keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Juhannushuumaa Vaasan Rantarockissa

Suosikki 8/99.

Näin otsikoi Suosikki vuonna 1999 juttuaan, jossa kerrottiin siitä, miten tuon vuoden Rantarock oikein oli sujunut. Kyseessä oli monen aukeaman juttu kaikista suurimmista kesän festareista. Vastaavia artikkeleja oli tietysti monina muinakin vuosina.

"Vaasan helteessä bailasi kolmen päivän ajan tuhatmäärin hurmosta hakevia nuoria.
   Torstain esiintyjäkaartista Don Huonot, La Cream, Eagle-Eye Cherry, Sash, Coconut Girl, Sash featuring Inka, Infernal, A-Tyyppi, Bomfunk MC's ja New Londonbeat, sähläyskynnyksen ylittänyt Donkkarit [Tuuven huomio: Donkkarithan on Don Huonot, se mainittiin jo!] ja La Creamin kaunis Tess.
   Ilkeät juorukellot kihersivät Tessin ympärillä. Pitkään on supistu korvasta korvaan, että povekas nainen ei laula levyllään. Huhumylly kasvaa, kun luotettava taho vihjaa Tessin seurustelevan levy-yhtiönsä tiedottajan kanssa. Mutta Vaasassa barbie-muotoinen naikkonen haikaili bodatun järjestysmiehen perään. Muskelimies sattui juttelemaan erään radiojuontajan kanssa ja kimmastunut Tess jätti festarialueen taaksensa." (Suosikki 8/99)

Juoruilua jee! Kuten Suosikin tyyliin sopikin.

Festarin kanssa samaan aikaan toki julkaistiin myös hieno Rantarock-cd (ei tainnut olla c-kasettina tätä).Rantarockissa esiintyivät kaikki 1990-luvun parhaimmat eurohumppayhtyeet ja monia suomalaisia rockbändejäkin. Itse muistin tapahtuman enemmän nimenomaan tekno- ja dancehuumana, mutta lauteilla olivat niinikään vielä punk-vaihettaan elävä Apulanta kuin vaikkapa Tehosekoitin ja jo mainittu Don Huonotkin.

YouTubesta löysin tanskalaisen Daze-yhtyeen suosikkikappaleeni Rantarockissa livenä esitettynä, In the middle of the night. Hämmentävää, en ole kuullut sitä sitten 90-luvun! Pidin siitä edelleen. Sillä tavalla kuin eurodancesta nyt pidetään. Ja pitää muuten sanoa etenkin tuon Daze-videon perusteella, että niin vahvassa humalassa on suurin osa katsojista, että tuskin muistivat seuraavana aamuna edes nähneensä Dazea. Juutuupista löytyy kasoittain muitakin videoita ja muun muassa MoonTV:n raporttia sieltä kesältä 2001. Tuo sama vuosi oli viimeinen, jona Rantarock aikansa muodossa järjestettiin Vaasassa. Erään aikakauden päätös mielestäni. Eurodancebuumi ja ketkuttavat puolialastomat laulutaidottomat tytöt taustanauhoineen alkoivat kenties olla hieman menneen talven lumia (tosin sama on jatkunut tähän päivään saakka Euroviisuissa...), eikä vastaavaa festaria mikään muukaan taho enää järjestänyt. Rock kuului muille festareille ja enemmän hiphop-elämään kuuluvaa musiikkia kuultiin muualla.

Rantarockissa esiintyi armaana 90-luvun viimeisenä kesänä muun muassa ihana E-Type.


Arvostan kahta rumpusettiä, mutta jos korvasi hajoavat huonosta laulamisesta, älä katso videota! Mutta toisaalta laulaja Linda Anderssonin vaateparsi on ihan näkemisen arvoinen. Ysäri"muotia" oudoimmillaan.


Ihanaa juhannusta teille!


3 kommenttia:

 1. E-type on suhteellisen suosittu vielä Länsinaapurissa :) Terv. vm -85

  VastaaPoista
 2. Saanen ilmoittaa, että Euroviisuissa kaikkien laulujen täytyy olla livevetoja, ainoastaan taustat tulee nauhalta. Ja jos on viime vuosina viisuja katsonut niin on varmasti huomannut tason nousun mitä laulajiin tulee. T. Viisutosikko

  VastaaPoista
 3. E-Typen naislaulut tuli muuten taustanauhalta, videon nainen on tanssija joka palkattiin lipsynccaamaan ja näyttämään seksikkäältä ;D Kyllä ruottalaiset osaa!

  Kiitos mahtavasta blogista, oon viihtynyt jo useamman tunnin lapsuuteni ysärimaailmassa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.