tiistai 6. maaliskuuta 2018

Arvonta: Voita liput Kansallismuseon Barbie-näyttelyyn!


Kuva: Omia, aikuisiällä hankittuja Barbie-nukkeja: Benetton-Ken ja Benetton-Barbie vasemmalla, keskellä Barbie Summit -nukke, oikealla Totally Hair Ken sekä Hawaiian Fun Barbie vuoden 1994 vaatteissa.

Mikä on sinulle tärkeä Barbie-muisto? Mikä oli lempi-Barbiesi, tai mistä nukesta vain haaveilit? Leikitkö enemmän Sindyllä ja Petralla kuin Barbeilla? 

Alkaessani kirjoittaa sarjaa ysäribarbeista en tiennyt, että Kansallismuseoon on tulossa ensi kesäksi Barbie-näyttely. Sekin tietysti jossain kohtaa minulle valkeni. Nyt ponkaistaankin pystyyn pieni arvonta! Palkintona lähtee pääsylippuja tulevaan näyttelyyn (yhteensä 4 kpl).

Eli tee näin:
Kirjoita tähän postaukseen tai johonkin jo julkaistuun tai maaliskuussa tulevaan Barbie-aiheiseen kirjoitukseeni oma Barbie-muistosi! Lyhyt tai pitkä, surullinen tai onnellinen, nostalginen tai mitä nyt mieleen tuleekaan. Jos olet jo kirjoittanut muistojasi, en tietenkään vaadi keksimään uusia, mutta kommentoi siinä tapauksessa kuitenkin, että haluat osallistua kilpaan.

Kilpailuaikaa on kiirastorstaihin 29.3.2018 saakka, arvon voittajat pääsiäisen aikana.

Barbie - The Icon -näyttely on esillä Kansallismuseossa Helsingissä 27.4.–26.8.2018, ja Kansallismuseo myös tarjoaa arvonnassa olevat pääsyliput.

12 kommenttia:

  1. Mulla on suurin osa vanhoista barbeista vieläkin porukoiden luona tallessa. Muutaman olen kaverin tytölle lahjoittanut. Parhaan kaverin kanssa ala-asteaikoina toisten luona vieraillessamme piti aina ensin miettiä mitä barbeja pitää ottaa mukaan. Ehkä rakkain nukke on kuitenkin hää-Midge jostain 90-luvun alusta, jota olin kovasti lahjaksi vanhemmilta toivonut. Sitä riemun määrää, kun se synttäreinä paketista paljastui! Sillä on leikitty aikoinaan niin paljon, että hän on nykyään vähän lyhytkaulainen, kun pää putosi, mutta leikit jatkuivat, kunhan kaula oli jälleen upotettu tarpeeksi syvälle päähän. :')

    VastaaPoista
  2. Mulla on kaksi Suurta Barbiemuistoa :)

    Sniikkailtiin mun kaverin kanssa heidän perheen joululahjapiiloon ja varovasti pakettia avaamalla saatiin selville, että hän saa iki-ihanan Persikka Barbien!
    Toinen suur-elämys oli, kun sain pitkän anelun jälkeen "neekeribarbin" (kuten sitä silloin täysin viattomasti kutsuin). Ai että se oli niin kaunis!

    Kiitos tosi kivasta blogista, jossa kommentoin nyt ekaa kertaa :)

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti rakkain Barbiemuistoni (josta en kuitenkaan ole kovin ylpeä) sijoittuu erääseen lapsuusajan uudenvuoden päivään. Olin ollut kaverilla yötä ja meille oli jäänyt aattoillan paukuttelusta muutamia ylimääräisiä papatteja ja isoja kiinalaisia. Kaverin naapuriperheen ”pihalelulaatikossa” oli muutamia vanhoja barbienukkeja, jotka näppärinä poikina ”lainasimme” leikkeihimme.

