torstai 18. lokakuuta 2012

Muotia syyskesältä 1997

Selailin vanhoja 1990-luvun Suuri Käsityö -lehtiä ja erityisen vaikutuksen minuun teki numeron 8/1997 juttu nuorille suunnatusta style-mallistosta. Jutun otsikkona on Back to school - Tytöt, nyt ommellaan! Olen ennenkin sanonut hyvin monien ysärijuttujen jostain syystä kulminoituvan kohdallani vuoteen 1997, joten ei ihme, että juttu kolahti. Siinä nimittäin esitellään ysärimuotia juuri sellaisena, millaiseksi minä sen muistan. Mukana on niitä tärkeimpiä elementtejä, jotka ysärimuotiin noin kaiken kaikkiaan liitän: värit, materiaalit, mallit. Jes. Näyttänee teistäkin tutulta?Itse, syystä tahi toisesta, yhdistän yhdeksänkymmentälukuun erityisesti oranssin ja kirkkaanvihreän. Ehkä osin siksikin, että minulla oli ysärin loppupuolella ihana kirkkaanvihreä tuulitakki, siskolla taas samanlainen oranssina. Näissä kuvissa siihen yhdistyy erityisen usein myös sähkösininen, mikä sekään ei sinänsä tunnu vieraalta, vaikken sinisestä koskaan olekaan liiemmin välittänyt. Siis kirkkaita värejä, mutta kuitenkin eri sävyissä kuin 1980-luvun neonvärit. Erityisen ysäriltä tuntuu myös materiaalina muovi, kuten vaikka tuossa yllä olevassa kuvassa tuo hame. Samoin alla on keltaisesta ja punaisesta saatu väännettyä aika teknohenkinen mekko. Tuo päässä varmasti kelpasi nojailla Aikakoneen ja Mascaran keikoilla!Minullakin oli kirkkaan oranssi farkkukankainen lyhyt liivi... Muun muassa kolmosluokan luokkakuvassa lukuvuodelta 1996-1997. Mä olin niin muodin aallonharjalla! 

Ja vielä Clueless-henkisiä minimekkoja. 1990-luku on kiva yhdistelmä maksimekkoja ja minihameita, mitä varmaan voisi kyllä väittää myös vuodesta 2012.Kaikki kuvat: Suuri Käsityö 8/1997.

1 kommentti:

  1. No on kyllä ysäriä! Vaikka periaatteessa pidän väreistä ja pukeudunkin värikkäästi, niin kyllä nämä silti näyttävät auttamattoman vanhanaikaisilta. Materiaalit ja mallit tietysti tekevät paljon.

    Minä en kyllä tainnut pukeutua ihan noin kuin näissä kuvissa. Jännä muuten, että 2000-luvun alussa muodissa olivat taas aika ankeat värit. Minullakin oli paljon harmaata ja mustaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.