keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Joulupostia (ja Mauri Kunnas)

Jouluaatto on OHI kolmen viikon kuluttua. Puistattavaa.

Vielä on kuitenkin aikaa lähettää joulukortteja, jos vain perinteistä postia suosii. Itse olen askarrellut joulukortteja pitkin vuotta, mutta näinkin perinpohjaiselle jouluihmiselle käy yleensä niin, että postitan kortit viimeisenä mahdollisena päivänä. Elämänhallintaa ja silleen.

1990-luvulla joulupostimerkit olivat vähintään yhtä hienoja kuin nykyäänkin. Tarra-arkkeja nämä ei tosin olleet, vaan kiinnittäminen tapahtui perinteisesti nuolemalla.

1990-luvun joulupostimerkkejä.


Vuonna 1996 joulupostimerkit suunnitteli Mauri Kunnas, yhteensä niitä oli itseasiassa kolme erilaista: niissä kahdessa muussa oli pomppiva joulupukki tai poroja revontulien alla.

Vuonna 1996 Posti tarjosi Mauri Kunnaksen kuvittamalla kampanjalla mahdollisuutta tilata kotiin aito joulupukin kirje.

Tämä mainos on Kotivinkin Joulu-lehdestä
vuodelta 1996. 


"Rakkaasi saa joulun alla huisin jännittävän kirjeen, kun käyt lähimmässä postissa 30 mk mukanasi. Muista rakkaitasi 13.12. mennessä, ulkomailla asuvia viimeistään jo 29.11. Voit tehdä tilauksesi soittamalla ma-pe klo 8-20 numeroon 0600-1-1224 (30 mk+ppm/puhelu/yksi kirje)."

Mauri Kunnas liittyy jouluun toki monella tavalla. Joulupukki-kirja julkaistiin jo vuonna 1981, yksityiskohtaisissa kuvissaan ja värikylläisyydessään se oli lapsuudessa yksiä parhaista kirjoista. Kunnaksen animaatiota Joulupukki ja Noitarumpu on taasen katsottu suvussamme aattoisin vuosi toisensa perään. Tänäkin vuonna Noitarumpu tulee televisiosta,  klo 17.

Saiko joku joulupukilta kirjeen?

Tässä J. Karjalainen esittää
Joulupukki ja Noitarumpu -animaatiosta
tuttu kappale Joulupukin töissä.


4 kommenttia:

 1. Voi ei miten voi niin elävästi muistaakaan noi postimerkit.. Aivan kuin ois eilen vasta noita kortteihin liimaillu mummon apuna :)

  Mä halusin monena jouluna ton kirjeen pukilta.. Mutten koskaan saanu :(

  VastaaPoista
 2. Mä sain tuon kirjeen penskana! Olin ihan ooh ja se on tietääkseni vieläkin jossain äidin kätköissä tallessa. Jesses, mikä muistikuvaryöppy nousi tuosta mainoksesta. Joulupukki ja Noitarumpu kuuluu myös joka joulu katsottavien listalle. <3

  VastaaPoista
 3. Ah muistan tuon kirjeen! Olin ihan onnessani, vaikka tiesin Joulupukin höpöhöpöksi. Mutta olise silti jännä kun taisi omalla nimellä puhutella ja kertoi nukesta, joka juuri oli lahjalinjastolla pakattu. Oli hämmentävää pienelle mielelle, kun olin silloin juuri tainnut toivoa BabyBornia lahjaksi. : D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että jotkut on oikeasti saaneet noita aitoja joulupukin kirjeitä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.