    Voi pojat sitä vilpitöntä lapsen iloa, joka syntyi varastettujen barbienukkejen räjäyttelystä omakotitaloalueen lähimetsikössä ;)

    VastaaPoista
  4. Barbit oli ihan parhaita, edelleen säkillinen jossain varastossa tallessa. Ostin aina omilla säästöillä lisää barbeja, maksoi muistaakseni n. 120 markkaa. Yksi Barbiemuisto on sellainen kun kirpputorilta ostettiin Barbie ja kotona sitten paljastui että se oli käsipuoli :( Myyjän ryökäle oli pukenut Barbielle sellaisen takin että eihän sitä siinä tilanteessa huomannut että toinen käsi oli vähän katki. No siitä tuli sitten sellainen Barbie minkä hiuksia värjättiin punaisella kreppipaperilla ja taisi se saada jotain tatuointejakin, mitään muita nukkeja en ikinä tuhrinut. Yksi toive Barbi oli hula hula Barbie, muistan vieläkin sen mainoksen rallatuksen "hula hula Barbie ja hiukset Hawajin..", no sainkin sen joksikin lahjaksi, mutta olin jo ennakkoon nähnyt kuinka äiti osti sen kun oltiin markkinoissa :D

    VastaaPoista
  5. Ei suurta tarinaa, mutta aivan ehdoton suosikki barbieni on Hollywood Nails Barbie. Oli jo pienempänä mielestäni kaunein ikinä ja on vieläkin. Aikuisena bongasin kirppikseltä vastaavan nuken (ilman oikeita vaatteita ja tavaroitaan tosin), mutta muutoin hyvässä kunnossa olevan, joka oli pakko ostaa paremmaksi versioksi. Alkuperäinen on elämää nähneempi, esimerkiksi nivelet ovat jo aivan löysät. Eräs suosikkileikkejä talvella oli tehdä nukesta kunnon jääkuningatar ja pukea nukke valkoiseen kunnon laahusmekkoon ja laittaa jäihin eli astiaan täynnä vettä ja jättää pakkaseen lumen alle. Oli niiiiiin kaunis jäätynyt lumikuningatar!

    VastaaPoista
  6. Niitä on paljon... Muistan kun sain kirpputorilta kauan himoitsemani ultra har barbin tummahiuksisena. Ja kaikki ne leikit, jossa tuntikausia askarreltiin kotia ja vaatteita, eikä koskaan päästy varsinaiseen leikkiin saakka. :D
    Mukana arvonnassa
    Villavalkea@yahoo.com

    VastaaPoista
  7. Mulla on niin paljon Barbie-muistoja! Asuin pienenä Lapissa, ja kun kävimme Rovaniemellä, oli aivan ihanaa päästä Citymarketin Barbie-hyllylle ihailemaan nukkeja ja jemmailemaan noita Barbie-kuvastoja. Rovaniemellä oli myös lelulauppa Lelutapulissa lasivitriinissä kalliita keräilybarbeja, jotka sai mut sekoamaan, esim. Scarlett O’Hara barbie! Varhaisin Barbie-muistoni on, kun neljävuotiaana olin lähdössä mummoni kanssa kesälomareissulle, ja äiti antoi minulle lähtöaamuna uimapukuisen Barbien ja Barbie-lehden.

    emma.kerkela@icloud.com

    VastaaPoista
  8. Mulla oli sängyn alla iso laatikollinen barbeja ja barbien vaatteita ja tarvikkeita. Sain joka joulu ainakin yhden uuden barbien ja joskus muulloinkin. Pidin enemmän kuitenkin Sindyn ulkonäöstä ja valitsinkin usein mieluummin Sindyn. Minulla oli myös Sindyn mies, Paul, mutta ei muistaakseni yhtään Keniä. Ehkä tärkein barbi minulle oli kuitenkin Pocahontas, joka oli ainoa, jolla pidin aina sen omia vaatteita päällä. Tykkäsin kovasti leikkiä yksin, koska silloin sai itse päättää leikin juonen eikä tarvinnut kinastella kaverin kanssa barbien kohtaloista :D

