentekijät ja siitä jatko osa Parhaat vuodet. Löytyy kaikki hyllystä :P

  "Vm.89"

  VastaaPoista
 2. Itse tuli jokunen kuukausi takaperin löydettyä tämä sarja hdfin:stä ja katsoinkin muutaman sarjan. Kyllä ero nykyisiin sarjoihin on valtava :D Itse suosikkini suomalaisista on puhtaat valkeat lakanat, joita olen metsästänyt marketeista ja muualta koskaan niihin vielä törmäämättä! O_O Löysin vasta ekaa kertaa blogiisi ja melkein järkytyin kun mieleen palautui elävä muisto melkein jokaisesta kinder-yllätyksestä jotka bannerissasi esiintyy :D

  VastaaPoista
 3. Kiinnostuneille tiedoksi että Puhtaat valkeat lakanat sekä Blondi tuli taloon löytyvät netistä ainakin CDON.comista ja Discshop.fistä, boksit maksavat noin parikymppiä. Siitä vaan fiilistelemään :)

  VastaaPoista
 4. Katselin viime vuonna kaikki Blondi tuli taloon -jaksot, lainasin boksit kirjastosta :) Tykkäsin lapsena tästä sarjasta kovasti ja kyllä käsikirjoitus yhä toimi! Toki tyyli oli erilainen kuin tämän päivän sarjoissa, mutta mielestäni 90-luvulla tehtiinkin melkein parasta viihdettä. Monet 90-luvun leffatkin ovat yhä suosikkejani.

  Blondistahan taidettiin tehdä jokin tv-elokuva sarjan jatkoksi? Onkohan sitä saatavilla missään?

  VastaaPoista
 5. Ruusun aika ja Ihmeiden tekijät on ihan ykkössarjojani. Olen aina pitänyt rauhallisuudesta ja ruusun aika boxit on kyllä parasta katsottavaa sen vuoksi. Ihmeidentekijöisssä olen huomannut että siinä on paljon puhetta mutta vähän toimintaa. Mutta ah, niin ihanat näyttelijät. Matti Ranin, Matti Olavi Ranin, Anu Hälvä..
  Blondia en ole katosnut pitkåään aikaan, tänään lainasin juuri ekan kauden kirjastosta. Muistelen että siinä juoni kyllä kulkee suht hitaasti, ehkä ärsyttävänkin hitaasti. Mutta minkäs sille mahtaa että Anu Hälvä on niin ihana. On nämä ysärisarjat kumminkin niin upeita, verrattuna näihin nykyajan ohjelmiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.