maanantai 15. elokuuta 2016

Ylen kollaasi sinulle, joka synnyit 1980-luvulla

Kuva jutusta, http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/08/10/jos-synnyit-1980-luvulla-muistat-ehka-sinun-tarinasi.


Yleisradio täyttää tänä syksynä 90 vuotta, mitä on ennakoitu muun muassa keräämällä ihmisiltä muistoja Ylestä. Samaan juhlavuoteen kuuluvat myös esimerkiksi Ylen Elävän arkiston päivittäin Instagram-tilillään julkaisemat kuvat eri vuosilta (sarjassa on tänään vihdoin päästy 1990-luvulle!) sekä oletettavasti myös vuosikymmenjutut, joita on julkaistu Elävässä arkistossa.

Pari päivää sitten Elävässä arkistossa julkaistiin juttu sinulle, joka olet syntynyt 1980-luvulla. Ja miten kiva kollaasi se onkaan! "Jos synnyit 1980-luvulla, muistat ehkä - sinun tarinasi" -jutun pääset lukemaan tästä. Se kattaa vaikka mitä, mikä on tuttua esimerkiksi minulle, joka olen syntynyt 1987. On tietysti uutistapahtumia ja ikimuistoisia urheilutapahtumia, mutta juttu peilaa myös esimerkiksi teknologian kehittymistä 1980-luvulta tähän päivään. Juttu ei siis käsittele vain 1980-lukua, vaan koko kaarta 1980-luvun lapsuudesta nykyhetken nuoreen aikuisuuteen. Osansa saavat, Ylestä kun on kyse, myös lukuisat tv-ohjelmat Röllistä Kotikatuun. Ajankuva ja populaarikulttuuri käyvät sulassa sovussa. Oikeastaan juttu on vähän kuin tämä Nuoruusdisko pienoiskoossa.

Elävään arkistoon kannattaa toki tutustua muutenkin, jos menneet kiinnostavat (ja kaiketi ne kiinnostavat, jos tätä tekstiä luet).


1 kommentti:

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.