keskiviikko 15. elokuuta 2012

Chymoksen karkkeja ja muuta oleellista

Lisää karkkimuistoja! Näyttääkö tutulta?


Nämä Chymoksen Jelly-karkit ovat vuodelta 1990. Ollessani ihan pieni äiti leikkasi saksilla karkit minulle pienemmiksi paloiksi. Veikkaanpa, että kerta-annokset olivat tuolloin perin pieniä kokonaisuudessaankin. Enpähän sitten päässyt tukehtumaan enkä sokerihumalaan. Kenties leikkauksen kohteeksi pääsivät nämäkin eksoottiset eläinhahmot.

Pala suomalaista karkkihistoriaa: 1990-luvulla Chymokselle kuuluivat myös nykyisin Fazerin lipun alla purjehtivat Ässä Mixit ja Missä Xät. Chymoksen makeistuotanto siirtyi Fazerille vuonna 1993, ja lopulta Chymos lakkasi olemasta vuonna 2006 sen sulautuessa kokonaan Cloetta Fazeriin. 

Siksi minusta onkin hieman hassua, että allaolevissa Ässämixien kuva on otettu mainoksesta, jonka väitettiin olevan vuodelta 1995, mutta pussin kyljessä on edelleen Chymoksen logo. Niin tai näin, tältä nuo herkut 1990-luvun puolivälin tuntumassa näyttivät. Enpä tiennyt sitäkään, että wanhaan hywään aikaan Hyvää makumaasta -karkkeja sai sekoituksen lisäksi myös halutessaan pelkkänä salmiakkina tai hedelmäkarkkeina.


Minulle tuli yllätyksenä myös se, että MissäX-karkkeja sai jo näin varhain, ekat omat varmat muistoni kun ovat 2000-luvun alusta. Näitä kirpeitä nameja sattui minulla nimittäin olemaan omalla rippileirilläni eväänä. Mutta näin. Tuo ÄssäMixin pussi näyttää kyllä tutulta. Muutosta on tapahtunut, mutta yllättävän vähän. Mihinkäs sitä brändiä muuttamaan. Onneksi on jotain pysyvyyttäkin maailmassa.


2 kommenttia:

  1. Oih noi eläimet ja madot! Mä söin myös usein juurikin niitä pelkkiä Hyvää makumaasta hedelmäkarkkeja, en siis edes tiennyt (tai välittänyt siitä, että) salmiakkeja oli :P

    VastaaPoista
  2. jelly on jees! se taisi olla tunnari mainoksessakin? mä niiiiiiiiiiin rakastan tälläsiä karkkimuistojuttuja. oi ihanaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.