torstai 2. elokuuta 2012

Es wird viel passieren - Marienhof

Vaikka saksalaisista tv-sarjoista useimmiten tulevatkin mieleen Suomessa pyörivät poliisisarjat, niin jo 90-luvulla meitä hellittiin myös saksalaisdraamasaippualla. Marienhof tuli arki-iltapäivisin ennen Jyrkiä, ja jo siis puhtaasti olosuhteiden pakosta sitä tuli katsottua vuosikaudet. Kyseinen sarja olikin minulle lähinnä ysärisarja niin pitkään, kunnes Sub alkoi taas näyttää sarjaa about pari vuotta sitten. Pari uudempaa jaksoa katsoneena voin todeta (paitsi että tietysti 90-luvulla sarja oli parempi ;) ), että mukana on edelleen pari tuttua hahmoa.

Andrea ja Billi.

Marienhof sijoittuu Kölnin kaupunkiin ja yhteen sen korttelin elämään ja asukkaisiin. Sarjaa on kuvattu vuodesta 1992 ja sitä tehtiin vuoteen 2011 saakka. Yhteensä tuhansia jaksoja. Ihmissuhteisiin painottuvassa sarjassa seurattiin niin aikuisia kuin kouluakäyviä nuoriakin, ja olihan siellä taustalla myös muutama vanhempi hahmo. Ihan perusdraamaa kaikinpuolin. Parhaiten muistan muun muassa nuorten kommuunin, Charlien huumeongelmat, Töppersin jolla oli itseään puolet pienempi vaimo Annalena, punahiuksisen Ingen (joka oli ainoa hahmo, joka oli mukana sarjassa aivan alusta loppuun saakka) sekä tietysti sen, että sarjassa oli lesboja. Eiväthän seksuaalivähemmistöt vielä tuolloin olleet kovinkaan edustettuina televisiossa. Voi Andrea ja Billi ^_^ (tuossa video vuodelta 1997, kivan värikäs ysärikoti muuten ja tietysti taustalla soi myös Backstreet Boysin I'll do anything for you). En toisaalta osaa sanoa, oliko se lopultakaan mitenkään kovin kummallista, että sarjassa suuteloi naispari. Ei kai sitä lapsena vielä ole täydellisen ehdollistunut vallitseviin parinsuhdemuotoihin. Andrea oli kuitenkin yksi lempihahmoistani, tai niin olisin muistavinani.

Ja niin, näyttelijöitä erityisesti ihana Judith Hildebrandt, joka esitti Tinkaa. Eli sama näyttelijä, joka on myös saksalaissaippuassa Lemmen viemää. Ihana nainen, joka on muuten vain 148 senttiä pitkä. Ei oo pienuus mikään este :)

Marienhofin alkutunnari vuodelta 1998. Vuosien 1998 ja 1999
alkutunnareissa heilui eniten tutunnäköisiä hahmoja, joten täysin
siltä pohjalta valitsin juuri tämän ysärivuoden.

Ja vielä: Tämä alkutunnarissa soiva S.O.S:n kappale Es wird viel passieren on mielestäni törkeän hyvä! Ja tämä 1990-luvun tummansininen tunnarin visuaalinen ilme on tietysti myös ihan klassikko noine lentävine roolihenkilöiden kuvineen. Sehr gut!

2 kommenttia:

  1. Videoklipistä en mitään ymmärtänyt, mutta tunnarin kyllä muista! Tätä me aina isoveljen kanssa katsottiin iltapäivisin :D

    VastaaPoista
  2. Tämä oli yx mun suosikki ohjelmista kaipaan kovasti =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.