    VastaaPoista
  9. En voisi kuvitellakaan myyväni lapsuuteni barbeja, ne ovat vielä säilössä äitini kellarikomerossa. Lapsuuteni barbileikit pääsivät kunnolla vauhtiin vasta ala-asteen lopussa, jolloin kehittelimme kaverini kanssa koko viikonlopun pituisia leikkejä. Omat barbini olivat suurimmaksi osaksi perusbarbeja, mutta muistan sen ihanan hetken, kun sain joululahjaksi lentoemäntäbarbin. Anitaksi nimeämälläni barbilla oli trendikäs polkkatukka ja perässä vedettävä matkustuslaukku. Muutama vuosi sitten löysin kirpputorilta pöydän, jossa myytiin naurettavan halvalla erilaisia ysärileluja ja kirjoja. Kaiken huipuksi nuo tavarat olivat ällistyttävän hyvässä kunnossa. Ostin kahdella tai kolmella eurolla lapsena ihastelemani eläinlääkäribarbin, jonka mukana tuli kissa, koira ja eläinten peti. Lisäksi barbilla oli alkuperäiset, moitteettomassa kunnossa olevat vaatteet, salkku ja kaikki ne pienen pienet tarvikkeet. 15 vuotta aikaisemmin olisin pyörtynyt onnesta, vaikka kyllä tuo löytö näin aikuisenakin nostaa hymyn huulille.

    Kiitos museovinkistä! Vaikka en lippua voittaisikaan, tahdon ehdottomasti käydä katsastamassa tuon näyttelyn. Ehkäpä mukaan lähtisi se samainen ystävä, jonka kanssa barbeilla lapsuudessa leikin :)

    VastaaPoista
  10. Mulla oli Barbeja melkoinen kokoelma! Mutta ehdottomasti hienoin oli iskän mulle lontoosta tuoma myyjä barbie, mukana tuli myyntipiste jossa oli toimiva pieni kassakone, hintapiippari ja puhelin!

    Sitten muistan myös kun lapsuuden kaverini kanssa leikittiin aina Salattuja elämiä barbeilla :D

    viivi.korpela@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Voi vitsit.. Kirjoittelin jo aikaisemmin pitkät pätkät Barbie-muistojani, mutta on tainnut kommentti kadota maailman tuuliin.. :/
    Barbiet olivat pikkusiskolleni ja minulle tosi tärkeitä, joilla leikittiin uskomatonta Barbieversumi leikkiä. Barbiet olivat kaikki orpoja, joiden taustatarinat olivat mitä villimpiä. Tarinoiden keksiminen taisi olla yksi syy, miksi leikkiminen oli niin kivaa :)
    Kesäisin rakennettiin aina pihavaraston ullakolle kokonainen Barbie-maailma, koska se ei enää mahtunut meidän huoneisiin. Talvisin sitten leikittiin kaikkia muita juttuja, kuten elokuvien tekoa, konsertteja ja gaaloja. Barbeilla oli ainakin saippuaooppera L.A. Street, minkä tunnusmusiikin muistan edelleen :) Pitäisiköhän kaivaa nuket laatikosta ja leikkiä ihan vähän?
    Museoon jos liput saisin, niin kaipa tuon pikkusiskon sinne mukaan ottaisin :)

    VastaaPoista
  12. Minulla oli, tai on edelleen vanhempien kaapissa varmaan lähemmäs toistakymmentä Barbia. :D Olin aika rasittava lapsi siinä mielessä, että kelpuutin vain aidot Barbiet, enkä jostain syystä digannut yhtään Sindyistä ja Petroista. Leikin Barbeilla aika myöhään, varmaan melkein seiskaluokalle saakka ja pidin niitä mahdollisimman huolellisesti. Yksi harmittavista muistoista on, kun olin pessyt yhden Barbien farkkuasun ja jätin sen kuivumaan talouspaperien väliin. Äiti luuli papereita joksikin käytetyiksi nenäliinoiksi ja nakkasi ne vaatteineen leivinuuniin. :/

    Barbien vaatteissa tykkäsin kovasti siitä metallisen violetinhohtavasta koristekankaasta tai kalvosta, jota käytettiin paljon juuri ysärin alun vaatteissa. :D Ken-nukkeja oli kolme, se taitoluistelu-Ken, sitten joku Kalifornian surffari-Ken ja parranajo-Ken, jolla oli se "oikea" tukka ja lämmön vaikutuksesta ajettava parta. Eli jos naamaa lämmitti vaikka vesihanan alla, parta hävisi. Barbeillani oli myös valkoisena se virallinen Barbie Ferrari, mutta koska asuimme maaseudulla ja Barbitkin olivat leikeissämme vähän maanläheisempiä, veljeni tekaisi yläasteen puukässätunnilla minulle ja Barbeilleni puisen pick-up truckin. Se on oikeasti kyllä hieno lahja, jonka arvon on vasta tajunnut nyt myöhemmin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.